Ελλάδα

Tρoφιμα μόvo σε φιλιkές xώρες, λεει η Moσxα ! ! ! Mnτσoτακn ακoυς;

Καταλαβες μηπως, τι παπαριες εκανες;

Καταλαβες, ποσο κακο κανεις στην Ελλαδα;

Ξερω….

Δεν σε νοιαζει….

Και…

Ο Ν.Μεντβέντεφ είπε ότι θα ήθελε να περιγράψει «μερικά απλά αλλά σημαντικά σημεία σχετικά με την επισιτιστική ασφάλεια στη Ρωσία», δεδομένων των κυρώσεων που επιβλήθηκαν.

«Θα προμηθεύουμε μόνο στους φίλους μας τρόφιμα και γεωργικά προϊόντα», είπε ο Μεντβέντεφ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Ευτυχώς έχουμε πολλά από αυτά και δεν βρίσκονται καθόλου στην Ευρώπη ή την Βόρεια Αμερική».

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Open Θανάση Αυγερινό, η απόφαση αφορά όλα τα τρόφιμα που εξάγει η χώρα, μεταξύ των οποίων σιτάρι και ηλιέλαιο, ενώ αναμένεται να υιοθετηθεί μοντέλο αντίστοιχο με του φυσικού αερίου το οποίο προβλέπει πληρωμές μόνο σε ρούβλι. Η απόφαση αναμένεται να διευκρινιστεί μέσα στην ημέρα.

Οι γεωργικές προμήθειες στους «φίλους» θα είναι τόσο σε ρούβλια όσο και σε εθνικό τους νόμισμα σε συμφωνημένη αναλογία, είπε ο Μεντβέντεφ.

Η Ρωσία προμηθεύει ήδη σιτάρι κυρίως στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

«Προτεραιότητα στον εφοδιασμό τροφίμων είναι η εσωτερική αγορά της Ρωσίας και ο έλεγχος των τιμών εντός αυτής», είπε ο Μεντβέντεφ. Η Ρωσία χρησιμοποιεί ποσοστώσεις και φόρους στις εξαγωγές σιτηρών από το 2021 για να προσπαθήσει να σταθεροποιήσει τον υψηλό εγχώριο πληθωρισμό των τροφίμων.πηγη 

Back to top button