Διεθνή

O ρώσικος στρατός μπήκε στη Χερσώνα. B’ φάση επιχείρησης στο Κίεβο. Κονβόι μήκους 64χλμ κατευθύνεται στο Κίεβο! Οι 4 φάσεις του σχεδίου κατάληψης του Κιέβου! ΒΙΝΤΕΟ

O ρώσικος στρατός μπήκε στη Χερσώνα.. ενώ πολυπληθείς δυνάμεις Ρώσων είναι προ των πυλών του Κιέβου αρχικό στρατηγικό στόχο της επιχείρησης.

Ένα ρώσικο κονβόι μήκους 64 χλμ θεάθηκε κοντά στο Κίεβο. Δορυφορικές εικόνες το αποδεικνύουν.Η αυτοκινητοπομπή “εκτείνεται από τον περιβάλλοντα χώρο του αεροδρομίου Antonov στα νότια έως γύρω από το Prybirsk” στα βόρεια, δήλωσε τη Δευτέρα το βράδυ η αμερικανική εταιρεία δορυφορικών εικόνων Maxar, που διοχετεύει τις εικόνες. Πρόκειται ουσιαστικά για τη δεύτερη φάση της επιχείρησης που θ΄αρχίσει σύντομα θα είναι πολύ πιο σφοδρή και με πολύ περισσότερες δυνάμεις.

Το δεύτερο στάδιο είναι η διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων

στην περιοχή ευθύνης της ουκρανικής Νότιας Επιχειρησιακής Διοίκησης. Αυτό σημαίνει απομόνωση και περικύκλωση της Οδησσού και συνέχιση της πορείας βόρεια στον αυτοκινητόδρομο Μ20 προς το Κίεβο. Στόχος είναι να καθαρίσει το διάστημα μεταξύ του Δνείστερου και του Δνείπερου από τους Ουκρανούς Ναζί. Η διάρκεια αυτού του σταδίου δεν θα υπερβαίνει τις 24 ώρες (D+6), γιατί δεν αναμένεται αντίσταση από τις λίγες ουκρανικές στρατιωτικές εταιρείες.
Σχετικά με το τρίτο στάδιο αυτό θα συμβεί μόνο εάν ο ουκρανικός στρατός αρνηθεί να παραδοθεί ή εάν ο Πρόεδρος Zelinsky, με την κυβέρνησή του από ολιγάρχες, φανατικούς SBU και εθελοντές Ναζί, σχηματίσει ένα κέντρο ένοπλης αντίστασης στο Lvov.
Το Κίεβο είναι περικυκλωμένο από ρωσικά στρατεύματα και δεν μπορεί να λάβει βοήθεια από πουθενά. Επιπλέον, ο δήμαρχος της πόλης, Vitali Klicko, μοίρασε 18.000 όπλα στον πληθυσμό και ήδη οι κάτοικοι του Κιέβου πυροβολούν ο ένας τον άλλον, σκέφτονται να πολεμήσουν τους Ρώσους σαμποτέρ. Η αναρχία και η παντελής έλλειψη οργάνωσης από την πλευρά των αρχών έχουν κάνει τις τρεις συστοιχίες των αντιαεροπορικών πυραύλων Buk-1M που υπερασπίζονται τα αεροδρόμια της πρωτεύουσας πραγματικό κίνδυνο για τον άμαχο πληθυσμό. Οι πύραυλοί τους χτύπησαν σπίτια και κατέρριψαν ένα ουκρανικό αεροσκάφος Su-27 που πετούσε πάνω από το Κίεβο, προσγειώνοντας το σε πολυκατοικία. Φυσικά, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης κατηγόρησαν για όλα τους Ρώσους. Ως εκ τούτου, τα ρωσικά στρατεύματα δεν θα εισέλθουν στην πόλη του Κιέβου σύντομα και θα διατηρήσουν τις τρέχουσες θέσεις τους.
Η Φάση 4 αντιστοιχεί στο τέλος της εκστρατείας του ρωσικού στρατού και θα επικεντρωθεί σε πολιτικά και διοικητικά κτίρια στο Κίεβο. Μπορεί επίσης ο αρχηγός του επιτελείου του ουκρανικού στρατού να δώσει εντολή να σταματήσουν οι μάχες. Προκειμένου να περιοριστούν οι απώλειες αμάχων, πιστεύω ότι η τελική επίθεση θα πραγματοποιηθεί από ρωσικά αερομεταφερόμενα στρατεύματα και θα είναι αστραπιαία.

dimpenews.com

Back to top button