breaking newsκοινωνία

Ετοιμάζουν το απόλυτο χάος οι Συριζαίοι: «Θα ξαναβγούμε στους δρόμους!» – «Εξαγγελία»… κινητοποιήσεων – Βίντεο

 

Τις παλιές εποχές αναπολούν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ. Όλοι θυμόμαστε τις κινητοποίησεις που λάμβαναν χώρα πριν γίνουν φυσικά Κυβέρνηση. Είτε με τα σωματεία που υποστήριζαν, είτε σε συνεργασία με ακροαριστερές οργανώσεις και με μπάχαλα, δημιουργούσαν ένα εκρηκτικό μείγμα.

Είχαν φέρει το απόλυτο χάος στους δρόμους και αναστάτωση σε καταστηματάρχες. Πάντα υπήρχε μία ένοχη ανοχή έναντι των οργανώσεων που διέλυαν στο πέρασμά τους περιουσίες.

Βέβαια αυτά άλλαξαν εν μέρη όταν έγιναν Κυβέρνηση. Οι περισσότερες ακροαριστερές οργανώσεις χάθηκαν. Κανείς από αυτό τον χώρο δεν διαμαρτυρήθηκε για τα αντιλαϊκά μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι μόνοι που έτρωγαν ξύλο ήταν οι συνταξιούχοι και οι δεκάδες πατριώτες που κατέβαιναν στις συγκεντρώσεις για την εκχώρηση της Μακεδονίας μας. Έδειξαν ελαστικότητα στους Ρουβίκωνες, ενώ εγκατέλειψαν τα Εξάρχεια, όπου έγινε η βάση των εγκληματιών.

Μάλλον όμως όπως φαίνεται ετοιμάζονται για νέο γύρο αντιπαράθεσης. Το μήνυμα του εξαδέλφου Τσίπρα σαφέστατο: «θα ξαναβγούμε στους δρόμους!»

Ειδικότερα, καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Σήμερα», ο Γιώργος Τσίπρας μίλησε για τα επόμενα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ από τα έδρανα της αντιπολίτευσης. «Σίγουρα θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στους δρόμους γιατί έχει δώσει η νέα κυβέρνηση δείγμα σε ποια γραμμή θα κινηθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Γιώργος Τσίπρας τοποθετήθηκε για το ασφαλιστικό και τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Για παράδειγμα στο ασφαλιστικό δεν έχει ειπωθεί τίποτα. Έχουν μιλήσει για την ιδιωτικοποίηση του τρίτου πυλώνα ασφάλισης», σημείωσε.

Όπως σχολίασε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα προχώρησε σε προοδευτική έξοδο από την κρίση. «Υπάρχει προοδευτική έξοδος από την κρίση την οποία προσπαθήσαμε και σε μεγάλο βαθμό καταφέραμε. Αν έχουμε πολιτικές που αυξάνουν τις αντιθέσεις σίγουρα θα βρισκόμαστε στους δρόμους», επανέλαβε.

«Έχουμε μία επιστροφή περίπου στην κυβέρνηση Σαμαρά. Έχουμε μάλιστα δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου ο δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος του 2012- 2014. Ο κ. Βρούτσης στο υπουργείο Εργασίας και ο κ. Σταϊκούρας στο υπουργείο Οικονομικών», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας, σχολιάζοντας τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το υπουργικό σχήμα συμβαδίζει και είναι αναμενόμενο με βάση όσων ακούστηκαν στην προεκλογική περίοδος. «11 από τους 18 υπουργούς είναι της κυβέρνησης Σαμαρά, η υπόλοιπη σύνθεση είναι επί το νεοφιλελεύθερο, όπως για παράδειγμα ο κ. Σκυλακάκης», σημείωσε ο Γ. Τσίπρας. Συνεχίζοντας, επισήμανε ότι η ΝΔ μέχρι στιγμής δεν είχε παρουσιάσει πρόγραμμα, συνεπώς «θα το δούμε μπροστά μας.

Οι δηλώσεις του κ. Χατζηδάκη για τη ΔΕΗ προσανατολίζουν για το πού θα πάμε. Ο δημόσιος τομέας θα είναι απών από κρίσιμα πεδία της οικονομίας». «Εμείς προσπαθήσαμε μία προοδευτική έξοδο από την κρίση γιατί καταφέραμε και βγήκαμε με την κοινωνία όρθια. Τώρα πάμε για μία νεοφιλελεύθερη διαχείριση της κρίσης», κατέληξε ο Γιώργος Τσίπρας.

Δηλαδή τι μας λένε. Ότι χωρίς καν να έχει προχωρήσει η νέα Κυβέρνηση σε ψήφιση νόμων, προετοιμάζονται για μπάχαλα. Η νέα Κυβέρνηση εάν επιτρέψει το απόλυτο χάος, τότε είναι άξια της μοίρας της.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις:

ΣΦΟΔΡΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η «εξαγγελία»… κινητοποιήσεων του ΣΥΡΙΖΑ από τον Γιώργο Τσίπρα, πριν ακόμη ορκιστεί η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Σίγουρα θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στους δρόμους γιατί έχει δώσει η νέα κυβέρνηση δείγμα σε ποια γραμμή θα κινηθεί».
Βόζεμπεργκ: Ποιον απειλεί ο ΣΥΡΙΖΑ;

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση στελεχών της ΝΔ, με την ευρωβουλευτή Ελίζα Βόζεμπεργκ να απαντά μέσα από τον λογαριασμό της στο Twitter.

Η κυρία Βόζεμπεργκ συγκεκριμένα έγραψε:

«Ο Γ. Τσίπρας δήλωσε τώρα στον ΣΚΑΪ ότι θα δούμε τον ΣΥΡΙΖΑ στους δρόμους! Ποιον απειλούν; Τη ΝΔ, τη Δημοκρατία, την κυβέρνηση ή την κοινωνία; Δεν φοβόμαστε! Η χώρα θα προχωρήσει και η εντολή του λαού θα υλοποιηθεί στο ακέραιο. Το χρωστάμε στην πατρίδα μας».

Η ανάρτηση της Ελίζας Βόζεμπεργκ:

 

ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΠ

Στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μεταφέρονται οι αρμοδιότητες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ). Εξάλλου, μια από τις πρώτες κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, όταν κέρδισε τις εκλογές του 2015, ήταν να διορίσει τον νέο αρχηγό της ΕΥΠ, τον δημοσιογράφο Γιάννη Ρουμπάτη.

«Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών η οποία συστάθηκε με το άρθρο 1 του ν.δ. 2421/1953 και μετονομάστηκε και οργανώθηκε με το ν. 1645/1986 και το ν. 3649/2008 (Α’ 39) μεταφέρεται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, και προσωπικού, στον Πρωθυπουργό», αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ που ήδη αναρτήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Ιανουαρίου η κυβέρνηση είχε δημοσιεύσει –μέσω Προεδρικού Διατάγματος, ένα νέο οργανόγραμμα. Σε αυτό προβλεπόταν η δημιουργία νέων διευθύνσεων, καθόριζε τις αρμοδιότητες καθεμιάς απ’ αυτές, ενώ προσδιόριζε τα κριτήρια και τον τρόπο στελέχωσης των επιτελικών και όχι μόνο θέσεων της υπηρεσίας. Ταυτόχρονα με τις αλλαγές στην εσωτερική «αρχιτεκτονική» υπήρχε πρόθεση για πρόσληψη 200 νέων υπαλλήλων, σχέδιο που σκοντάφτει στη μνημονιακή δέσμευση για «πάγωμα» των προσλήψεων.

Σημειώνεται τέλος ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχεδιάζει να τοποθετήσει στην ηγεσία της ΕΥΠ ένα πρόσωπο έκπληξη.

 

Back to top button