breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΔιεθνή

New York Post: O Τζορτζ Σόρος χρηματοδοτεί οργανώσεις υπέρ της Χαμάς

 

Ομάδες πίσω από τις ισραηλινές διαδηλώσεις που υποστηρίζουν τις επιθέσεις της Χαμάς έλαβαν 15 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον από τον Τζορτζ Σόρος σύμφωνα με το ρεπορτάζ της New York Post που υπογράφουν οι Rich Calder και Matthew Sedacca. Το ίδιο συμβαίνει με συγκεκριμένα (μικρά) κόμματα και στη χώρα μας που οργανώνουν διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ.

Το Open Society Foundations του George Soros έχει διοχετεύσει πάνω από 16,3 εκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις από το 2016 σε ομάδες πρόσφατων διαδηλώσεων υπέρ της Παλαιστίνης.

Ο George Soros μάλιστα επέκρινε κάποτε τις ΗΠΑ και το Ισραήλ επειδή δεν συνεργάστηκαν με τη Hamas!

Ο ακροαριστερός δισεκατομμυριούχος έχει διοχετεύσει περισσότερα από 15 εκατομμύρια δολάρια από το 2016 σε ομάδες που βρίσκονται πίσω από τις διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης, όπου οι διαδηλωτές επευφημούσαν ανοιχτά τις τρομοκρατικές επιθέσεις των μαχητών της Ηamas στο Ισραήλ.

Μια εξέταση των αρχείων του Open Society Foundations δείχνει ότι το δίκτυο επιχορηγήσεων του Soros έδωσε 13,7 εκατομμύρια δολάρια από τα χρήματα μέσω του Tides Center, μιας αριστερής ομάδας υπεράσπισης με βαθιά τσέπη που χρηματοδοτεί αρκετούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που έχουν δικαιολογήσει τις αιματηρές επιθέσεις της Hamas ενώ ισχυρίζεται ότι οι Παλαιστίνιοι που έχουν εμμονή με την εξάλειψη του εβραϊκού κράτους είναι τα πραγματικά θύματα.

Οι δικαιούχοι του Tides περιλαμβάνουν το Adalah Justice Project με έδρα το Illinois, το οποίο την ημέρα της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Instagram μιας μπουλντόζας που γκρεμίζει μέρος του φράχτη των συνόρων του Ισραήλ και μια λεζάντα: «Οι Ισραηλινοί αποικιστές πίστευαν ότι μπορούσαν να παγιδεύσουν επ’ αόριστον δύο εκατομμύρια ανθρώπους σε μια υπαίθρια φυλακή… κανένα κλουβί δεν μένει αδιαμφισβήτητο».

Μέλη της παλαιστινιακής ομάδας υπεράσπισης κατέλαβαν το γραφείο του εκπροσώπου της Καλιφόρνια Ro Khanna στις 20 Οκτωβρίου για να του ζητήσουν να υπογράψει ένα ψήφισμα που καλεί για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Τα μέλη της Adalah συνυποστηρίξαν επίσης μια συγκέντρωση την ίδια μέρα στο Bryant Park, όπου εχθρικοί διαδηλωτές πέταξαν αντισημιτικά άσματα και κουνούσαν μια ταμπέλα που έγραφε «ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ τη Ηamas».

Το Open Society Foundations του Soros έχει δώσει 13,7 εκατομμύρια δολάρια στο Tides Center, το οποίο χρηματοδοτεί αρκετούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που έχουν δικαιολογήσει τις επιθέσεις της Ηamas. AFP μέσω Getty Images

Έδωσε επίσης 30.000 δολάρια το 2020 στον Desis Rising Up and Moving, έναν άλλο συν-χορηγό της διαμαρτυρίας του Bryant Park όπου συνελήφθησαν 139 άτομα, δείχνουν τα οικονομικά αρχεία.

Το Open Society Foundations έδωσε 60.000 $ το 2018 στην Αραβοαμερικανική Ένωση της Νέας Υόρκης, μια ομάδα που συνιδρύθηκε από την πολιτικά συνδεδεμένη ακτιβίστρια Linda Sarsour που βοήθησε στο σχεδιασμό μιας διαδήλωσης γεμάτη μίσος «Flood Brooklyn for Palestine» στο Bay Ridge στις 21 Οκτωβρίου, όπου oι διαδηλωτές κάλεσαν για την εξάλειψη του Ισραήλ και κρατούσαν μια πινακίδα με την ισραηλινή σημαία σε ένα καλάθι σκουπιδιών που έγραφε «Παρακαλώ κρατήστε τον κόσμο καθαρό!»

Το Open Society Foundations βράβευσε επίσης 1,5 εκατομμύρια δολάρια στον ιδρυτικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό της Adalah, Adalah – The Legal Center for Arab Minority Rights in Israel, αλλά μόνο 800.000 δολάρια από αυτά ελήφθησαν πριν το νομικό κέντρο διακόψει τους δεσμούς του με τον αμερικανικό οργανισμό το 2018. Το νομικό κέντρο λέει ότι η αποστολή του είναι η προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ισραήλ.

Πολλές ομάδες που έλαβαν επιχορηγήσεις του Soros υποστήριξαν μια διαμαρτυρία στις 20 Οκτωβρίου στο Manhattan, όπου οι διαδηλωτές εκτόξευσαν αντισημιτικά άσματα. Jesus King/Shutterstock

Άλλες υποστηριζόμενες από τον Soros, παλαιστινιακές ομάδες υπεράσπισης των οποίων τα μέλη εκτοξεύουν μίσος σε συγκεντρώσεις μετά τη σφαγή περιλαμβάνουν το Jewish Voice for Peace και το If Not Now, που έλαβαν 650.000 και 400.000 δολάρια αντίστοιχα.

Και οι δύο συνυποστήριξαν τη συγκέντρωση στο Bryant Park και τα μέλη της ήταν μεταξύ των διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν στο συγκρότημα του Καπιτωλίου των ΗΠΑ στις 18 Οκτωβρίου.

Το Jewish Voice for Peace βοήθησε επίσης στην κατάληψη του γραφείου του Khanna και κατηγόρησε το Ισραήλ για τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, γράφοντας στον ιστότοπό του: «Το ισραηλινό απαρτχάιντ και η κατοχή — και η συνενοχή των Ηνωμένων Πολιτειών σε αυτή την καταπίεση — είναι η πηγή όλης αυτής της βίας».

Το OSF έδωσε 60.000 δολάρια το 2018 σε μια ομάδα που συνιδρύθηκε από την ακτιβίστρια Linda Sarsour, η οποία βοήθησε στο σχεδιασμό μιας διαδήλωσης γεμάτη μίσος στο Bay Ridge.

Ο Dan Schneider, αντιπρόεδρος της συντηρητικής ομάδας παρακολούθησης Media Research Center, είπε ότι ο Soros–ουγγρικής καταγωγής Εβραίος του οποίου οι πιστοί υπολοχαγοί έχουν απαράμιλλη πρόσβαση στον Λευκό Οίκο του Προέδρου Βiden– έχει μακρά ιστορία να στέκεται ενάντια στο Ισραήλ και να υποστηρίζει ομάδες που υπερασπίζονται τους τρομοκράτες.

«Ο George Soros και ο γιος του Alex έχουν μακρά ιστορία υποστήριξης των πιο ριζοσπαστικών οργανώσεων σε όλο τον πλανήτη, και αυτό περιλαμβάνει οργανώσεις υπέρ της Ηamas που υποστηρίζουν την πιο ειδεχθή συμπεριφορά», είπε ο Schneider, ο οποίος πρόσφατα συνέγραψε μια επιστολή με το Media Research Center-MRC. Ο ιδρυτής και πρόεδρος Brent Bozell απαιτεί από τον Soros να σταματήσει τη χρηματοδότηση ομάδων που πρόσφατα εκτόξευσαν ρητορική υπέρ της Hamas.

«Καλέσαμε τον George Soros να αποσύρει αυτή τη χρηματοδότηση, αλλά φαίνεται πολύ αποφασισμένος να συνεχίσει να υποστηρίζει αντισημιτικές οργανώσεις που θέλουν να ανατρέψουν τον δυτικό πολιτισμό», είπε.

Ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος David Greenfield Δημοκρατικός του Brooklyn, ο οποίος τώρα ηγείται του Μητροπολιτικού Συμβουλίου για την Εβραϊκή Φτώχεια, είπε ότι «ο κόσμος έχει αλλάξει» από τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου, οπότε η ομάδα του Soros πρέπει να αποφασίσει εάν θα είναι «στην πλευρά που πάει να απελευθερώσει τους Παλαιστίνιους ή από την πλευρά που θέλει να εξοντώσει τους Εβραίους».

Το Open Society Foundations και οι σχετικοί μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί που ίδρυσε ο 93χρονος Soros έχουν διαθέσει περισσότερα από 32 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως από το 1984, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του. Τον Ιούνιο, ο προοδευτικός δισεκατομμυριούχος ανακοίνωσε ότι θα παραδώσει τον έλεγχο της αυτοκρατορίας του στον 38χρονο γιο του Alex.

Ο Ari Remez, εκπρόσωπος του Adalah – του Νομικού Κέντρου για τα Δικαιώματα των Αραβικών Μειονοτήτων στο Ισραήλ, δήλωσε ότι το Open Society Foundations «υποστηρίζει γενναιόδωρα το έργο μας για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων υπό τον ισραηλινό έλεγχο για πολλά χρόνια, και είμαστε ευγνώμονες για την τεράστια συμβολή σε αυτή την προσπάθεια».

Η οικογένεια Soros, τα Ιδρύματα Ανοιχτής Κοινωνίας, το Tides, το Adalah Justice Project και άλλες φιλοπαλαιστινιακές ομάδες που έλαβαν χρηματοδότηση από τον Soros δεν απάντησαν σε αιτήματα της.

PrimeNews.

Back to top button