breaking newsΔιεθνή

Δnμαρxoς διεταξε να πυρoβoλoύvται οι διαδnλωτες κατά των εμβoλiων και… οι περισσoτερoι πoλιτικoi συμφώvnσαν ! ! !

Ενω φαίνεται ότι κάποιες χώρες στην Ευρώπη αρχίζουν να ανακαλούν τα αυστηρά μέτρα κατά του κορονοϊού, κάποιες άλλες όπως η Αυστρία, η Γερμανία και δυστυχώς η Ελλάδα, συνεχίζουν και το φτάνουν στα άκρα…

 

Η μεγάλη πόλη Ostfildern στην περιοχή Esslingen κοντά στη Στουτγάρδη στη Γερμανία εξέδωσε ένα «γενικό διάταγμα» στις 26 Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με το οποίο οι ειρηνικοί διαδηλωτές μπορούν πλέον να πυροβοληθούν, εάν συμμετέχουν σε διαδηλώσεις κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση της απαγόρευσης συγκεντρώσεων στη Γερμανία , έχει διαταχθεί η χρήση άμεσου εξαναγκασμού , δηλαδή σωματική βία ή χρήση όπλων.  Αυτό είναι «αναγκαίο και απαραίτητο», διότι δεν υπάρχουν άλλα μέσα που να αποθαρρύνουν τους πιθανούς συμμετέχοντες κατά του εμβολίου να συγκεντρωθούν, αναφέρει το διάταγμα.

Αυτό το διάταγμα υπεγράφη από τον δήμαρχο Christof Bolay του SPD (Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας) στις 26 Ιανουαρίου 2022 και τέθηκε σε ισχύ στις 28 Ιανουαρίου. Δεν είναι σαφές εάν το δημοτικό συμβούλιο ενεπλάκη στην απόφασή του. Μέχρι σήμερα, δεν έχουν γίνει μεγάλες συγκεντρώσεις κατά των εμβολίων στην μικρή πόλη των περίπου 30.000 κατοίκων, για να δούμε αν και πως θα εφαρμοστεί ένας τέτοιος νόμος… Ο μεγαλύτερος αριθμός συμμετεχόντων ήταν λιγότεροι από 150 άτομα.

Λίγοι πολιτικοί αντέδρασαν

Ο βουλευτής της Bundestag, Jan Korte του Αριστερού Κόμματος, επέκρινε τη διάταξη ως «αντισυνταγματική, εντελώς δυσανάλογη και χαρακτηρίζεται από μια αυταρχική κατανόηση του κράτους». Πρόσθεσε: «Η ελευθερία του συνέρχεσθαι και των διαδηλώσεων είναι αναπόσπαστο μέρος του δημοκρατικού συνταγματικού κράτους».

Η Alice Weidel, η οποία ηγείται του δεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία, είπε ότι ηγέτες όπως ο Bolay «βαδίζουν σε έναν επικίνδυνο [και] λάθος δρόμο που απειλεί το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία». Επανέλαβε ότι «οι γενικές απαγορεύσεις και οι απειλές βίας αποτελούν μια δυσανάλογη και παράνομη επίθεση σε ένα κεντρικό δικαίωμα στην ελευθερία». 

Περισσότεροι οι πολιτικοί που συμφώνησαν

Ο πρώην μαοϊκός Winfried Kretschmann που υπηρετεί ως αρχηγός των Πράσινων της Βάδης-Βυρτεμβέργης και έχει τα πιο σκληρά μέτρα για τον κορωνοϊό, (μόνο τα δικαστήρια και άλλες ομοσπονδιακές πολιτείες κατάφεραν να φρενάρουν κάπως τα ακραία μέτρα του Kretschmann) συμφώνησε με την εντολή του δημάρχου, λέγοντας πως: «Οι αξιοπρεπείς πολίτες δεν συμμετέχουν σε απαγορευμένες διαδηλώσεις. Ακολουθούν επίσης τα αιτήματα της αστυνομίας και τηρούν τους κανόνες». 

Ο υπουργός Εσωτερικών του CDU (Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος) Thomas Strobl, γαμπρός του πρώην προέδρου της Μπούντεσταγκ, Σόιμπλε, είναι επίσης σύμφωνος με τα ακραία μέτρα κατά του κορονοϊού.

Η σημερινή γερμανική «ελίτ» όλων των κομμάτων, έχει περιγραφεί ως μια κακιστοκρατία, μια κυβέρνηση που διοικείται από τους χειρότερους, λιγότερο καταρτισμένους και πιο αδίστακτους πολιτικούς. Η λέξη κακιστοκρατία χρησιμοποιείται στην Γερμανία και επινοήθηκε ήδη από τον δέκατο έβδομο αιώνα.

Το γενικό διάταγμα από το Ostfildern έχει θορυβήσει δικαίως τους χρήστες του Twitter με εκατοντάδες να εκφράζουν την έκπληξή τους και άλλους να μη μπορούν να το πιστέψουν. 

Όσοι δεν πυροβοληθούν θα λιμοκτονήσουν;

Ο επικεφαλής της Γερμανικής Υπηρεσίας Απασχόλησης, Detlef Scheele, ανακοίνωσε ότι εάν εισαχθεί μια μαζική υποχρέωση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, όσοι δεν υπακούσουν θα δουν τα οφέλη τους να εξατμίζονται.

Ο Scheele είπε στις εφημερίδες της Funke-Mediengruppe:  «Εμείς ως Ομοσπονδιακή Υπηρεσία πρέπει επίσης να ελέγξουμε εάν η έλλειψη εμβολιασμού οδηγεί σε περίοδο αποκλεισμού». Η περίοδος αποκλεισμού σημαίνει ότι ένας άνεργος, μη εμβολιασμένος δεν θα λάβει επίδομα ανεργίας για ορισμένο χρονικό διάστημα.

 

 

 

πηγη 

Back to top button