breaking newsΔιεθνή

Ουκρανία: Νέο πακέτο βοήθειας από τις ΗΠΑ άνω του 1 δις

Οι ΗΠΑ παρέχουν ένα νέο πακέτο βοήθειας που περιλαμβάνει 175 εκατομμύρια δολάρια για όπλα, συμπεριλαμβανομένων των αμφιλεγόμενων πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου για τα άρματα μάχης Abrams

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν απερίφραστα μαζί με άλλες χώρες την επίθεση της Ρωσίας σε μια πολυσύχναστη αγορά στην ανατολική Ουκρανία.

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί σκοτώθηκαν και άλλοι 32 τραυματίστηκαν σε μια από τις πιο θανατηφόρες πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας εδώ και μήνες. Πολλοί σύμμαχοι μίλησαν για βάρβαρη επίθεση.

Οι κάτοικοι της πόλης Κοστιαντίνιβκα είναι σοκαρισμένοι και προσπαθούν να μαζέψουν τα συντρίμμια που άφησε πίσω της η επίθεση η οποία σημειώθηκε την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, βρισκόταν στο Κίεβο και συνάντησε τόσο τον ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα όσο και τον πρόεδρο Ζελένσκι.

Οι ΗΠΑ παρέχουν ένα νέο πακέτο βοήθειας που περιλαμβάνει 175 εκατομμύρια δολάρια για όπλα, συμπεριλαμβανομένων των αμφιλεγόμενων πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου για τα άρματα μάχης Abrams.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ουκρανία έχουν σφυρηλατήσει μια συνεργασία που είναι ισχυρότερη από ποτέ και αυξάνεται καθημερινά. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας. Και σήμερα, ανακοινώνουμε νέα βοήθεια συνολικού ύψους άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε αυτήν την κοινή προσπάθεια», τόνισε ο Μπλίνκεν.

Στη νυχτερινή του ομιλία ο Zelenakyy ευχαρίστησε όσους καταδίκασαν τη ρωσική πυραυλική επίθεση λέγοντας ότι «η ενότητα του κόσμου απέναντι στη ρωσική τρομοκρατία βοηθά να σωθούν ζωές».

Η Ε.Ε. καταδίκασε το χτύπημα λέγοντας ότι αυτοί που βρίσκονται πίσω από την επίθεση θα λογοδοτήσουν.

primenews.

Back to top button