breaking newsΔιεθνή

Μεξικό: «Καλικάτζαρος» ή γάτα; Η παράξενη ανακάλυψη που διχάζει

 

«Έμβρυο καλικάντζαρου» ανακαλύφθηκε σε παλιά αποθήκη στο Μεξικό, ισχυρίζεται δήμαρχος στη Σάντα Μαρία Ρέγκλα. Το παράξενο εύρημα αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών σε μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη.

Το εύρημα έχει ξεσηκώσει «θύελλα» σχολίων από χρήστες του Διαδικτύου που συζητούν για την ταυτότητα του πλάσματος. «Έχουν ήδη ληφθεί δείγματα για να προσδιοριστεί με επιστημονική εξήγηση», δήλωσε στο Jam Press ο Φρανσίσκο Μαγιόραλ Φλόρες, ο δήμαρχος της πόλης.

Όπως δείχνουν οι σχετικές φωτογραφίες που δόθηκαν στο φως της δημοσιότητας, το μουμιοποιημένο μικρόσωμο πλάσμα έχει μυτερά αυτιά, αγκαθωτά χέρια και πόδια με νύχια.

Ο Φλόρες έσπευσε να χαρακτηρίσει τα λείψανα ως «καλικάντζαρο» ή «nagual». Για τους μη μυημένους, το nagual περιγράφεται στη κεντροαμερικανική μυθολογία ως ένας άνθρωπος με την ικανότητα να μεταμορφώνεται σε ζώο.

Το «μωρό καλικάντζαρου» εκτίθεται επί του παρόντος στο Museo de los Duendes – που κυριολεκτικά μεταφράζεται ως Μουσείο Καλικάντζαρου- στο δήμο Huasca de Ocampo.

Αν και η ανάλυσή του μπορεί να ακούγεται παράξενη, ο Φλόρες τονίζει: «Αν είχε βρεθεί σε άλλον δήμο, δεν θα ήταν σχετικό». «Αλλά λόγω της θεματολογίας των καλικάντζαρων και του μυστικιστικού εδώ, υπάρχει μια πολιτιστική και κοινωνική απαίτηση να του δώσουμε σημασία», είπε ακόμα.

Στα social media πολλοί χρήστες χαρακτηρίζουν «γελοία» την εξήγηση του Φλόρες. «Πρόκειται για αστείο;», αναρωτήθηκε ένας άλλος, ενώ ένας τρίτος ειρωνεύτηκε: «Ευτυχώς που είναι μια μαγική πόλη!».

Εν τω μεταξύ, κάποιος πιο παρατηρητικός διαπίστωσε ότι οι αναλογίες δεν ταίριαζαν με την περιγραφή του καλικάντζαρου στον κρυπτοζωολογικό κανόνα. «Μου λέτε ότι τα καλικαντζαράκια γεννιούνται σε ανθρώπινο μέγεθος και μικραίνουν καθώς μεγαλώνουν;», έγραψαν.

Εν τω μεταξύ, «οι γιατροί και οι κτηνίατροι δήλωσαν ότι πρόκειται για παραμορφωμένο έμβρυο γάτας ή σκύλου», σύμφωνα με τον Φλόρες, σημειώνοντας ότι έχουν ληφθεί δείγματα για να επιβεβαιωθεί η ταυτότητά του. Τελικά κατέληξε ότι «ο καθένας μπορεί να το εκτιμήσει μόνος του με βάση τις πεποιθήσεις και τις παραδόσεις του».

Μεξικό: «Καλικάτζαρος» ή γάτα; Η παράξενη ανακάλυψη που διχάζει

Back to top button