Διεθνή

Συνάντηση Άσαντ-Πούτιν στο Κρεμλίνο! Πρόεδρος Άσαντ: υποστηρίζουμε τη Ρωσία ενάντια στους νεοναζί και τους παλιούς Ναζί! BINTEO

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ διαβεβαίωσε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν για υποστήριξη στον αγώνα κατά των «παλιών και νέων Ναζί» αναφέρει το TASS.

Ο Άσαντ σημείωσε ότι η επίσκεψή του στο Κρεμλίνο είναι η πρώτη από την έναρξη μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Τόνισε ότι η Συρία υποστηρίζει τη Ρωσία σε αυτό το θέμα. «[Θέλω] να επαναλάβω τη συριακή θέση για την υποστήριξη αυτής της ειδικής επιχείρησης ενάντια στους νεοναζί και τους παλιούς Ναζί. Λέω ότι αυτοί είναι παλιοί και νέοι Ναζί, γιατί η Δύση, όπως δέχτηκε τους παλιούς Ναζί στη γη της, τώρα τους υποστηρίζει στη σύγχρονη εποχή», είπε ο Σύρος πρόεδρος. Και συνέχισε: ”Η θέση μας δεν προέρχεται μόνο από τη φιλία και την αφοσίωση που υπάρχει μεταξύ μας, η θέση μας προέρχεται από το γεγονός ότι ο κόσμος χρειάζεται πραγματικά σταθεροποίηση τώρα, διαφορετικά θα έρθει πιο κοντά σε μια μεγάλη κατάρρευση.”

Ο Άσαντ έφτασε στη Μόσχα το βράδυ της 14ης Μαρτίου. Η τελευταία φορά που ο Πούτιν και ο Άσαντ είδαν ο ένας τον άλλον ήταν τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν και ο Σύρος πρόεδρος επισκέφθηκε τη Μόσχα. Έχει ήδη καταθέσει στεφάνι στον Τύμβο του Άγνωστου Στρατιώτη στη Μόσχα. Επιπλέον, τίμησε τη μνήμη των πεσόντων στρατιωτών με ενός λεπτού σιγή.

dimpenews.com

Back to top button