Ελλάδα

Mόσxα: Η Oυκραviα έxασε το δικαiωμα να έxει τα σnμεριvά εδάφn της…


Οι ουκρανικές αρχές έχασαν την ευκαιρία τους για ένα κυρίαρχο κράτος, δήλωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Καλούμε τη διοίκηση Ζελένσκι να σκεφτεί για την τύχη της χώρας, του λαού, τη ζωή του πληθυσμού, να βγάλει συμπεράσματα και να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις.

Έχουν ήδη χάσει την ευκαιρία για την Ουκρανία να υπάρξει εντός των δικών της συνόρων – μια κυρίαρχη, ανεξάρτητη Ουκρανία. Η ευκαιρία αυτή τους δόθηκε για άλλη μια φορά το 2014 και το 2015», επεσήμανε η Ζαχάροβα.

Όπως υποστήριξε η Ζαχάροβα, εδώ και επτά χρόνια, πρώτα η ομάδα του (πρώην προέδρου της Ουκρανίας) Ποροσένκο και στη συνέχεια η ομάδα του Ζελένσκι πείστηκαν να χρησιμοποιήσουν αυτή την ευκαιρία για να κάνουν το κράτος να ευημερήσει.

«Χρησιμοποιήθηκαν όλα τα διεθνή, πολυμερή και διμερή κανάλια για να εξηγηθεί ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή για το ουκρανικό κράτος από το να λάβει τα κατάλληλα μέτρα σύμφωνα με το σχέδιο δράσης των συμφωνιών του Μινσκ, διαφορετικά η χώρα θα καταρρεύσει – αυτό που βλέπουμε τώρα, αυτό που συμβαίνει μπροστά σε ολόκληρο τον κόσμο», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

“Ένωση τμημάτων της Ουκρανίας με την Ρωσία”

Μάλιστα στο ίδιο μήκος κύματος το ρωσικό Ομοσπονδιακό Συμβούλιο έκανε λόγο για ένωση τμημάτων της Ουκρανίας με την Ρωσία.

Σύμφωνα με τον Andrei Klimov, αναπληρωτή πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, η Ουκρανία μπορεί να ακολουθήσει το μονοπάτι της Κριμαίας, της Αμπχαζίας ή της Λευκορωσίας.

Ο Klimov πιστεύει ότι ορισμένες περιοχές της Ουκρανίας μπορούν να ακολουθήσουν τον δρόμο της Κριμαίας – να διεξαγάγουν δημοψήφισμα και να γίνουν μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

“Ή να οικοδομήσουμε σχέσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία ακολουθώντας το παράδειγμα της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας, που είναι ανεξάρτητα κράτη, αλλά έχουν ανοιχτά σύνορα για τους Ρώσους και το ρούβλι ως νομισματική μονάδα.

Είναι επίσης πιθανό η Ουκρανία, καθώς και οι δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ, να ενταχθούν στο ενωσιακό κράτος της Ρωσίας και της Λευκορωσίας” κατέληξε ο ίδιος.

Μάλιστα οι Ρώσοι δημοσιεύουν και χάρτη με την ΝΑ Ουκρανία στα ρωσικά χρώματα. Είναι η κεντρική φωτογραφία του άρθρου.

πηγη 

Back to top button