Διεθνή

Ξεκίνησαν…… O Πούτιν διέταξε το ρώσικο στρατό να μπει στις 2 Δημοκρατίες του Ντονμπάς που αναγνώρισε η Ρωσία!

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε χθες το βράδυ να εισέλθουν ρωσικά στρατεύματα στο Ντονμπάς μετά την αναγνώριση των 2 Δημοκρατιών. Μια αόρατη δύναμη έχει καθηλώσει τη Δύση που είναι πλέον απλοί θεατές των εξελίξεων και στέλνουν ….πρόστιμα ως απλοί ΝΑΤΟικοί τροχονόμοι στη διέλευση των ρώσικων δυνάμεων. Σάστισαν τ’ αμερικανοτραφέντα καθεστώτα της Δύσης. Βουβαμάρα……
Ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε από τον στρατό του να εισέλθει στις περιοχές Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ που ελέγχονται από τους ρωσόφωνους για «ειρηνευτικές» επιχειρήσεις μετά την υπογραφή διαταγμάτων που κηρύσσουν την ανεξαρτησία τους.

Τα διατάγματα και η στρατιωτική διαταγή προκάλεσαν σοκ μαύρες πλερέτζες κι ανησυχία στην παγκόσμια μαφία που υποδούλωσε σύμπασα την ανθρωπότητα τα χρόνια της πανδημίας.Οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι άνευροι γραφειοκράτες σύμμαχοι τους υποσχέθηκαν να απαντήσουν με κυρώσεις σε οντότητες και φυσικά πρόσωπα της Ρωσίας και ο Volodymyr Zelensky, κατηγόρησε τη Ρωσία για παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Ουκρανίας.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε τον ρωσικό στρατό να «διατηρήσει την ειρήνη» στο Ντονμπάς.
Ρωσικά στρατεύματα θα εισέλθουν.

Τα δύο διατάγματα που υπέγραψε ο Ρώσος πρόεδρος ζητούν από το υπουργείο Άμυνας «οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας (να αναλάβουν) τις λειτουργίες διατήρησης της ειρήνης στο έδαφος» των «λαϊκών δημοκρατιών» του Ντόνετσκ και του Λούγκανσκ.

Ένα ερώτημα παραμένει αναπάντητο: σε ποια περιοχή θα στείλει τα στρατεύματά του ο Βλαντιμίρ Πούτιν; Από το 2014, μέρος του Ντονμπάς δεν βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο των ουκρανικών αρχών. Αλλά το υπόλοιπο Donbass παραμένει σήμερα υπό τον έλεγχο του Κιέβου.Θα προχωρήσουν και πλέον της γραμμής επαφής;

Δεν έχει ανακοινωθεί κανένα χρονοδιάγραμμα ή μέγεθος κλίμακας αυτή της επιχείρησης σε αυτά τα έγγραφα, καθένα από τα οποία είναι μία σελίδα.

Ο Άντονι Μπλίνκεν, υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, είπε ότι η κίνηση αναγνώρισης των λεγόμενων λαϊκών δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ ως ανεξάρτητες ήταν μια «καθαρή επίθεση» στην κυριαρχία της Ουκρανίας. «Τα κράτη έχουν την υποχρέωση να μην αναγνωρίσουν ένα νέο «κράτος» που δημιουργήθηκε μέσω της απειλής ή της χρήσης βίας», είπε.

Ο Μπλίνκεν πρόσθεσε ότι το αμερικανικό διπλωματικό προσωπικό που εδρεύει στη δυτική πόλη Λβιβ θα περνούσε τη νύχτα στην Πολωνία για «λόγους ασφαλείας»….πρόσφυγες οι Αμερικανοί διπλωμάτες.

Η Μόσχα αναγνωρίζει Donesk και Lougansk στο εσωτερικό των συνόρων που οι Δημοκρατίες ασκούν τις εξουσίες τους σύμφωνα με το Ρώσικο ΥΠΕΞ και στα σύνορα τους που δηλώθηκαν από αυτές το 2014 σύμφωνα με Peskov.Αυτές οι δηλώσεις ξεκαθαρίζουν ίσως και την αρχική ακτίνα δράσης του ρώσικου στρατού.

Η Δούμα με απόλυτη ομοφωνία επικύρωσε τις συμφωνίες με DNR κι LNR.Οι συμφωνίες με το LNR και το DNR θα τεθούν σε ισχύ από τη στιγμή της επικύρωσής τους, δηλαδή από σήμερα.

Ο Eduard Basurin επίσημος εκπρόσωπος του Donetsk People”s Republic δήλωσε πως η Ρωσία θα μπορούσε να καλύψει τον εναέριο χώρο πάνω από τις Δημοκρατίες του Donbass, χωρίς την τοποθέτηση συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας στο έδαφός τους.

Υπάρχουν πάντα μάχες στο Ντονμπάς.

To Yπ Άμυνας Ρωσίας διέδωσε εικόνες από την εξουδετέρωση 2 τανκ ουκρανικών δυνάμεων που επιχείρησαν να εισβάλουν σε ρώσικο έδαφος κατά το διασυνοριακό επεισόδιο όπου εξολοθρεύθηκαν 5 Ουκρανοί σαμποτέρ διείσδυσης.

Μετά την πράξη αναγνώρισης των 2 Δημοκρατιών του Ντονμπάς ο ρώσικος στρατός μπαίνει….

έπεσαν οι υπογραφές

dimpenews.com

Back to top button