breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Νέα Ζηλανδία: Γονείς κατά του εμβολίου Covid, καθυστερούν την κρίσιμη εγχείρηση καρδιάς για βρέφος καθώς αναζητούν μη εμβολιασμένο αίμα

Οι γονείς του αγοριού θέλουν να προχωρήσει άμεσα η επέμβαση, αλλά θέλουν να χρησιμοποιηθεί «ασφαλές αίμα» καθώς πιστεύουν ότι το εμβόλιο Covid είναι «πειραματικό»

Ένα μωρό τεσσάρων μηνών στη Νέα Ζηλανδία που αντιμετωπίζει σοβαρή στένωση πνευμονικής βαλβίδας -μια επικίνδυνα στενή καρδιακή βαλβίδα-, δυσκολεύεται να υποβληθεί σε κρίσιμη εγχείρηση καρδιάς καθώς οι γονείς δεν θέλουν οι γιατροί να χρησιμοποιήσουν το αίμα εμβολιασμένων ατόμων για τη διαδικασία .Οι γονείς του αγοριού θέλουν να προχωρήσει άμεσα η επέμβαση αλλά θέλουν να χρησιμοποιηθεί «ασφαλές αίμα» καθώς πιστεύουν ότι το εμβόλιο κατά του Covid είναι «πειραματικό».

«Θέλουμε να προχωρήσει η χειρουργική επέμβαση αμέσως, μόλις μπορέσουν να προγραμματίσουν να γίνει, αλλά ανησυχούμε πολύ για το αίμα που πρόκειται να χρησιμοποιήσουν», ανέφερε η μητέρα του βρέφους σύμφωνα με την εφημερίδα Metro.

Η υπεύθυνη στην υπηρεσία υγείας της Νέας Ζηλανδίας, Te Whatu Ora, απέρριψε το αίτημα των γονέων και προέτρεψε το ανώτατο δικαστήριο του Ώκλαντ να παρέμβει.

Θέλουν να δοθεί η κηδεμονία του μωρού στον οργανισμό, ώστε να μπορούν να κάνουν την κρίσιμη εγχείρηση καρδιάς χωρίς παρέμβαση από τους γονείς, οι οποίοι έχουν επηρεαστεί από την «παραπληροφόρηση» του εμβολίου.

Το ανώτατο δικαστήριο θα αποφασίσει την Τρίτη εάν θα χορηγήσει την προσωρινή κηδεμονία του μωρού στον Te Whatu Ora. Οι γονείς, οι οποίοι δεν έχουν κατονομαστεί για να προστατεύσουν την ταυτότητα του παιδιού τους, έχουν τη βοήθεια της δικηγόρου Sue Grey, η οποία είναι εξέχουσα κατά των κατηγορουμένων.

Οι γονείς είπαν ότι έχουν το δικαίωμα να επιδιώκουν το βέλτιστο συμφέρον του μωρού και υποστήριξαν ότι έχουν ήδη κανονίσει 30 ανεμβολίαστους παιδιατρικούς δότες που έχουν εγκριθεί από τράπεζα αίματος.

Νομικοί εμπειρογνώμονες είπαν στους New York Times ότι σε τέτοιες περιπτώσεις οι γονείς δεν έχουν απόλυτα δικαιώματα, προσθέτοντας ότι το δικαστήριο θα προτιμούσε πάντα να αποφασίζει το καλύτερο για την ευημερία του παιδιού».

(Με πληροφορίες από φορείς)

primenews.

Back to top button