Διεθνή

Η Ναμίμπια εγκαλεί τη Γερμανία και την καλεί ν΄αποσύρει την υπεράσπιση της στο Ισραήλ ενώπιον Χάγης κατηγορώντας τη Γερμανία ότι διέπραξε την 1η Γενοκτονία του 20ου αι. στη Ναμίμπια.. Το επιχείρημα Γενοκτόνος υπεραμύνεται Γενοκτόνου..

Το κράτος της Ναμίμπια: η Γερμανία που διέπραξε την πρώτη γενοκτονία τον εικοστό αιώνα στην επικράτεια της Ναμίμπια δεν αγνοεί απλώς το θάνατο περισσότερων από 23.000 Παλαιστινίων στη Γάζα και τις εκθέσεις των Ηνωμένων Εθνών για τον εκτοπισμό του 85% των αμάχων στη Γάζα εν μέσω σοβαρής έλλειψης τροφίμων και βασικών υπηρεσιών, αλλά υποστηρίζει και τις γενοκτονικές ενέργειες και τις αποτρόπαιες ενέργειες της κυβέρνησης του «Ισραήλ» εναντίον αθώων πολιτών στη Γάζα και στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Η Προεδρία της Ναμίμπια εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία για την απόρριψη από τη Γερμανία των κατηγοριών για τη γενοκτονία και κάλεσε να αποσύρει το αίτημα της να παραστεί ως τρίτο μέρος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης προς υπεράσπιση του Ισραήλ:
«Η Γερμανία δεν έχει ζητήσει συγγνώμη μέχρι σήμερα για τη διάπραξη της πρώτης γενοκτονίας του 20ου αιώνα μεταξύ 1904 και 1908 στην επικράτεια της Ναμίμπια, κατά την οποία «δεκάδες χιλιάδες αθώοι Ναμιμπιανοί σκοτώθηκαν σε βάναυσες συνθήκες».

dimpenews.com

Back to top button