breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Ραδιενεργά σωματίδια μέχρι την Αγγλία λόγω έκρηξης στην Ουκρανία»: ΣΟΚ από επιστήμονα!!

 

«Αύξηση των σωματιδίων ουρανίου στον αέρα μετά τις εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία φέτος την άνοιξη έχει εντοπιστεί μέχρι τη Νοτιοανατολική Αγγλία».

Τα παραπάνω σημειώνει ο Δρ. Christopher Busby, φυσικοχημικός και επιστημονικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον Κίνδυνο Ακτινοβολίας.

Ενώ η ποσότητα των σωματιδίων ουρανίου που εισπνέουν οι πάσχοντες μπορεί να φαίνεται αμελητέα στην αρχή, ο Δρ Μπάσμπι σημειώνει ότι μια τέτοια έκθεση μπορεί να έχει σοβαρές επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία των προσβεβλημένων αλλά και των απογόνων τους.

«Τα επίπεδα στην Πολωνία, τη Γερμανία και οπουδήποτε μέχρι τα σωματίδια να φτάσουν στην Αγγλία, θα ήταν πολύ υψηλότερα», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά τι έγραψε ο ίδιος σύμφωνα με το Sputnik:

«Στις 19 Μαΐου έγραψα ένα άρθρο για το Sputnik σχετικά με την έκρηξη Khmelnitsky. Είχα εξετάσει δεδομένα ακτινοβολίας γάμμα από ανιχνευτές στα βορειοδυτικά της τοποθεσίας επίθεσης, τα οποία έδειξαν αυξήσεις στην ακτινοβολία μέσα στην Πολωνία κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία αλλά και στη Γερμανία. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι μια αποθήκη που περιείχε όπλα ουρανίου που προμήθευε το Ηνωμένο Βασίλειο είχε χτυπηθεί και ότι το Ουράνιο είχε εκραγεί και ότι τα σωματίδια που παράγονται από την έκρηξη είχαν παρασυρθεί με τον άνεμο εκείνη τη στιγμή σε όλη την Ευρώπη.

Το άρθρο προκάλεσε αξιοσημείωτες κόντρες στο Διαδίκτυο, με μεγάλο αριθμό αυτοαποκαλούμενων ελεγκτών και “ειδικών” να το ζυγίζουν” για να πουν ότι τα συμπεράσματά μου ήταν ανοησίες. Έτσι ελέγχεται το διαδίκτυο αυτές τις μέρες. Διαγράφηκε ως άλλο ένα “ρωσικό fake news”.

Το γεγονός είναι ότι, αν και το ουράνιο είναι ένας ασθενής εκπομπός γάμμα, υπάρχουν και άλλες καταστάσεις όπου το σήμα γάμμα θα αυξηθεί στους ανιχνευτέςΑφορά το φυσικό ραδιενεργό αέριο, το ραδόνιο, το οποίο μπορεί να αυξηθεί κατά τη διάρκεια βροχοπτώσεων και συστημάτων χαμηλής πίεσης. Ένα πολωνικό εργαστήριο ισχυρίστηκε ότι οι αυξημένες μετρήσεις προέρχονταν από το Ραδόνιο, αναφέροντας την παρουσία του Βισμούθιου 214Όμως, επεσήμανα ότι δεν υπήρχαν συστήματα χαμηλής πίεσης εκείνη την εποχή που θα εξηγούσε την ξαφνική αύξηση του γάμμα».

Θυμίζουμε πως τον Μάιο του 2023, ισχυρότατες εκρήξεις συγκλόνισαν την πόλη Khmelnitsky που βρίσκεται στην Ουκρανία, περίπου 200 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με την Πολωνία, όταν ένα ρωσικό χτύπημα εξαφάνισε μια ουκρανική αποθήκη πυρομαχικών, όπου φέρονται να αποθηκεύονταν βρετανικά βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου.

Ακόμα και οι εκρήξεις (δύο στον αριθμό) ωστόσο ήταν…αλλιώτικες από εκατοντάδες άλλες στις οποίες έχουμε γίνει μάρτυρες μέσα από βίντεο από το ουκρανικό μέτωπο.

Αρκετοί -δικαίως- τις παρομοίασαν με πυρηνικά πλήγματα! Μέχρι σήμερα η Μόσχα δεν έχει παραδεχθεί ότι έχει κάνει χρήση έστω και περιορισμένης ισχύος πυρηνικών στην Ουκρανία, παρά τις φήμες, αλλά και τα βίντεο.

Θυμηθείτε:

el.gr

 

Freepik photo

Back to top button