breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ανεξέλεγκτη φωτιά στην Κέρκυρα: Εκκενώνονται χωριά – Μεταφέρονται με πούλμαν του ΚΤΕΛ οι κάτοικοι (φωτό, βίντεο)

 

 

Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Κρητικά Λευκίμμης στην Κέρκυρα με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή εκκένωσης δυο γειτονικών χωριών.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το startmediacorfu που επικαλείται επικοινωνία με την Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας , Νικολέτα Πανδή, τονίζεται πως έχει δοθεί εντολή εκκένωσης των χωριών Νεοχώρι και Παλαιοχώρι .

Σύμφωνα με την ίδια θα διατεθούν και δυο πούλμαν του Υπεραστικού ΚΤΕΛ για να μετακινήσουν τους κατοίκους. Στην Κέρκυρα έρχονται και Καναντέρ για την κατάσβεση της φωτιάς καθώς λόγο των ανέμων είναι μέχρι στιγμής αδύνατη η συνδρομή των Πεζετέλ.

Η φωτιά άρχισε στις 15.15 από το Νεοχώρι στην Κέρκυρα, καίει αγροτικές εκτάσεις και πνέουν στην περιοχή ισχυροί άνεμοι με αποτέλεσμα η φωτιά να επεκτείνεται πάρα πολύ γρήγορα.

Στις 16.30, το πυροσβεστικό σώμα ανακοίνωσε την ενίσχυση δυνάμεων στην περιοχή Κρητικά Κέρκυρας, σε 34 πυροσβέστες, 13 οχήματα, 3 Α/Φ, 2 PZL και 1 Ε/Π. Συνδράμουν 2 οχήματα ΟΤΑ και 1 υδροφόρο.

Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 29 πυροσβέστες, 13 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 5 άτομα.

Μεγάλη φωτιά στη Μεγαλόπολη

Πυρκαγιά σε δασική έκταση έχει εκδηλωθεί στην περιοχή Ίσαρης στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας και λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε διαστάσεις.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι και η πυροσβεστική ενίσχυσε τις δυνάμεις της και πλέον επιχειρούν 50 πυροσβέστες, 18 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 2 καναντέρ. Συνδράμουν, επίσης, 2 υδροφόρες Περιφέρειας και 1 μηχάνημα έργου. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 37 πυροσβέστες, 18 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Το πύρινο μέτωπο είναι ανάμεσα στους οικισμούς Καρυές και Ίσωμα Καρυών αλλά σε αρκετά μεγάλη απόσταση.

Φωτιά στη Μανωλάδα

Πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή της Νέα Μανωλάδας, κοντά στη θέση «Μάρμαρα».

Η φωτιά καίει σε αγροτικές εκτάσεις με ξερά χόρτα κοντά στην Εθνική Οδό, σε περιοχή που πριν λίγες ημέρες είχε ξεσπάσει και πάλι πυρκαγιά.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα με 10 πυροσβέστες και 2 ελικόπτερα.

Υπό έλεγχο στον Ασπρόπυργο

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 23 πυροσβέστες με 11 οχήματα.

 

pronews
Back to top button