breaking newsΕλλάδακοινωνία

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ, ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ – ΔΥΣΟΙΩΝΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Tι θα μείνει τελικά στο ταμείο στο τέλος της σεζόν, χωρίς να το «ροκανίσουν» η ακρίβεια και το τεράστιο λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων;

Οι λογαριασμοί στην ενέργεια έχουν σχεδόν πενταπλασιαστεί και το food cost είναι τουλάχιστον 20% επάνω», τονίζει ξενοδόχος, απαντώντας στο ερώτημα:

«Πώς θα πάει φέτος ο τουρισμός»;

«Η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων κρέμεται κυριολεκτικά από μια κλωστή και οφείλουμε να πάρουμε μέτρα για να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειες που σίγουρα θα έχουμε», τονίζει επιχειρηματίας από τη Μαγνησία. Χαρακτηρίζει το περιβάλλον αβέβαιο και επισημαίνει: «Υπάρχουν επιχειρήσεις που δεν τα βγάζουν εύκολα πέρα και είναι κυρίως δωδεκάμηνης λειτουργίας.

Αυτές είχαν μεγαλύτερες απώλειες για τρεις συνεχόμενες χρονιές και αγωνιούν μπροστά στο ενδεχόμενο να αναγκαστούν να «αλλάξουν χέρια».

Θα είμαστε πραγματικά χαμένοι, εάν δεν προσέξουμε και χάσουμε περισσότερα από όσα μπορούμε να κερδίσουμε στον τουριστικό τομέα» υποστηρίζει και διαχωρίζει τις «ναυαρχίδες» του τουρισμού, δηλαδή Νότιο Αιγαίο, Ιόνιο, Κρήτη κλπ. από άλλους προορισμούς στην ηπειρωτική κυρίως Ελλάδα.

Η εκτόξευση του ενεργειακού κόστους έφερε στο προσκήνιο την ανάγκη για εξοικονόμηση της ενέργειας και αξιοποίηση των εναλλακτικών πηγών της.

Οχι μόνο η κυβέρνηση εξήγγειλε ένα μέτρο «ψίχουλα» για τους πολίτες, αλλά ακόμα μία φορά εμπαίζει μαζί τους καθυστερώντας την εφαρμογή του. Το οικονομικό επιτελείο είχε προαναγγείλει πως η ειδική εφαρμογή για την επιδότηση της βενζίνης θα ενεργοποιούνταν μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Απριλίου.

Κοροϊδεύοντας τους φορολογουμένους, εκπνέει και το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα, χωρίς να έχει τεθεί σε λειτουργία η σχετική πλατφόρμα στο gov.gr,, η οποία οδηγεί σε ένα μηνιαίο επίδομα της τάξεως των 13,5 ευρώ τον μήνα.

Υπενθυμίζεται πως μόλις χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε πως η ηλεκτρονική εφαρμογή θα λειτουργήσει τη Μ. Πέμπτη, προκειμένου οι ιδιοκτήτες των οχημάτων να εισέλθουν σε αυτή και να αιτηθούν για την ηλεκτρονική κάρτα, μέσω της οποίας θα λάβουν την επιδότηση για τη βενζίνη, ύψους 0,22 ευρώ το λίτρο, έως τα 60 λίτρα τον μήνα.

Έχει ξεφύγει η κατάσταση στην χώρα με τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου, καθώς όπως έγινε γνωστό η ΔΕΗ προχώρησε σε αύξηση 36% στα σταθερά τιμολόγιά της αυτή την εβδομάδα.

Πρόκειται για τη δεύτερη αύξηση μέσα σε μόλις 4 μήνες, χωρίς μάλιστα να έχει γίνει κάποια σχετική ανακοίνωση από την εταιρεία. Η αύξηση τίθεται σε ισχύ από σήμερα και αφορά τους νέους πελάτες στα προγράμματα myHomeOnline και myHomeEnter.

Υπενθυμίζεται ότι τα σταθερά προγράμματα δεν έχουν ρήτρα αναπροσαρμογής και αποτελούν «οχυρό» 500.000 καταναλωτών της ΔΕΗ ενάντια στο τεράστιο κόστος ενέργειας.

Συγκεκριμένα, πλέον όποιος επιχειρεί να μπει στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ, αντικρίζει τις εν κρυπτώ αυξήσεις.  Έτσι, η τιμή της κιλοβατώρας στο myHomeOnline «σκαρφαλώνει» από το 0,17 ευρώ στο 0,229. Η τιμή για όσους πελάτες έχουν νυχτερινό μετρητή, αυξάνεται από 0,13 ευρώ/kwh σε 0,176 ευρώ/kwh.

makeleio

Back to top button