breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Άρχισε το «προμοτάρισμα» του τεχνητού κρέατος στην Ελλάδα: «Είναι νόστιμο και απαραίτητο γιατί είμαστε 8 δισ. στον πλανήτη»

Γιατί όχι και έντομα...

 

Από προχθές η νόμιμη κυκλοφορία του συνθετικού κρέατος, τουλάχιστον στις ΗΠΑ, είναι γεγονός καθώς εγκρίθηκε από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων(FDA).

Από την στιγμή που αυτό έγινε στις ΗΠΑ, είναι σίγουρο και δεδομένο πως θα συμβεί και στην Ελλάδα όπως και σε όλη την ΕΕ.

Η είδηση από μόνη της είναι σοκαριστική, καθώς αλλάζει άρδην τον τρόπο ζωής των ανθρώπων προς μία κατεύθυνση που εγείρει πολλά ζητήματα για την υγεία τους και όχι μόνο.

Ήδη στα τηλεοπτικά κανάλια έχει ξεκινήσει η έμμεση διαφήμιση του συνθετικού κρέατος.

«Είναι βιολογικά νοστιμότατα», είπε ο καθηγητής ποιότητας τροφίμων, Ι. Τσακνής.

Μάλιστα ξεκίνησε να μιλά για την… κλιματική αλλαγή και πως η αύξηση του πληθυσμού επιβάλλει το να τρώμε όχι μόνο τεχνητό κρέας αλλά και έντομα!

Εϊπε χαρακτηριστικά πως τώρα είμαστε 8 δισ. κάτοικοι και το 2050 θα είμαστε 10 δισ. «πώς θα τους θρέψουμε όλους αυτούς;».

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων(FDA) για πρώτη φορά έδωσε την έγκρισή της για την κυκλοφορία στην αγορά ενός προϊόντος κρέατος πουλερικών, που έχει αναπτυχθεί με εργαστηριακές μεθόδους και προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση.

Πρόκειται για κρέας κοτόπουλου που έχει καλλιεργηθεί εργαστηριακά, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη κύτταρα από ζωντανά ζώα!

.Σε ότι αφορά τα έντομα να θυσμίσουμε ότι οι εκπρόσωποι της εταιρείας «Prairie Cricket Farms» βάζουν τα μικρά παιδάκια να τρώνε…γρύλους, δίνοντάς όχι μόνο σακουλάκια αλλά και οδηγίες για το πως μπορούν να αλλάξουν τις διατροφικές τους επιλογές φυσικά για το καλό του… περιβάλλοντος και του… δυτικού τρόπου ζωής.

– υψηλή απόδοση μετατροπής τροφής των εντόμων
– λιγότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου
– λιγότερη χρήση νερού και καλλιεργήσιμων εκτάσεων
– χρήση βιομετατροπής με βάση τα έντομα για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων

Σημειώνεται ότι πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ως τροφή των Ευρωπαίων πολιτών την κατανάλωση γρύλων, σκουληκιών και ακριδών προκειμένου να αντέξει την μείωση της γεωργικής παραγωγής που προκάλεσαν οι κυρώσεις της στην Ρωσία!

Και για απάντηση σε αυτό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε ότι οι πολίτες πρέπει να… τρώνε έντομα!

Εν ολίγοις προκείμενου να ικανοποιήσει τα αμερικανικά γεωπολιτικά συμφέροντα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτιμάει να υποβαθμίσει τα ατομικά και βιοτικά συμφέροντα των Ευρωπάιων πολιτών.

Αυτό δεν γίνεται να καταστεί εφικτό σε εγκεφάλους ανθρώπων που διανύουν την μέση ηλικία αλλά είναι εφικτό να συμβεί σε παιδιά που δεν έχουν ακόμα αναπτύξει και «στερεοποιήσει» την προσωπικότητά τους.

Υπάρχουν οι προνομιούχοι της ΕΕ οι οποίοι μέσα στο υπερπολυτελές κτίριο της ΕΕ μπορούν να τρώνε πάντα δωρεάν τα καλύτερα φαγητά, ανεξάρτητα κυρώσεων!

Δείτε:
 

Γιατί ως γνωστόν ισχύει το ρητό «πηγαίνετε να πολεμήσετε για να κερδίσουμε», δηλαδή αυτοί που βγάζουν τις αποφάσεις θα συνεχίσουν να τρώνε «γκουρμέ» και οι υπόλοιποι θα το ρίξουν στις… ακριδοσαλάτες.

Μετά την απόφαση της αμερικανικής FDA για κυκλοφορία και κατανάλωση συνθετικού κρέατος πουλερικών μας έρχεται στο μυαλό η θρυλική ταινία «Soylent Green» με πρωταγωνιστή τον Τσάρλτον Ίστον όπου παρουσιάζεται ένας πλανήτης σε επισιτιστική κρίση το… 2022!

Φυσικά βρέθηκε και η λύση. Ταϊζουν τον κόσμο με το «Soylent Green», το οποίο δημιουργείται από ανακύκλωση… πτωμάτων.

Τουλάχιστον στο δικό μας παρόν θα τρώμε συνθετικό κρέας αν και με αυτούς που μπλέξαμε ποτέ δεν ξέρεις

pronews

Back to top button