Διεθνή

Ο Σουλτάνος απειλεί την Ελλάδα ”ο αγώνας μας δεν τελείωσε με την εκδίωξη του εχθρού από τα εδάφη μας και ρίχνοντάς τον στη θάλασσα από τη Σμύρνη.” Μπαρούτι μυρίζει το Αιγαίο ως την Κύπρο και τη ΝΑ Μεσόγειο. Το ότι ο θείος Σαμ μοιράζει απλόχερα τα όπλα του κι αυτό κάτι σημαίνει….

Ο Σουλτάνος απειλεί την Ελλάδα ”ο αγώνας μας δεν τελείωσε με την εκδίωξη του εχθρού από τα εδάφη μας και ρίχνοντάς τον στη θάλασσα από τη Σμύρνη.” Μπαρούτι μυρίζει το Αιγαίο ως την Κύπρο και τη ΝΑ Μεσόγειο. Το ότι ο θείος Σαμ μοιράζει απλόχερα τα όπλα του κι αυτό κάτι σημαίνει…. Ο Erdogan δηλώνει ότι έχει ανοικτούς λογαριασμούς με ελληνισμό.. Αφού παζάρεψε σκληρά το βέτο του για ένταξη Σουηδίας στο ΝΑΤΟ αλλά και τη στάσιμη στάση του στο Παλαιστινιακό αισθάνεται ενισχυμένος αφού τον χρειάστηκαν και του έδειξαν ότι τον θεωρούν αναντικατάστατο και στο τέλος τον έστεψαν με F16..

Ερντογάν: ”Οι περιοχές του Μαρμαρά και του Αιγαίου, που συμπεριλαμβάνεται και η Σμύρνη, είναι τα εδάφη όπου φυτεύτηκαν οι πρώτοι σπόροι, τα πρώτα θεμέλια και τα πρώτα βήματα της χιλιόχρονης ύπαρξής μας.

Έχουμε εργαστεί σκληρά και έχουμε κάνει πολλές θυσίες για να τα διατηρήσουμε ως πατρίδα μας αυτά τα αρχαία εδάφη, τα οποία φιλοξένησαν πολλούς πολιτισμούς για χιλιάδες χρόνια στο παρελθόν.

Ο εθνικός αγώνας που διεξάγαμε σε αυτά τα εδάφη, που βίωσαν τον πόνο της κατοχής μετά την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αποτελεί σύμβολο της βούλησής μας για να μην αντιμετωπίσουμε ξανά μια τέτοια καταστροφή.

Ωστόσο, ο αγώνας μας δεν τελείωσε με την εκδίωξη του εχθρού από τα εδάφη μας και ρίχνοντάς τον στη θάλασσα από τη Σμύρνη.

Η κοντόφθαλμη αντίληψη του μονοκομματικού φασισμού έκανε το τίμημα αυτής της διαδικασίας ακόμη πιο βαρύ.

Η αποσχιστική τρομοκρατική μάστιγα που πλήττει τη χώρα μας εδώ και 40 χρόνια είναι ουσιαστικά μέρος της προσπάθεια” (η ομιλία του από hellasjournal)

Στην Αθήνα ως τώρα μιλούσαν για ειρήνη αλλά τι τύπου δεν μας είπαν γιατί υπάρχει και η Ανταλκίδειος ειρήνη με τους Πέρσες που το 386 π.Χ υπέγραψε ο Σπαρτιάτης στρατηγός με Πέρσες όπου «άπασα η Μικρά Ασία, μετά των Κλαζομενών νήσων και της Κύπρου ανεγνωρίζετο ως υποκειμένη εις την εξουσία του Μεγάλου Βασιλέως ( Αρταξέρξη) ».

dimpenews.com

Back to top button