Διεθνή

KKE: Η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ συνιστά πρόκληση και συνενοχή στο έγκλημα

«Αλήθεια, πόσα παιδιά πρέπει να σκοτωθούν για να θεωρηθεί “μεγάλο το ανθρωπιστικό κόστος”;»

«Την ώρα που το κράτος του Ισραήλ κλιμακώνει τις επιθέσεις του σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, με χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Ιερουσαλήμ και η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου, συνιστά πρόκληση και συνενοχή στο έγκλημα» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ισραήλ.

«Η δήλωση Μητσοτάκη για “το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα”, το οποίο δήθεν “πρέπει να ασκεί χωρίς μεγάλο ανθρωπιστικό κόστος”, είναι όχι μόνο ανιστόρητη, αλλά και εξοργιστική. Αλήθεια, πόσα παιδιά πρέπει να σκοτωθούν για να θεωρηθεί “μεγάλο το ανθρωπιστικό κόστος”;

Κι όλα αυτά λίγες μόνο ημέρες μετά τον ισραηλινό βομβαρδισμό τού νοσοκομείου της Γάζας με εκατοντάδες νεκρούς και της ελληνορθόδοξης εκκλησίας στη Γάζα, με 18 νεκρούς, παρά τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης, που στη συνέχεια έκρυψε τόσο το ίδιο το γεγονός του βομβαρδισμού, όσο και τους υπαίτιους», προστίθεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.

«Καμιά υποστήριξη στην κυβέρνηση Νετανιάχου και στο κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ. Καμιά παροχή διευκολύνσεων, βάσεων και άλλων υποδομών, που μετατρέπουν τη χώρα μας σε θύτη του παλαιστινιακού λαού.

Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του δεν εκφράζουν τα αισθήματα του ελληνικού λαού, που απ’ την πρώτη στιγμή στάθηκε αλληλέγγυος στον δίκαιο αγώνα του λαού της Παλαιστίνης. Οι υπερασπιστές της ισραηλινής κατοχής θα απομονωθούν από τον λαό μας», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.kosmodromio.gr

dimpenews.com

Back to top button