Διεθνή

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ Μυστικές Υπηρεσίες Ρωσίας:”η Πολωνία σε συνεργασία με ΗΠΑ ετοιμάζει προσάρτηση Δυτικής Ουκρανίας υπό πρόσχημα «ιστορικής επανένωσης».

Θα βάλει στρατό στην Ουκρανία.” Πολωνία, Μολδαβία αλλά και Γερμανία μπαίνουν στο κάδρο-Μεντβέντεφ γι απόφαση Μπούντεσταγκ να παράσχει η Γερμανία βαρύ οπλισμό στο Κίεβο: θα έχει θλιβερό τέλος!

Μπαίνει κι η Πολωνία στον πόλεμο!

Μυστικές Υπηρεσίες Ρωσίας: η Πολωνία προετοιμάζει προσάρτηση Δυτικής Ουκρανίας υπό το πρόσχημα «ιστορικής επανένωσης». Σχεδιάζει με ΗΠΑ την ” επανένωση” με Δυτική Ουκρανία.

Η Πολωνία θα βάλει στρατό στην Ουκρανία. Επικίνδυνη κλιμάκωση καθώς χθες ο Πούτιν προειδοποίησε: Σε περίπτωση ξένης επέμβασης στην Ουκρανία τα χτυπήματα της Ρωσίας θα είναι αστραπιαία. Θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα αν χρειαστεί! H ενεργή ανάμειξη της Πολωνίας σημαίνει εμπλοκή ΝΑΤΟ οπότε κι άμεση πλέον ρωσοΝΑΤΟική σύρραξη. Πολωνία, Μολδαβία αλλά και Γερμανία μπαίνουν στο κάδρο…για διαφορετικούς λόγους.

Σύμφωνα με τις ρώσικες μυστικές υπηρεσίες SVR, και τον επικεφαλή της Υπηρεσίας Πληροφοριών Naryshkin η Πολωνία προετοιμάζει την προσάρτηση της δυτικής Ουκρανίας υπό το πρόσχημα της «ιστορικής επανένωσης».

Η Πολωνία συζητά με την αμερικανική κυβέρνηση την επικείμενη δράση για «επανένωση» με τη Δυτική Ουκρανία αναφέρει το SVR (Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας)

Σύμφωνα με τον Naryshkin: ”υπάρχει η πληροφορία ότι η Ουάσιγκτον και η Βαρσοβία απεργάζονται σχέδια για να θέσουν υπό το στρατιωτικό και πολιτικό έλεγχο τις Πολωνικές ” ιστορικές κτήσεις” στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το SVR το πρώτο στάδιο της ” επανένωσης” θα μπορούσε να είναι η εισαγωγή Πολωνικών στρατευμάτων στις δυτικές περιοχές της Ουκρανίας υπό το σύνθημα της ”προστασίας από την ρώσικη επίθεση”. Η Πολωνία συζητάει με τη διοίκηση Μπάιντεν τις λεπτομέρειες της αποστολής. Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές συμφωνίες αυτό θα γίνει χωρίς εντολή του ΝΑΤΟ αλλά με τη συμμετοχή πρόθυμων κρατών καθώς η Πολωνία δεν μπόρεσε να συμφωνήσει για πιθανή συμμετοχή σε έναν συνασπισμό ομοϊδεατών εθνών” αναφέρει η Υπηρεσία Πληροφοριών.

Σύμφωνα με το SVR οι δυνάμεις σχεδίασαν να αναπτυχθούν σε αυτά τα μέρη της Ουκρανίας όπου η απειλή άμεσης εμπλοκής με ρωσικό στρατό είναι ελαχιστοποιημένη και η προτεραιότητα καθηκόντων μάχης του Πολωνικού στρατού θα εμπεριέχει σταδιακή αναχαίτιση του ελέγχου επί στρατηγικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται υπό την Εθνοφρουρά της Ουκρανίας.

Οι Πολωνικές μυστικές υπηρεσίες σε κάθε περίπτωση αναζητούν συνεργάσιμους-δεκτικούς εκπροσώπους από την ουκρανική ελίτ για να σχηματίσουν ένα ”δημοκρατικό” φιλοΒαρσοβικό αντίβαρο στους εθνικιστές, κατά το SVR.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Πολωνικής διοίκησης προληπτική περιχαράκωση στη Δυτική Ουκρανία μ΄έναν υψηλό βαθμό πιθανότητας θα οδηγήσει στη διάσπαση της χώρας με τη Βαρσοβία ουσιαστικά να κερδίζει τον έλεγχο των εδαφών όπου θα μπει η ” ειρηνευτική δύναμη” της Πολωνίας μεταφέρουν οι μυστικές υπηρεσίες. ”

Οι επιλογές για την είσοδο πολωνικών στρατευμάτων στη Δυτική Ουκρανία συζητήθηκαν ανοιχτά στην Ευρώπη τον Μάρτιο, όταν οι ΗΠΑ κατέστησαν σαφές ότι δεν θα συμμετείχαν ανοιχτά σε μια τέτοια επιχείρηση, αλλά δεν θα τους πείραζε αν η Πολωνία με μια «ομάδα χωρών» κατείχε τη Δυτική Ουκρανία.

Το «ειρηνευτικό σώμα» της Πολωνίας σχεδιάζεται να αναπτυχθεί σε εκείνα τα μέρη της Ουκρανίας όπου ο κίνδυνος άμεσης σύγκρουσης με τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ελάχιστος.

Η Μολδαβία έλαβε την απόφαση να ενταχθεί στις χώρες που επιβάλουν κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας και να παράσχει βοήθεια στην Ουκρανία.Αυτή η απόφαση επέρχεται λίγα 24ωρα μετά την όξυνση και τις επιθέσεις στην Υπερδνειστερία.

Πολωνία, Μολδαβία αλλά και Γερμανία μπαίνουν στο κάδρο…

Δήλωση Μεντβέντεφ για την απόφαση Γερμανικού Κοινοβουλίου με ευρεία πλειοψηφία (586 υπέρ 100 κατά 7 απόντες) να παράσχει βαρύ οπλισμό στην Ουκρανία.

”Η Bundestag αποδέχθηκε τη χορήγηση βαρύ οπλισμού στο καθεστώς Ζελένσκι. Εμφανώς οι Γερμανοί βουλευτές δεν μπορούν να επαναπαυτούν στις δάφνες των προκατόχων τους στο Γερμανικό Κοινοβούλιο που έφερε ένα διαφορετικό όνομα τον προηγούμενο αιώνα.Αυτό είναι λυπηρό για το κοινοβούλιο. Θα έχει θλιβερό τέλος.”

dimpenews.com

Back to top button