breaking newsΕλλάδα

Η Λέρος, η CIA, η ΜΙΤ και το… ένδοξο ΥΠΕΘΑ

Κάποτε λένε κυκλοφορούσε ένα ανέκδοτο στους διαδρόμους του αρχηγείου του Φορτ Λάγκλεϊ που είναι η έδρα της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, η γνωστή μας CIA.

 

Τι έλεγε αυτό; «Σε δύο χώρες δεν χρειαζόμαστε πράκτορες. Στην Ιαπωνία γιατί δεν μιλάει κανένας και στην Ελλάδα γιατί μιλάνε όλοι!».

Για την Ιαπωνία δεν ξέρω, αλλά για την Ελλάδα ένα δίκιο το έχουν.

Το πιο πρόσφατο γεγονός που μας το επιβεβαιώνει αυτό το «ανέκδοτο», είναι η κλοπή του στρατιωτικού υλικού από την αποθήκη του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο.

Αποκάλυψαν οι αθεόβοφοι πως η συγκεκριμένη αποθήκη είναι προκεχωρημένη και διαθέτει ειδικό εξοπλισμό που θα χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση σύρραξης με την Τουρκία για ειδικές αποστολές σε λιμάνια και στην ενδοχώρα.

Έτσι μετά από αυτή τη βλακώδη αποκάλυψη, οι Τούρκοι έχουν επιβεβαιώσει το υλικό, την τοποθεσία και έναν πιθανό ρου ομάδων των ΟΥΚ προς δολιοφθορά στη χώρα τους. Ημέρα και ώρα δεν είχαμε προφανώς πρόχειρα να τα αποκαλύψουμε.

Ποια ΜΙΤ και ποια τουρκική υπηρεσία πληροφοριών της στρατοχωροφυλακής; Καλύτερη (για τους Τούρκους) από αυτή του ΥΠΕΘΑ υπάρχει; Όχι σας παρακαλώ αν έχετε αντίρρηση να την εκφράσετε.

Και είμαι βέβαιος ότι αν μπορούσαν θα μας έστελναν και συγχαρητήριο τηλεγράφημα: «Yunanlı arkadaşlar, teşekkür ederiz. İyi geceler» (Αδέλφια μας Έλληνες, σας ευχαριστούμε πολύ. Καλό βράδυ)

 

Πηγή: Antinews
Back to top button