breaking newsκοινωνία

Συνεχίζεται το μπαράζ συλλήψεων ανά το Παγκύπριο

Συνεχίζονται οι συντονισμένες έρευνες της Αστυνομίας για την πάταξη του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος.

Συνεχίστηκαν το Σάββατο (19/5) μέχρι και τις πρωινές ώρες σήμερα οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας για πάταξη του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος.

Στο πλαίσιο αυτών των επιχειρήσεων, το τελευταίο 24ωρο η Αστυνομία προέβη σε αριθμό συλλήψεων ύστερα από στοχευμένες έρευνες, δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων σε οικίες, υποστατικά και οχήματα διαφόρων προσώπων, σε παγκύπρια κλίμακα.

Οι επιχειρήσεις σχεδιάζονται με διαρκή αξιολόγηση πληροφοριών από πολλαπλές πηγές και εκτελούνται συντονισμένα από διάφορα τμήματα της Αστυνομίας.

Στην επαρχία Λάρνακας, το Σάββατο γύρω στις 18:45μ.μ, κατόπιν πληροφορίας, μέλη της Αστυνομίας ανέκοψαν για έλεγχο αυτοκίνητο που οδηγούσε 23χρονος.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο του εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, οκτώ νάιλον σακουλάκια που περιείχαν συνολικά 253 γραμμάρια κάνναβης, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1300 ευρώ, το οποίο διερευνάται κατά πόσον αποτελεί προϊόν διακίνησης ναρκωτικών.

Ο 23χρονος συνελήφθη από τα μέλη της Αστυνομίας για αυτόφωρα αδικήματα και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Επίσης στην επαρχία Λάρνακας, λίγο μετά τις 3:40 τα ξημερώματα σήμερα, μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη 31χρονου, βάσει Δικαστικού εντάλματος σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν για περαιτέρω εξετάσεις ένα δίκαννο κυνηγετικό πυροβόλο όπλο και αριθμός τηλεφωνικών συσκευών.

Στην επαρχία Λευκωσίας, κατά τη διάρκεια έρευνας που διεξήχθη σε υποστατικό βάσει Δικαστικού εντάλματος, εντοπίστηκαν στην κατοχή του 49χρονου ιδιοκτήτη μισό περίπου γραμμάριο κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό των 3530 ευρώ και μία τραπεζική επιταγή για το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.

Εντός του υποστατικού εντοπίστηκε ένας ψηφιακός καταγραφέας (DVR), ενώ εξωτερικά του υποστατικού βρίσκονταν δύο βιντεοκάμερες, αντικείμενα τα οποία κατασχέθηκαν για περαιτέρω εξετάσεις σχετικά με τον περί επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα Νόμο. Σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο του 49χρονου, ανευρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μεταλλικό ρόπαλο.

Κατά την έρευνα στο υποστατικό, εντοπίστηκε αλλοδαπή γυναίκα ηλικίας 37 χρόνων, η οποία όπως διαπιστώθηκε από τις εξετάσεις που έγιναν, παρέμενε παράνομα στο έδαφος της Δημοκρατίας.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην κατοικία του 49χρονου, στην κατοχή οικείου του προσώπου, ηλικίας 17 χρόνων, εντοπίστηκε ένα γραμμάριο κάνναβης. Οι 49χρονος και 17χρονος συνελήφθησαν για αυτόφωρα αδικήματα και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Στις επαρχίες Λεμεσού και Λευκωσίας, συνελήφθησαν για το αυτόφωρο αδίκημα της κατοχής επιθετικού οργάνου, τέσσερα πρόσωπα που κατείχαν αντίστοιχο αριθμό ροπάλων και ένα πρόσωπο που εντοπίστηκε να κατέχει μία συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ στην επαρχία Αμμοχώστου, ένα πρόσωπο συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών, αφού εντοπίστηκε να κατέχει μικρή ποσότητα κάνναβης.

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων το τελευταίο 24ωρο, τα μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν συνολικά έρευνες σε 15 κατοικίες και σε 22 υποστατικά, ενώ διενήργησαν συνολικά 329 ελέγχους προσώπων και 246 ελέγχους οχημάτων, παγκύπρια.

Οι συντονισμένες έρευνες της Αστυνομίας, για πάταξη του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος, συνεχίζονται σε καθημερινή βάση.

Back to top button