Διεθνή

Η ανατίναξη του οχήματος της Ντούγκινα δεν έγινε με IED αλλά με μαγνητική νάρκη! Τέλειο μηχανισμό! Την πέρασε σε κρύπτη στο mini Cooper μπαίνοντας Ρωσία ή την ανέσυρε από κρησφύγετο στο σπίτι που νοίκιασε. Η τρομοκράτης είχε συνεργούς.

Πηγή VChK-OGPU είπε ότι οι ερευνητές υποψιάζονται ότι τον εκρηκτικό μηχανισμό δεν παρέλαβε η Natalya Vovk στη Ρωσία, αλλά ήταν κρυμμένος σε μια ειδική κρύπτη στο Mini Cooper, με το οποίο έφτασε η γυναίκα στη Ρωσία. Δεν ήταν ένα IED, αλλά μια μαγνητική νάρκη εξοπλισμένη με μια απομακρυσμένη συσκευή. Θα μπορούσε να είχε ανασυρθεί από μια κρυψώνα στο γκαράζ που νοίκιασε η Vovk. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι μια νάρκη είχε προσαρτηθεί κάτω από το αυτοκίνητο της οικογένειας Ντούγκιν στο πάρκινγκ του φεστιβάλ Παράδοσης. Αυτό θα μπορούσε να είχε γίνει νωρίτερα, κοντά στο σπίτι όπου έμενε η Daria Dugina και όπου η Vovk νοίκιασε ένα διαμέρισμα. Απλώς οι επιτιθέμενοι περίμεναν μια ώρα για να βάλουν τη νάρκη σε δράση.

Η Ιντερπόλ είπε ότι δεν μπορούσε ούτε να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει την παραλαβή ενός αιτήματος για αναζήτηση της Ουκρανής υπηκόου Νατάλια Βόβκ – TASS.

Σ.Κ.: Άλλα πρόσωπα, εκτός από την Βόβκ, μπορεί να εμπλέκονται στη δολοφονία της Ντούγκινα.

Η δολοφόνος της Darya Dugina, Natalia Vovk, έχει ήδη καταδικαστεί τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Δύση, θα προσπαθήσουν να την ξεφορτωθούν, πιστεύει ο Anatoly Matviychuk. Είχε μόνο μια διέξοδο, μόνο και μόνο για να μείνει ζωντανή.

Η μητέρα της υπόπτου για τη δολοφονία της Dugina παραδέχτηκε ότι έμαθε για τα πάντα από τις ειδήσεις. Είπε ότι της προκάλεσε σοκ. “Πρώτον, δεν ήξερα καν πού βρισκόταν. Δεν μιλούσε”, είπε η μητέρα της Natalia Vovk. Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η ύποπτος διέφυγε στην Εσθονία και μετά πήγε στην Αυστρία.

Ο έφεδρος συνταγματάρχης του FSB της Ρωσίας Valery Kiselyov σχολίασε τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Daria Dugina. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο μηχανισμός με τον οποίο οργανώθηκε η έκρηξη του αυτοκινήτου του Dugina δεν ήταν μια αυτοσχέδια βόμβα, αλλά ένα τεχνικά τέλειο πράγμα. Στη συνέχεια όμως οι φερόμενοι δολοφόνοι έκαναν μια τροποποίηση στο μηχανισμό.

dimpenews.com

Back to top button