breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μπάχαλο: Στον Καναδά oι επαρχίες Alberta, Manitoba σταματούν τον εμβολιασμό με Pfizer.

Στο Οντάριο η β΄ δόση εμβολίου θα δοθεί στις 42 ημέρες, αντί των 21 ημερών !!!!!

Μπάχαλο με τον εμβολιασμό Pfizer και στον Καναδά. Στον Καναδά oι επαρχίες Alberta, Manitoba σταματούν τον εμβολιασμό με Pfizer.Στην επαρχία του Οντάριο η β΄ δόση εμβολίου θα δοθεί στις 42 ημέρες, αντί των 21 ημερών τινάζοντας στον αέρα την διαδικασία!!!!!

Οι ιθύνοντες εκεί πήραν χαμπάρι την επιπολαιότητα κι αναξιοπιστία της Pfizer κι αναστέλουν τους εμβολιασμούς. Αναστολή της χορήγησης των πρώτων δόσεων του εμβολίου αποφάσισε σήμερα ο πρωθυπουργός της Αλμπέρτα στον Καναδά.

Δηλ. διακόπτει τους εμβολιασμούς με Pfizer..Alberta, Manitoba σταματούν τον εμβολιασμό με Pfizer.Eνώ το Οντάριο δήλωσε θα καθυστερήσει τη χορήγηση της δεύτερης δόσης εμβολίου Pfizer για 42 ημέρες, αντί για τις συνιστώμενες 21 ημέρες θέτοντας εν αμφιβόλω την όποια διατεινόμενη αποτελεσματικότητα της διαδικασία. Στον αέρα…Επικίνδυνες παλινωδίες της εταιρίας κρεμάει έναν κόσμο που την εμπιστεύθηκε κι έσπευσε να λάβει την α΄δόση….Η δημόσια υγεία έγινε παίγνιο…

Η Pfizer προσπαθεί να διπλασιάσει την παραγωγή εμβολίων COVID-19, με στόχο να φθάσει δύο δισεκατομμύρια δόσεις φέτος. Για να γίνει αυτό, η φαρμακευτική εταιρεία σχεδιάζει να περιορίσει προσωρινά την παραγωγή στο βελγικό εργοστάσιό της, προκειμένου να πραγματοποιήσει αναβαθμίσεις.

Ο πρωθυπουργός της Αλμπέρτα ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η επαρχία του αναστέλλει τη χορήγηση των πρώτων δόσεων του εμβολίου, λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με την απρόσκοπτη παράδοση νέων δόσεων.

Ο Jason Kenney λέει ότι είναι «βαθύτατα απογοητευμένος» από την απόφαση της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer να μειώσει τις υποσχεμένες παραδόσεις της δόσεων εμβολίου στον Καναδά τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, κυρίως μετά την αναμενόμενη επιβράδυνση των παραδόσεων στην Ευρώπη που αποφασίστηκε.

Σε άλλα μέρη της χώρας, η Manitoba είχε σταματήσει να κλείνει ραντεβού για τις πρώτες δόσεις εμβολιασμού την Παρασκευή, ενώ είπε ότι η επαρχία θα σεβαστεί τα ραντεβού που έχουν ήδη προγραμματιστεί.

Ο επικεφαλής ιατρός του Οντάριο Δρ Ντέιβιντ Ουίλιαμς είπε το Σάββατο ότι η επαρχία του θα καθυστερήσει τη χορήγηση της δεύτερης δόσης εμβολίου Pfizer για 42 ημέρες, αντί για τις συνιστώμενες 21 ημέρες.(σσ. Μπάχαλο έξω από το χρονοδιάγραμμα με μηδενικά εχέγγυα ακόμη και για την υποσχόμενη επιτυχία) Το πρόγραμμα εμβολίων 28 ημερών της Moderna θα παραμείνει άθικτο, δήλωσε ο Williams.

Ο Καναδάς φαίνεται να είναι η μόνη χώρα που θα υποφέρει από την απόφαση του παρασκευαστή για περισσότερο από μία εβδομάδα.

Η Pfizer είπε στους Ευρωπαίους αξιωματούχους την Παρασκευή ότι οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις δόσεων θα λήξουν την επόμενη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, αλλά ο Καναδάς αναμένεται να επηρεαστεί μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Εκπρόσωπος της Pfizer υποσχέθηκε ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση στον Καναδά αργότερα τη Δευτέρα.

Το υπουργείο Υγείας του Κεμπέκ ανακοίνωσε επίσης την περασμένη Παρασκευή ενημέρωση της εκστρατείας εμβολιασμού, μειώνοντας τους στόχους του για τις επόμενες εβδομάδες “λόγω της αναδιοργάνωσης της γραμμής παραγωγής” της Pfizer και “της καθυστέρησης που αυτό θα προκαλέσει κατά τη χορήγηση εμβολίων ».

 Συνολικά ο Καναδάς διαθέτει 10 επαρχίες από αυτές στις 2 σταματάει ο εμβολιασμός Pfizer και σε μια τρίτη θα καθυστερήσει η β΄δόση θέτοντας εν αμφιβόλω τη διαδικασία.lapresse.ca 18/1/21

dimpenews.com

Back to top button