Ελλάδα

Πρoέλασn του Pωσικoύ στρατoύ και…Η Γερμαviα καταλαβε oτι το “πεπρωμεvo φυγεiv αδυvατo” ! ! !

Επιτελους καταλαβαν…

Καταλαβαν οτι δεν μπορουν να αλλαξουν τιποτα…

Ουτε καν με τις κυρωσεις που στρεφονται εναντιον τους…

Κι ετσι….

Η ρωσική προέλαση στο Ντονμπάς είναι συνεχής με τον ουκρανικό στρατό όπως φαίνεται να προσπαθεί να αποσύρει δυνάμεις από την περιοχή ώστε να καταφέρουν να διασωθούν καθώς σε άλλη περίπτωση πλέον τριγμοί για το ίδιο το καθεστώς του Κιέβου θα εμφανιστούν.

Η Δύση με κάθε τρόπο (ακόμα και μέσω πρεσβειών) προσπαθεί να στείλει πολεμικό υλικό αλλά η Γερμανία του Ο.Σόλτς δεν θέλει να εμπλακεί όπως φαίνεται περισσότερο και αρνείται να στείλει βαρέα όπλα όπως άρματα Leopard-2 και πυροβόλα PZH2000.

Οι μονάδες του ρωσικού στρατού έχουν καταλάβει διάφορες θέσεις και οχυρώνονται σε αυτές στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με ενημέρωση του ουκρανικού γενικού επιτελείου αργά χθες το βράδυ.

Τις προηγούμενες 24 ώρες, οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν στην πόλη Σλοβιάνσκ, στην περιφέρεια Ντανιέτσκ, ενώ απέκτησαν έρεισμα στη Λοζόβα, μικρή πόλη αλλά σημαντικό σιδηροδρομικό κόμβο στην περιοχή του Χαρκόβου, σύμφωνα με τους ουκρανούς στρατηγούς.

Στη Σελένα Νταλίνα στην περιφέρεια Ντανιέτσκ και στην περιοχή Λουγκάνσκ, 40 χιλιόμετρα ανατολικά, που κυρίευσαν πριν από μερικές ημέρες, οι ρωσικές δυνάμεις επεκτείνουν τις θέσεις τους και προετοιμάζονται για νέες επιθέσεις, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πιθανόν απέκτησαν επίσης έρεισμα στη Στέπνε, στην περιφέρεια Ντανιέτσκ, κατά το ουκρανικό γενικό επιτελείο.

Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν μπόρεσαν να απωθήσουν επιθέσεις στην περιφέρεια του Λουγκάνσκ –το 80% της οποίας φέρεται να έχει πέσει στα χέρια των Ρώσων–, στη Ρουμπίσνε και στο χωριό Νοβοτόσκιβσκε.πηγη 

Back to top button