breaking newsΔιεθνή

Τov θυμαστε; Ζεi ακoμn….και συμβoυλευει ! ! !

“Βάλτε πουλόβερ και πάρτε κεριά, σπίρτα και φακό το χειμώνα!”

 

Οι Γερμανοί θα πρέπει να σταματήσουν να γκρινιάζουν και να προετοιμαστούν με πουλόβερ και κεριά αυτό το χειμώνα σε περίπτωση μπλακ άουτ εν μέσω της ενεργειακής κρίσης, σύμφωνα με τον πολιτικό Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Σε συνέντευξή του στο Bild-TV , ο πρώην υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος της γερμανικής κυβέρνησης είπε ότι οι Γερμανοί πρέπει «απλώς να φορέσουν ένα πουλόβερ ή ίσως ένα δεύτερο πουλόβερ» σε περίπτωση παγωμένου χειμώνα. 

«Δεν χρειάζεται να γκρινιάζετε για αυτό, πρέπει να αναγνωρίσετε ότι πολλά πράγματα δεν μπορούν να θεωρηθούν δεδομένα», είπε στο ειδησεογραφικό κανάλι.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με το ενδεχόμενο διακοπής ρεύματος φέτος τον χειμώνα λόγω της συμπίεσης του ενεργειακού εφοδιασμού. «Γι’ αυτό θα πρέπει να έχετε πάντα μερικά κεριά, σπίρτα και έναν φακό στο σπίτι», είπε ο Σόιμπλε στην Bild-TV. 

Ο 80χρονος προειδοποίησε επίσης τους Γερμανούς να μην υποθέσουν ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να λύσει οικονομικά προβλήματα όπως ο εκτοξευόμενος πληθωρισμός και το ενεργειακό κόστος.  

«Αν προτείνουμε στους ανθρώπους ότι όλα είναι απεριόριστα, τότε οι άνθρωποι έχουν την εντύπωση ότι το κράτος μπορεί να κάνει τα πάντα – αυτό δεν είναι βιώσιμο», δήλωσε ο Σόιμπλε στην Bild-TV.

πηγη

 

 

Back to top button