Διεθνή

Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας δεν εμφανίζεται πλέον σίγουρος για την νίκη της Ουκρανίας: “Ο πόλεμος είναι πάντα απρόβλεπτος”

Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας δεν εμφανίζεται πλέον σίγουρος για την νίκη της Ουκρανίας: “Ο Πόλεμος είναι πάντα απρόβλεπτος”

Υπό το φως των απωλειών που υπέστη η Ουκρανία στην αντεπίθεσή της, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν επιβεβαιώνει μετά από συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό του στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, ότι η έκβαση του πολέμου δεν μπορεί να προβλεφθεί.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin είπε στον Ουκρανό ομόλογό του Oleksiy Reznikov ότι η Ουκρανία θα συνεχίσει να έχει ό,τι χρειάζεται για να πετύχει υπό το φως των απωλειών που υπέστη στην αντεπίθεσή της. Ο Όστιν είπε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντηση των μελών της Ομάδας Επαφής για την Ουκρανία: «Είναι ένας πόλεμος… οπότε γνωρίζουμε ότι θα υπάρξουν απώλειες και από τις δύο πλευρές». Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ επιβεβαίωσε την ικανότητα των Ουκρανών να «ανακτούν και να επισκευάζουν τον κατεστραμμένο εξοπλισμό». «Ο πόλεμος είναι απρόβλεπτος... και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε στην Ουκρανία ό,τι χρειάζεται για να νικήσει». Με τη σειρά του, ο Ρέζνικοφ και οι Ουκρανοί στρατιωτικοί ενημέρωσαν τις χώρες του ΝΑΤΟ και τους εταίρους τους για την κατάσταση επί του πεδίου και προσδιόρισαν τις στρατιωτικές τους ανάγκες κυρίως για προμήθεια αεροσκαφών». Ο Ρέζνικοφ χαιρέτισε τις δεσμεύσεις και τα «σημαντικά νέα» σχετικά με τη συμμαχία που σχηματίστηκε από τη Δανία και την Ολλανδία για την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων να πετούν με τα αμερικανικά μαχητικά F-16 . Ο Austin είπε σχετικά: “Η εκπαίδευσή τους έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει αυτό το καλοκαίρι…αλλά θα χρειαστεί λίγος χρόνος.” Ο στρατηγός Milley τόνισε επίσης ότι «είναι πολύ νωρίς για να ανακοινωθούν οι ημερομηνίες για την προμήθεια των αεροσκαφών Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε στις 4 Ιουνίου ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχασαν περίπου 7.500 νεκρούς και τραυματίες μόνο στη γραμμή επαφής, επιπλέον των στρατιωτικών θανάτων ως αποτέλεσμα της χρήσης ρωσικών όπλων ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς και αεροπορίας σε βάθος της Ουκρανίας

dimpenews.com

Back to top button