breaking newsΕλλάδα

Μαρία Καρυστιανού: Ξεπέρασε τις 500.000 υπογραφές το ψήφισμα  για την άρση ασυλίας των βουλευτών

 

Την ημέρα που η  πλειοψηφία στη Εξεταστική για την τραγωδία στα Τέμπη, έβαλε άρον άρον τέλος στις συνεδριάσεις οι πολίτες έστειλαν ένα εκκωφαντικό μήνυμα, αφού περισσότερες από 500.000 υπογραφές συγκέντρωσε το διαδικτυακό ψήφισμα υπέρ της κατάργησης της βουλευτικής ασυλίας των πολιτικών υπευθύνων για την τραγωδία στα Τέμπη. Και συνεχίζεται η προσπάθεια για 1.000.000 υπογραφές, κίνηση η οποία ίσως αποδειχτεί η πιο επώδυνη για την κυβέρνηση.

«Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν από τη Βουλή, την έναρξη των διαδικασιών, για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων.

Η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική, ούτε με τη δημοκρατία, αρετές για τις οποίες είμαστε περήφανοι! Κατά τη διαδικασία θα σας ζητηθεί χρηματικό ποσό, το οποίο θα είναι προαιρετικό και δεν αφορά τον σύλλογο «Τέμπη 2023» αλλά την πλατφόρμα που φιλοξενεί το ψήφισμα.

Επιλέγετε την κοινοποίηση αντί της κατάθεσης χρημάτων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας», αναφέρει στο μήνυμα-κάλεσμά της η Μαρία Καρυστιανού, η οποία πρωτοστατεί στον αγώνα των οικογενειών των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας και η οποία συγκλόνισε τόσο με την κατάθεσή της στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής όσο και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Back to top button