Άποψη

Η Ελλάδα στο μεταίχμιο της Ιστορίας: Η δέσμευση Πούτιν στην Σερβία και η «Μεγάλη Αλβανία» των ΗΠΑ – Τι μας συμφέρει με ΠΓΔΜ;

Τα Βαλκάνια διάγουν τους τελευταίους μήνες ειρήνης; Πριν μια εβδομάδα ο Β.Πούτιν φέρεται να δεσμεύτηκε στον Σέρβο πρωθυπουργό Βούσιτς την δημιουργία της Μεγάλης Σερβίας, σε μια χρονική περίοδο με ορίζοντα πενταετίας.

Φέρεται να του είπε πως «Η Μεγάλη Αλβανία» δεν πρόκειται να υλοποιηθεί ποτέ και του παρουσίασε ένα σχέδιο με ενσωμάτωση του σερβικού τομέα του Κουσσυφοπεδίου, μέρος της ΠΓΔΜ και την Σερβική Δημοκρατία Β-Ε με έξοδο προς τη θάλασσα.

Το θέμα πλέον είναι τι συμφέρει την Ελλάδα. Η Μεγάλη Σερβία που προωθεί η Ρωσία, η «Μεγάλη Αλβανία» που προωθούν οι ΗΠΑ. Θα πρέπει να επιλυθεί το θέμα του ονόματος των Σκοπίων; Θέλουμε να τους σώσουμε;

Δεν υπάρχει περίπτωση να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και να μην συνεχίσουν τις αλυτρωτικές κινήσεις. Πάνω σε αυτό βασίζονται, πάνω σε αυτό δημιουργήθηκαν ως τεχνητό κρατίδιο.

Αν τους βάλουμε τότε εντός ΝΑΤΟ θα αποκτήσουν ισχύ και σταδιακά δύναμη. Υπάρχουν και χώρες πρόθυμες να τους βοηθήσουν.

Από την άλλη είναι δεδομένη πως η Αλβανία θα κινηθεί προς ενσωμάτωση των περιοχών Τέτοβο, Γκοστιβάρ. Η Βουλγαρία καλοβλέπει Στιπ, Στρούμιτσα από κοντά και η Σερβία που θέλει το βόρειο κομμάτι της χώρας.

Ο Τσάρος της ρωσικής ομοσπονδίας θα βοηθήσει στο ήδη υπάρχον σχέδιο που έχει εκπονηθεί στο Βελιγράδι και το οποίο αναφέρει, σύμφωνα με δεκάδες δηλώσεις Σέρβων αξιωματούχων , ότι  η σερβική δημοκρατία της Βοσνίας θα ενωθεί με την Σερβία έχοντας  έξοδο στην θάλασσα, ενώ το βόρειο Κόσοβο θα προσκολληθεί στην «μητέρα πατρίδα».

Στο σχέδιο αυτό μεταξύ Μόσχας και Βελιγραδίου προστίθεται τώρα και η ΠΓΔΜ, η οποία ότι και να γίνει και όποιο όνομα και να προτείνει ο ανεκδιήγητος Νίμιτς οδηγείται σε προκαθορισμένη διάλυση λόγω του ισχυρού αλβανικού θύλακα και των Αλβανών που αποτελούν πλέον σύμφωνα με  επίσημα στοιχεία,  το 47% των πολιτών της χώρας και το πιο δυναμικό κομμάτι της.

Το σχέδιο αυτό έχει αποφασιστεί μεταξύ των Σλάβων ( Ρώσων και Σέρβων) από το 2007 όταν οι ρωσικές υπηρεσίες αύξησαν υπέρμετρα την παρουσία τους στην περιοχή.

Αυτά και πολλές λεπτομέρειες παρουσιάστηκαν και στον πρόεδρο της σερβικής δημοκρατίας της Βοσνίας Ντόντικ κεκλεισμένων των θυρών και καθορίστηκαν τα επόμενα βήματα.

Η δύση που έμαθε κάποιες λεπτομέρειες της συνάντησης προσπάθησε με την  δολοφονία του ηγέτη των Σέρβων στο Κόσοβο και σειρά άλλων αντιμέτρων να ακυρώσει τα ρωσικά σχέδια , κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Ο πανσλαβισμός και τα ρωσικά σχέδια συμπεριλαμβάνουν επίσης την Βουλγαρία και το Μαυροβούνιο με τα Βαλκάνια να διάγουν ίσως τις τελευταίες ημέρες ή μήνες ειρήνης.

Ο Ηγέτης των Σερβοβόσνιων Μ. Ντόντικ είχε δηλώσει πριν μερικές ημέρες ότι:

« σύντομα θα  γιορτάσουμε την Ημέρα της ανεξαρτησίας της δημοκρατίας των Σέρβων και την ένωση με την Σερβία».

Ο Πρόεδρος των Σέρβων της Βοσνίας  Μίλοραντ Ντόντικ έριξε την «βόμβα» που «τρέμουν» όλοι οι δυτικοί ηγέτες σε ΝΑΤΟ-ΕΕ , και αφορά αποκλειστικά το σχέδιο  ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της σερβικής δημοκρατίας των Βοσνίων από το κράτος «μαριονέτα» με το όνομα Βοσνία –Εζεργοβίνη και την ένωση με την Σερβία.

Το ίδιο είχαν διακηρύξει και οι Σέρβοι του Βόρειου Κοσσυφοπεδίου, μιλώντας για το δικαίωμα  τους στην  αυτοδιάθεση, την οποία  εφόσον άσκησαν «ελεύθερα» οι Αλβανοί δημιουργώντας της « Republika Kosovska», το αλβανικό μόρφωμα το οποίο οσονούπω ετοιμάζεται να ενωθεί με την Αλβανία για την δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας, το ίδιο θα πράξουν και αυτοί .

Ο Ντόντικ δήλωσε ότι ο σερβικός λαός λόγω της ιστορικής του μνήμης δεν είναι μακριά από τον συλλογικό φόβο των αντιποίνων που δέχθηκαν οι Σέρβοι, τα οποία τον ανάγκασαν την 9η Ιανουαρίου 1992 να δημιουργήσει την  σερβική δημοκρατία της Βοσνίας η οποία «αναζητά»  συνεχώς την «μητέρα πατρίδα» .

Σύμφωνα με έμπειρους ειδικούς αναλυτές ,  το  επόμενο διάστημα θα δούμε πιθανόν στα Βαλκάνια πράγματα και θαύματα και για αυτό οι Αμερικανοί πιέζουν για να βάλουν στο ΝΑΤΟ τους Σκοπιανούς, αλλά ίσως και να τους προλάβουν τα γεγονότα που έχει σχεδιάσει η Μόσχα η οποία έρχεται πλέον σε ευθεία αντιπαράθεση  με τις ΗΠΑ, ειδικά για την περιοχή αυτή .

Επίσης έγινε γνωστό ότι απαγορεύτηκε η είσοδος στο σερβικό τμήμα της Βοσνίας, στον Αμερικανό διπλωμάτη υπεύθυνο για τις βαλκανικές υποθέσεις, Hoyt Hee.

Ο Ντόντικ μιλώντας συγκεκριμένα για το ρόλο του  αναπληρωτή βοηθού υπουργού εξωτερικών Hoyt Hee , δήλωσε ότι ο «Hoyt Yee, είναι ένα ναυάγιο της αμερικανικής κυβέρνησης, η οποία υλοποιεί εδώ και χρόνια  μια αντι-σερβική πολιτική. Αυτή η πολιτική είναι  περίπλοκη και κεκαλυμμένη  αλλά πιστεύω ότι έχει περάσει ο καιρός και τώρα την βλέπουμε καθαρά», δήλωσε ο Σερβοβόσνιος πρόεδρος.

Ερωτηθείς αν «κλείνει το μάτι» η Ρωσία στην Σερβία και τη Δημοκρατία της Σερβίας, με τις εδαφικές εγγυήσεις,  ο Ντόντικ δήλωσε ότι η Μόσχα είναι  διεθνώς τόσο ισχυρή και τόσο δυνατή που πλέον δεν φοβάται τίποτα.

Ηδη, οι Σλάβοι απειλούν με πόλεμο τους Αλβανούς! – «Μόνο με το σπαθί στο χέρι θα έρθει δικαιοσύνη»

Κατά τη χθεσινή διαδήλωση της οργάνωσης «Тврдокорни»/ Tvrdokorni, ο Λιούμπιτσα Ναστόφσκι από την οργάνωση «MOS» κατά την ομιλία του είπε ότι «θα υπάρξει πόλεμος με την αλβανική μειονότητα εάν τα πράγματα δεν λυθούν με ειρηνικό τρόπο».

Η οργάνωση MOS των Σλάβων που έχει ως μότο το «Η «Μακεδονία” στους “Μακεδόνες”», συγκεντρώθηκε εχθές έξω από Κοινοβούλιο των Σκοπίων και αφού έκαψε σημαία της ΕΕ, στη συνέχεια διαμαρτυρήθηκε για τον πρόσφατο νόμο που πέρασε η Βουλή της χώρας για την ισότητα της σλαβικής με την αλβανική γλώσσα.

Ο Ναστόφκσι στη διάρκεια της ομιλίας του δήλωσε ότι «η δικαιοσύνη θα έρθει μόνο με το σπαθί στο χέρι», ενώ κάλεσε όλους τους Σλάβους των Σκοπίων να επιμείνουν στον αγώνα για την «μακεδονική’ ταυτότητα».

«Τελειώνοντας αυτή την πορεία διαμαρτυρίας, ελπίζουμε να τελειώσουμε το έργο το οποίο έχουμε ξεκινήσει, αν δεν υπάρξει ειρήνη θα υπάρξει πόλεμος», ανέφερε ο Ναστόφσκι.

Ας το έχουμε υπόψιν μας , ότι στα βόρεια της Ελλάδος υπάρχουν ορθάνοιχτα ζητήματα που προκλήθηκαν  βιαστικά από το ΝΑΤΟ και τους Γερμανούς την δεκαετία του 1990 , τα οποία «σιγοκαίνε» εδώ και χρόνια και πολύ πολύ σύντομα θα πάρουν «φωτιά».

Η Ελλάδα στο μεταίχμιο της Ιστορίας: Η δέσμευση Πούτιν στην Σερβία και η «Μεγάλη Αλβανία» των ΗΠΑ – Τι μας συμφέρει με ΠΓΔΜ; - Εικόνα0

pentapostagma.gr

Back to top button