breaking newsκοινωνία

Με κεριά, φέρετρο και κόλλυβα η πορεία στη Λεμεσό (εικόνες&βίντεο)-Χιλιάδες πολίτες στην πορεία «Ως Δαμαί»

Στους δρόμους της Λεμεσού..κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό, το 5G και τη διαφθορά. 

Σε διαφορετικούς τόνους αυτή τη φορά, σε σχέση με τη Λευκωσία, στη Λεμεσό, οι πολίτες συγκεντρώθηκαν στην περιοχή του Διοικητηρίου με κεριά στα χέρια ενώ, περιφέρουν ένα άδειο φέρετρο και μοίραζαν κόλλυβα. 

Η Αστυνομία τέθηκαν επί ποδός υπό το φόβο επεισοδίων ενώ στο κτήριο του Διοικητηρίου τοποθετήθηκαν κάμερες ασφαλείας. 

Οι διαμαρτυρόμενοι πορεύτηκαν στους δρόμους της Λεμεσού, περιφέροντας ένα φέρετρο ενώ μοίρασαν κόλλυβα και κεριά στους παρευρισκόμενους. 

 

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, σημείωσε ότι η Αστυνομία δεν έχει σκοπό να παρέμβει εαν η εκδήλωση είναι ειρηνική και δεν παραβιάζονται τα σχετικά διατάγματα. Εάν όμως μετατραπεί σε οχλαγωγία, τότε η Αστυνομία θα επιβάλει τη τάξη. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Χιλιάδες πολίτες στην πορεία «Ως Δαμαί»

Χιλιάδες πολίτες πορεύτηκαν ειρηνικά διαμαρτυρόμενοι στο Κέντρο της Λευκωσίας το απόγευμα του Σαββάτου περνώντας μέσα από κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας.

Πρόσωπα κάθε ηλικίας, οικογένειες, παιδιά με ποδήλατα και αρκετοί διαμαρτυρόμενοι με λουλούδια στα χέρια φωνάζουν συνθήματα, όπως «κάτω η διαπλοκή», «κάτω η διαφθορά», «κάτω στη αστυνομική βία», και «Δεν υπάρχει υγεία χωρίς ελευθερία».

Στην κορυφή της πορείας, που εξελίχθηκε σε μαζική, βρέθηκαν διάφορες οργανώσεις που συμμετείχαν στη διοργάνωση, στο μέσο περίπου διάφοροι πολίτες και στο πίσω μέρος της πορείας η Θύρα 9.

Ο τερματισμός της διαμαρτυρίας έγινε στο άνοιγμα Κολοκάση και συνοδεύτηκε από παρατεταμένο χειροκρότημα.

Η πορεία υπό τον τίτλο «Ως δαμαί», είχε σημείο αφετηρίας το Πάρκο Κολοκάση, με τη συμμετοχή δεκάδων οργανώσεων αλλά και πολιτών οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν κατά της κυβέρνησης για τη διαφθορά, τα περιοριστικά μέτρα, την αστυνομική βία. 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι οργανώσεις που κάλεσαν στη νέα διαμαρτυρία προέτρεψαν όσους θα έδιναν το παρόν τους να φέρουν την μάσκα τους, να τηρούν αποστάσεις και να μην απαντούν σε τυχόν προκλήσεις.  Καθ΄όλη τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας, καλούσαν τους διαδηλωτές να φέρουν τις μάσκες τους και να τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

Νωρίτερα, η Αστυνομία με δεκάδες μέλη της παρέστη στα «επικίνδυνα» , σύμφωνα με το σχεδιασμό της, σημεία προκειμένου να επιτηρήσει την διαμαρτυρία.

 

 

 

 

philenews

 

Back to top button