Διεθνή

Σαν καλοί Ισραηλίτες πάμε να διέλθουμε την Ερυθρά Θάλασσα …για το Ισραήλ και θα τα κάνουμε θάλασσα. Το Ισραήλ .. δεν κείται μακράν…

Σαν καλοί Ισραηλίτες πάμε να διέλθουμε την Ερυθρά Θάλασσα … και θα τα κάνουμε θάλασσα…για το Ισραήλ… Το Ισραήλ .. δεν κείται μακράν…H Eλλάδα μπαίνει στον πόλεμο..

Ο Υπ. Άμυνας πρότεινε η Ελλάδα ν΄αναλάβει το συντονισμό στην επιχείρηση της ΕΕ ”Ασπίδες” κατά της Υεμένης και το αίτημα του είχε θετική αποδοχή.. Οι ”Μεγαλέξανδροι”….. πάνε Υεμένη… Σταυροφόροι της Δύσης γίναμε…! Ελληνικό όνομα στην επιχείρηση θα μας δώσουν και το στρατηγείο διοίκησης. Μας δίνουν κρέας μας εκθέτουν σε όλη την Ανατολή ενώ είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που συνορεύει με Ανατολή.. Βάζουν το Δένδια να το ζητήσει να μην φανεί ότι το απαιτούν αυτοί. Η χώρα στο μάτι του κυκλώνα….και του κυκεώνα… Στρατός ξένων συμφερόντων και ιδιωτικών συμφερόντων.. Ασπίδες ή ριψάσπιδες των πραγματικών εθνικών συμφερόντων.. Ασπιδοφόροι….

Στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας της ΕΕ, σήμερα στις Βρυξέλλες, κατά τη συζήτηση για την Ευρωπαϊκή Επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» στην Ερυθρά Θάλασσα, ο Δένδιας ενημέρωσε τους ομολόγους του ότι η Ελλάδα προσφέρει το Στρατηγείο της Λάρισας, ως Στρατηγείο για την Επιχείρηση, καθώς επίσης ότι έχει την ετοιμότητα να αναλάβει τη Διοίκηση της Επιχείρησης. ”Η προσφορά μας έγινε θετικά δεκτή” λέι ο Υπουργός..

Νωρίτερα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ προσερχόμενος στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών ‘Αμυνας στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε ότι η ευρωπαϊκή επιχείρηση κατά των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, θα ονομάζεται «Ασπίδες» (Αspides).

«Ασπίδες», δηλαδή «προστασία των πλοίων» εξήγησε ο κ. Μπορέλ. Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει στις 17 Φεβρουαρίου. Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει να αποφασιστεί ποια χώρα θα έχει τη διοίκηση, πού θα είναι η έδρα και τι θα παρέχουν τα κράτη-μέλη.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, υπάρχει συζήτηση για αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας όσον αφορά στη διοίκηση.

 Ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ η οποία, διά στόματος του υπουργού Άμυνας, δηλώνει διαθέσιμη να αναλάβει, μέσω του Στρατηγείου της Λάρισας, τη διοίκηση της πολεμικής επιχείρησης στην Ερυθρά Θάλασσα.

Δεν φτάνει, δηλαδή, που με την αποστολή φρεγάτας στέλνει προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στο “στόμα του λύκου” για την εξυπηρέτηση μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και των πολεμικών σχεδίων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ ( σσ Ισραήλ, οι Χούθι που πάμε να κοντράρουμε αγωνίζονται κατά Ισραήλ και υπέρ λύσης πολιορκίας Γάζας) , τώρα κλιμακώνει επικίνδυνα την ελληνική εμπλοκή και καθιστά το λαό μας στόχο αντιποίνων!

Ιδιαίτερα σήμερα που το ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου είναι περισσότερο από ορατό, απαιτείται λαϊκή επαγρύπνηση και δράση για να αποτραπούν οι επικίνδυνοι κυβερνητικοί σχεδιασμοί». 

Για εμπλοκή της χώρας μας στη σύρραξη στην Ερυθρά Θάλασσα χωρίς διαβούλευση από την κυβέρνηση κάνει λόγο η Νέα Αριστερά με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών.

Ειδικότερα αναφέρει ότι «την ευθεία εμπλοκή της Ελλάδας στην πολεμική σύρραξη στην Ερυθρά Θάλασσα προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας από τις Βρυξέλλες. Σε μια περίοδο που η αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή με επίκεντρο τον πόλεμο στην Παλαιστίνη γενικεύεται ο Νίκος Δένδιας δήλωσε: “Θα προσφέρω να αναλάβει η Ελλάδα τη διοίκηση της  επιχείρησης. Θα προσφέρω το στρατηγείο της Λάρισας ως στρατηγείο για την επιχείρηση”». Η Νέα Αριστερά κάνει λόγο για «εκφράσεις που μας γυρνάνε πολλές δεκαετίες πίσω και φέρνουν στην μνήμη το “Στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας”. Αποφάσεις που βάζουν την χώρα σε επικίνδυνες περιπέτειες. Ιδίως όταν αυτές λαμβάνονται χωρίς την παραμικρή ενημέρωση και συζήτηση».

Η Νέα Αριστερά ρωτά «με ποιούς διαβουλεύτηκε ο κύριος Δένδιας για να “προσφέρει” την συμμετοχή της χώρας και των στρατιωτικών υποδομών και προσωπικού και μάλιστα σε πρωταγωνιστικό ρόλο; Γιατί δεν έχει ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία για μια τόσο κρίσιμη, στρατηγικής σημασίας για τα συμφέροντα της χώρας, απόφαση;». Υποστηρίζει ότι «από πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή η Ελλάδα γίνεται προπύργιο αποσταθεροποίησης»

dimpenews.com

Back to top button