breaking newsΚύπρος

Kορωνοϊός: Έκλεισε τα οδοφράγματα για τους Ελληνοκύπριους το ψευδοκράτος

 

Την απόφαση να κλείσει τα οδοφράγματα για τους Ελληνοκυπρίους πήρε το λεγόμενο «υπουργικό συμβούλιο» μετά από μαραθώνια συνεδρίαση.

Σύμφωνα με την απόφαση που λήφθηκε, μόνο «πολίτες» της λεγόμενης «ΤΔΒΚ»

και τα άτομα που έχουν νόμιμη άδεια στη χώρα μπορούν να εισέλθουν στη λεγόμενη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» μέσω των χερσαίων, θαλάσσιων και αεροπορικών συνόρων.

Η απόφαση θα είναι σε ισχύ μέχρι την 1η Απριλίου 2020. 

Υπενθυμίζεται ότι την κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης ζήτησε το βράδυ της Παρασκευής (13/3) από το «υπουργικό συμβούλιο» ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί αλλά δεν μπόρεσε να ληφθεί μια τέτοια απόφαση, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε αμέσως μετά.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί επικαλέστηκε στοιχεία και εκθέσεις που του υποβλήθηκαν του ίδιου με βάση τα οποία εάν δεν ληφθούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα «χιλιάδες άτομα θα αρρωστήσουν».

Σημειώνεται ότι ο Τ/κ ηγέτης ζήτησε την έκτακτη σύσκεψη του «υπουργικού συμβουλίου» για να ζητήσει «κάτι», όπως ο ίδιος νωρίτερα είχε δηλώσει μετά από σύσκεψη με τα «κοινοβουλευτικά» κόμματα.

Για να γλυτώσουμε από αυτό το μπελά με τις λιγότερες απώλειες πρέπει να ληφθούν μέτρα την ώρα που πρέπει να ληφθούν, αυτό είναι πολύ σημαντικό, ανέφερε ο κ. Ακιντζί φέροντας το παράδειγμα της Ιταλίας όπου άργησαν να ληφθούν μέτρα και έχουν πεθάνει πάρα πολλοί μέχρι σήμερα.

Ο κ. Ακιντζί επικαλέστηκε το άρθρο 124 του «συντάγματος» με βάση το οποίο – είπε – ζήτησε έκτακτη σύγκλιση του έκτακτου «υπουργικού συμβουλίου» για να κηρυχθεί κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Το προσπάθησα πολύ, αλλά δεν μπορέσαμε να πάρουμε μια απόφαση, η «κυβέρνηση» φαίνεται ότι θέλει να το σκεφτεί, πρόσθεσε ο κ. Ακιντζί λέγοντας ότι κατάσταση εκτάκτου ανάγκης δεν σημαίνει να επηρεαστούν οι δημοκρατικές ελευθερίες αλλά μόνο η υγεία.

Πρέπει να κλειστούμε για 14 μέρες στα σπίτια μας και όλοι να μείνουμε εκεί εφοδιαζόμενοι με τα απαραίτητα, ανέφερε ο κ. Ακιντζί.

 

 

sigmalive

Back to top button