Ελλάδα

Δεν είναι μέτρα κατά της κορωνογρίπης, αλλά κατά της Ορθοδοξίας ! ! ! Δεν θέλουν να γιορτάσει κανείς…

Πανδημια; 

Ποια πανδημια;

Μια εποχικη γριπη ειναι και τιποτα περισσοτερο…

Αλλα…

 

Κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι, όπως πέρυσι, έτσι και φέτος έχουν επιβάλλουν ειδικά μέτρα απαγόρευσης της Ανάστασης, της μεγαλύτερης γιορτής της Ελληνοορθοδοξίας, ακολουθώντας το επαναλαμβανόμενο μοτίβο να επιβάλλουν δρακόντειες απαγορεύσεις «λόγω κορωνοϊού» σε όλες τις Εθνικές και Ορθόδοξες γιορτές για να τις περιορίσουν και να κάνουν τον κόσμο να μη συμμετέχει. 

Έτσι αποφάσισαν, χωρίς κανένα υγειονομικό σκεπτικό, να επιβάλλουν το «Χριστός Ανέστη» ν’ ακουστεί στις 21:00 αντί για τα μεσάνυχτα και να μην υπάρξουν εκδηλώσεις χαράς και λατρείας για την Ανάσταση του Ιησού Χριστού που συμβολίζει και την Ανάσταση του ελληνικού γένους, από το τουρκικό σκοτάδι!

Επίσης οι πιστοί απαιτείται να είναι «μασκοφορεμένοι», και να βρίσκονται σπίτι τους στις 22:00, ενώ ελάχιστοι θα επιτρέπεται να βρίσκονται εντός των ναών, με τους ιερείς να κινδυνεύουν με συλλήψεις και πρόστιμά αν δεν τηρήσουν τα μέτρα. 

Παράλληλα με τις απαγορεύσεις, καθημερινά στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ υπάρχει μία εκστρατεία «τρομοκράτησης» των πιστών για να μην πάνε σήμερα στις Εκκλησίες, καθώς κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι -άγνωστο γιατί- δεν φαίνεται να θέλουν οι πιστοί να γιορτάσουν την Ανάσταση.

Το περίεργο είναι ότι όλες αυτές οι απαγορεύσεις εναντίον των πιστών, συμβαίνουν την ώρα που τους τελευταίους μήνες υπήρξαν τόσο πολυπληθείς πορείες όσο και πολλές συγκεντρώσεις σε πλατείες με τα κρούσματα να παραμένουν σταθερά.

Τα μέτρα στις εκκλησίες

Υποχρεωτικά self test για ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού

Τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων προστασίας

Ενα άτομο ανά 25τμ. εντός του ναού. Ανώτατο όριο 100 άτομα ανά ιερό ναό

Ενα άτομο ανά 10 τμ. στους εξωτερικούς χώρους του ναού και υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας

Η Θεία Λειτουργία θα ξεκινά στις 18:30

Το Μεγάλο Σάββατο η Ακολουθία της Αναστάσεως θα γίνει στις 21:00 στο προαύλιο των Ιερών Ναών.

Διαδημοτικές μετακινήσεις με SMS -Τι ώρα απαγορεύεται η κυκλοφορία

Όπως όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, έτσι και το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα η κυκλοφορία θα επιτρέπεται από τις 5:00 το πρωί έως τις 22:00, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, το ωράριο διαμορφώνεται από τις 5:00 μέχρι και τις 23:00. Σημειώνεται ότι στις 3 Μαΐου επαναλειτουργεί και η εστίαση μετά από έξι μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι από τη Μ. Πέμπτη είναι πλέον ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις. 

Αναφορικά με την Κυριακή του Πάσχα επιτρέπεται η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 ατόμων σε εσωτερικό χώρο και έως 12 ατόμων σε υπαίθριο χώρο. Η μετακίνηση, όμως, θα γίνεται και πάλι μέσω SMS με τον κωδικό 6 στο 13033.




πηγη 

Back to top button