Διεθνή

Πούτιν: «ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεκινήσει αν γίνει πλήρης σύγκρουση με το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία…θα κάνουμε ζώνη ασφαλείας εις βάθος στο έδαφος υπό το Κίεβο». Αντιπρόεδρος Δούμα: οι Γάλλοι θα γυρίσουν σε φέρετρα! ΒΙΝΤΕΟ

Πούτιν: «Η ανάπτυξη δυτικών δυνάμεων σε Ουκρανία θα προκαλέσει τρίτο παγκόσμιο πόλεμο… θα δημιουργήσουμε ζώνη ασφαλείας εις βάθος στο έδαφος που ελέγχει το Κίεβο».Ο αντιπρόεδρος της Δούμας προειδοποιεί τους Γάλλους ότι σε πιθανή ανάπτυξή τους στην Ουκρανία θα γυρίσουν σε φέρετρα στο Ορλί..(αεροδρόμιο στο Παρίσι)

Βλαντιμίρ Πούτιν αμέσως μετά την πανηγυρική επανεκλογή του: «Η ανάπτυξη δυτικών δυνάμεων στην Ουκρανία θα μπορούσε να προκαλέσει έναν «τρίτο παγκόσμιο πόλεμο».( Ria Novosti)

«Τα πάντα είναι δυνατά στον σημερινό κόσμο. Είναι σαφές σε όλους ότι αυτό θα ήταν ένα βήμα από τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο πλήρους κλίμακας» δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν όταν ρωτήθηκε εάν είναι πιθανή μια πλήρης σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ..Ουσιαστικά ο Πούτιν λέει ότι ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεκινήσει εάν ξεκινήσει μια πλήρης σύγκρουση με το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

”Τα τραγικά γεγονότα θα μας υποχρεώσουν σε κάποια δεδομένη στιγμή όταν εμείς το κρίνουμε αναγκαίο να δημιουργήσουμε μια ζώνη ασφαλείας στα εδάφη που σήμερα είναι υπό το έλεγχο του καθεστώτος του Κιέβου. Να δημιουργήσουμε μια ζώνη ασφαλείας που θα είναι δύσκολο να τη διασχίσουν με μέσα καταστροφής ξένης παρασκευής που χρησιμοποιεί ο εχθρός” Ο Πούτιν δεν διευκρίνισε πόσο βαθιά θα μπορούσε να είναι η «ζώνη ασφαλείας» στην Ουκρανία για την προστασία των ρωσικών περιοχών από τους βομβαρδισμούς..

Ενώ άφησε ανοιχτό ότι η Ρωσία θα προσαρτήσει κι άλλες περιοχές που δεν τις κατονομάζει.. ”Δεν είμαι έτοιμος να μιλήσω για το τι, πώς και πότε πρέπει να προσαρτήσουμε” είπε..

Για τις εξελίξεις στο μέτωπο είπε ότι ”αν ο εθχρός αρέσκεται στην κρεατομηχανή αυτό είναι ευνοικό για εμάς”.

Αν ο εθνικός τους ήρωας είναι ο Μπαντέρα που υπηρέτησε τον Χίτλερ δεν έχουμε κάτι ν΄αποδείξουμε” έριξε μια ακόμη μομφή στο καθεστώς Κιέβου και στις ιδεολογικές του ρίζες..

Ο Ζελένκσι σχολίασε τις ρώσικες εκλογές ενώ αυτός τις ανέβαλε επ΄αόριστον. Ο Πούτιν εξέφρασε υποτιμητική άποψη και για προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ..

Vlasov…..

Στην ερώτηση αν γνωρίζει ποια είναι αυτή η ομάδα που επιχειρεί κατά ρώσικων συμφερόντων στο Belgorod και που απαρτίζεται από Ρώσους εθελοντές απάντησε:

”Kαι στην περίοδο του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου υπήρχε ένας σχηματισμός αποτελούμενος από προδότες της πατρίδας τους Vlasov..Aυτοί επίσης πολέμησαν κατά της πατρίδας τους με το όπλο στο χέρι. Το πως τελείωσαν είναι γνωστό. Εκείνη την εποχή αυτοί οι προδότες αγωνίστηκαν στο πλευρό των Ναζί και σήμερα είναι ακριβώς τα ίδια άτομα που μάχονται στο πλευρό των νεοναζί.”

Αντιπρόεδρος Δούμα: oι Γάλλοι θα γυρίσουν σε φέρετρα

Σε δημοσιογραφική εκπομπή είπε ο αντιπρόεδρος της Δούμα: «Η ρητορική του Μακρόν για την αποστολή της ξένης λεγεώνας στην Οδησσό έχει ένα τίμημα γιατί όταν επιστρέψουν σε ένα φέρετρο καλυμμένο με την τρίχρωμη σημαία, δεν νομίζω ότι οι Γάλλοι θα είναι ευχαριστημένοι. » Καλεσμένος στο BFMTV το βράδυ της Κυριακής, ο Πιοτρ Τολστόι, αντιπρόεδρος της Δούμας, της Ρωσικής Κάτω Βουλής και στενός του Βλαντιμίρ Πούτιν, προειδοποίησε τη Γαλλία να μην στείλει γαλλικά στρατεύματα στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ρωσικός στρατός έχει ήδη «κάψει γαλλικά άρματα μάχης κατά τη διάρκεια της ουκρανικής αυοκαταστροφικής επίθεσης αυτό το καλοκαίρι» διαβεβαιώνοντας ότι η επιθυμία του ήταν η Ρωσία «να φθάσει στα πολωνικά σύνορα».

Και ο Πιοτρ Τολστόι προειδοποίησε ξανά: «Θα τελειώσει με τα φέρετρα στο Ορλί και δεν θα είναι ο Μακρόν αυτός που θα τα υποδεχτεί εκεί στο αεροδρόμιο».

Ουσιαστικά ο Πούτιν πέρασε το μήνυμα στο Μακρόν μέσω αυτού..

Πούτιν για Μακρόν Γαλλία

Πως απάντησε ο Πούτιν σε ερώτηση σχετικά με τα λόγια του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για το ενδεχόμενο αποστολής ευρωπαϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

”Θα ήθελα πολύ ο ρόλος της Γαλλίας να μην είναι στην επιδείνωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία”, αλλά στην εξεύρεση ειρηνικών οδών, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Θα ήθελα πολύ η Γαλλία να παίξει έναν ρόλο που δεν οδηγεί στην επιδείνωση της σύγκρουσης, στην όξυνσή της, δεν θα προκαλεί αυτήν την κατάσταση, αλλά αντίθετα, όπως ειπώθηκε εδώ, δεν το άκουσα αυτό, αλλά παρόλα αυτά μας μιλούν για πιθανούς τρόπους ειρηνικής διευθέτησης – με αυτή την έννοια, μου φαίνεται ότι η Γαλλία θα μπορούσε να παίξει τον ρόλο της. Δεν έχουν χαθεί όλα”, είπε ο Πούτιν στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα το βράδυ.

«Αν κάποιος θέλει να καλύψει ελαφρώς τα εγχώρια πολιτικά προβλήματα με την επιθετική ξένη ρητορική του, αυτή είναι μια πολύ γνωστή και συχνά χρησιμοποιούμενη τεχνική σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε.

«Όσον αφορά τη θέση του Γάλλου Προέδρου, υπάρχουν ήδη κάποιες τροποποιήσεις με την έννοια ότι αυτό το σώμα θα εκτελεί δευτερεύουσες λειτουργίες, θα πρέπει να εκπαιδεύει στρατιωτικό προσωπικό στην Ουκρανία, να εξηγεί πώς να χρησιμοποιεί δυτικό εξοπλισμό και κάποιες άλλες λειτουργίες αυτού του είδους».

dimpenews.com

Back to top button