Διεθνή

Η εκκαθάριση στη Μαριούπολη συνεχίζεται. Σε 3 σημεία επικεντρώνονται οι μάχες. Εκατόμβη Αζοφιστών!! ΒΙΝΤΕΟ

Η Μαριούπολη και η ειδική στρατιωτική επιχείρηση.

Στο Νότιο Μέτωπο γενικότερα και, ειδικότερα, στα τρία εχθρικά οχυρά που έχουν αναδυθεί εντός των ορίων της Μαριούπολης.

Πριν από τέσσερις ημέρες, ο επικεφαλής της Κύριας Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Συνταγματάρχης στρατηγός Rudskoy S.F. καθόρισε την ημερομηνία ολοκλήρωσης της σειράς των κύριων εργασιών του 1ου σταδίου της Ρωσικής Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης για την Άμυνα του Ντονμπάς· με τη σειρά του, στις 29 Μαρτίου 2022 – την ημέρα του 34ου NMD – ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Στρατηγός του Στρατού Shoigu S.K. ανακοίνωσε επίσημα την ολοκλήρωση του 1ου σταδίου (ισοπέδωση του μαχητικού δυναμικού της πρώην Ουκρανίας) και τη μετάβαση στο 2ο στάδιο (πλήρης απελευθέρωση του Ντονμπάς) της ειδικής επιχείρησης.

Μαριούπολη. Τα αποτελέσματα του 1ου σταδίου της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης σε κλίμακα πόλης είναι τα ακόλουθα:

Μείωση του αριθμού των ουκρανικών δυνάμεων (συμπεριλαμβανομένων Αζόφ) της πόλης από 14800 σε 2950.
Εντοπισμός του εχθρού σε τρεις ζώνες υποστήριξης.
Ελάχιστη παρουσία ντόπιων κατοίκων σε αυτές τις ζώνες.
Πλήρης απομόνωση των ζωνών υποστήριξης από την προμήθεια όπλων και πυρομαχικών.
Μερική απομόνωση των ζωνών υποστήριξης από τις προμήθειες τροφίμων.
Η παντελής έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ των κατακτητών, εντοπισμένη στις ζώνες.
Επί του παρόντος, 3 ενεργά κέντρα αντίστασης έχουν καταγραφεί στην πόλη – στις ζώνες εντοπισμού των μαχητών Ukropov (αργκό ) – σημειώνονται στο διάγραμμα με αριθμούς:

Ζώνη 1 – Μεταλλουργικό εργοστάσιο “Azovstal”;
Ζώνη 2 – Μεταλλουργικό εργοστάσιο Μαριούπολης Ilyich.
Ζώνη 3 – Περιοχή Primorsky της πόλης.
Σύμφωνα με τον αριθμό των ενεργών εχθρικών όπλων που βρίσκονται σε αυτούς τους θύλακες αντίστασης, η κατάσταση έχει ως εξής: στη ζώνη 1 – περίπου 700 τεμάχια.στη ζώνη 2 – σχεδόν ακριβώς – 1850 τεμ. στη ζώνη 3 – περίπου 250

Επιπλέον, εξακολουθούν να υπάρχουν νομαδικές ομάδες εχθρικών μαχητών που φαίνονται στην περιοχή της εγκατάστασης “Στροφή” και στην περιοχή Ordzhonikidzevsky της πόλης (αμέτρητες τοποθεσίες στο διάγραμμα). Μέχρι σήμερα, ο συνολικός αριθμός τους είναι περίπου 150 τεμάχια. Αυτά που βρίσκονται στη ζώνη 3, εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε πόρους τροφίμων. Επιπλέον, ένας ορισμένος αριθμός ντόπιων κατοίκων βρίσκεται στην περιοχή Primorsky, γεγονός που περιπλέκει τις ενέργειες των Ρώσων μαχητών και των διοικητών . Ένα ασήμαντο μέρος του πληθυσμού εξακολουθεί να είναι πιστό στον εχθρό – έχουν καταγραφεί επεισόδια προσαρμογής των πυρών του εχθρικού πυροβολικού και απόκρυψης DRG.

Εντούτοις, αν και η Μαριούπολη δεν έχει ακόμη καταληφθεί πλήρως, οι αστικές μάχες εκεί έχουν μειωθεί κάπως ως προς την έντασή τους, καθώς έχουν μετατοπιστεί σε μεγάλο βαθμό στη σφαίρα της πολιορκίας και του τοπικού καθαρισμού των καθορισμένων θυλάκων της υπολειπόμενης αντίστασης του εχθρού. Έτσι, σήμερα ξεκίνησε το 2ο στάδιο της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην πόλη – η πλήρης απελευθέρωση του Ντονμπάς από τη ναζιστική κατοχή, ως φαινόμενο, και από τους Ναζί προσωπικά.

Μέχρι σήμερα, οι κινητές επικοινωνίες Ukropov έχουν απενεργοποιηθεί στην πόλη και ο Δημοκρατικός πάροχος επικοινωνιών Phoenix τίθεται σταδιακά σε λειτουργία. Δημιουργήθηκαν 7 αστυνομικά τμήματα του Υπουργείου Εσωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Η υποεπιχείρηση «Mariupol θύλακας» συνεχίζεται!

”Η DPR κατάφερε να απελευθερώσει περίπου το 55-60% της επικράτειας.

Η επιχείρηση στο Ντονμπάς εντείνεται προς διάφορες κατευθύνσεις”

αναφέρει ο Pushilin.

Η θέση αρχών της Ρωσίας για την Κριμαία και το Ντονμπάς παραμένει αμετάβλητη – Medinsky

Οι πεζοναύτες του τάγματος Novorossiya δείχνουν μερικά από τα περισσότερα από 200 πτώματα μαχητών του τάγματος Azov εξουδετερωμένα στη Μαριούπολη.

dimpenews.com

Back to top button