breaking newsΔιεθνή

Νεκρός από αστυνομική βία 41χρονος στο Τέξας: Στη δημοσιότητα οι τελευταίες στιγμές του

Ζητούσε απεγνωσμένα νερό και δεν του έδιναν

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας όπου καταγράφονται οι τελευταίες στιγμές του Αφροαμερικανού που έχασε τη ζωή του στις 29 Νοεμβρίου 2022 σε νοσοκομείο του Ντάλας, από αιφνίδια καρδιακή ανακοπή που υπέστη.

Λίγα λεπτά πριν φύγει από τη ζωή ο 41χρονος Κένεθ Νοτς είχε οδηγηθεί για ψυχιατρική αξιολόγηση, ενώ βρισκόταν υπό κράτηση και ζητούσε απεγνωσμένα νερό και φώναζε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει, ενώ τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί τον πίεζαν στην πλάτη προσπαθώντας να τον ακινητοποιήσουν.

Όπως μετέδωσε το New York Post, ιατροδικαστής που εξέτασε το βίντεο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες έφεραν ευθύνη για τον θάνατο του Νοτς. Ωστόσο, τότε, αξιωματούχοι είχαν δηλώσει ότι η αιτία θανάτου δεν μπορεί να προσδιοριστεί.

Πως συνελήφθη

Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με τη φίλη του και τα παιδιά του, τους έπιασε λάστιχο στο Ντάλας και ο Νοτς «ξεκίνησε να φέρεται αλλοπρόσαλλα» σύμφωνα με την αναφορά που υπέβαλαν οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο. Σύμφωνα με το έγγραφο, ο άνδρας «ήταν επιθετικός», έφτυνε και έλεγε ότι οι Αρχές του Όστιν ήθελαν να τον σκοτώσουν. Αφού συνελήφθη οδηγήθηκε για ψυχιατρική αξιολόγηση και τον ανέλαβαν οι αστυνομικοί του τμήματος του ιατρικού κέντρου. Εκεί, ο Νοτς άρχισε να παραπονιέται επίμονα ότι οι χειροπέδες του είναι πολύ σφιχτές και να ζητά νερό, αίτημα που δεν εισακούστηκε επειδή κρίθηκε «μη συνεργάσιμος».

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω!»

Κατά τη διάρκεια για ψυχιατρικής αξιολόγησης σηκώθηκε από το κρεβάτι και ήπιε νερό από μια βρύση ενώ ήταν δεμένος με χειροπέδες. Οι αστυνομικοί στη συνέχεια τον πήγαν ξανά στο κρεβάτι, ενώ εκείνος διαμαρτυρόταν λέγοντας ότι χρειάζεται περισσότερο νερό. «Χρειάζομαι νερό, σας παρακαλώ» είπε πολλές φορές ο άνδρας, ενώ οι αστυνομικοί του περνούσαν και άλλες χειροπέδες, για να μείνει ακίνητος.

Κάποια στιγμή ακούγεται στο βίντεο να λέει: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω!» καθώς αστυνομικοί ασκούν πίεση στην πλάτη και τα άκρα του, προσπαθώντας να τον ακινητοποιήσουν.  Λόγο αργότερα και ενώ έχει ακινητοποιηθεί, ο Νοτς σταματά τελείως να κινείται και όλοι οι παρόντες στο δωμάτιο αντιλαμβάνονται ότι κάτι πάει πολύ στραβά, μέχρι να διαπιστωθεί αργότερα ο θάνατός του.

PrimeNews.

Back to top button