breaking newsΔιεθνή

Θρίλερ στις Τουρκικές εκλογές: Προβάδισμα Ερντογάν δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα- Αμφισβητεί το αποτέλεσμα η αντιπολίτευση

Ο επικεφαλής της ανώτατης εκλογικής αρχής της Τουρκίας ήρε την απαγόρευση μετάδοσης αποτελεσμάτων των τουρκικών εκλογών και τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα ξεκίνησαν να μεταδίδουν εκλογικά αποτελέσματα με βάση ένα μικρό ποσοστό καταμέτρησης ψήφων.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου προηγείται του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με μικρή διαφορά, σύμφωνα με τα αρχικά αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών, δήλωσαν στο Reuters τέσσερις πηγές από το στρατόπεδο της αντιπολίτευσης.

Νωρίτερα, ο Φάικ Οζτράκ, εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) του Κιλιτσντάρογλου, δήλωσε ότι διαβλέπει μια θετική εικόνα στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Εντούτοις όμως, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προηγείται με ποσοστό 52,03% με καταμετρημένο το 51,03% των ψήφων, με τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου λαμβάνει ποσοστό 42,11%.

Αμφισβητεί τα αποτελέσματα που δίνει το κρατικό πρακτορείο Anadolu και τουρκικά ΜΜΕ για τις προεδρικές εκλογές ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

«Μπορούμε να το πούμε άνετα: ο Κιλιτσντάρογλου θα ανακοινωθεί ως ο 13ος πρόεδρος της χώρας μας σήμερα», δήλωσε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του δημάρχου Άγκυρας. Και οι δύο αναφέρουν πως αρχηγός της αντιπολίτευσης βρίσκεται σε τροχιά νίκης με καταμετρημένους σχεδόν το ένα τέταρτο των ψήφων, ενώ προτρέπουν τους ψηφοφόρους να είναι προσεκτικοί και να μην βασίζονται στα αποτελέσματα που μεταδίδει το Anadolu.

Εκρέμ Ιμάμογλου

Επίσης, όπως είπε πριν από λίγο η πρώην επικεφαλής του CHP στην Κωνσταντινούπολη Τζανάν Καφταντζίογλου, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου συγκεντρώνει το 51% στην Κωνσταντινούπολη.

Σημειώνεται ότι ο υποψήφιος της τουρκικής αντιπολίτευσης για την προεδρία Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωσε γύρω στις 20:00 το βράδυ ότι «προηγείται» στις προεδρικές εκλογές έναντι του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Προηγούμαστε» ήταν η μονολεκτική ανάρτηση του Κιλιτσντάρογλου στο twitter.

Επίσης, τέσσερις πηγές από το στρατόπεδο της αντιπολίτευσης δήλωσαν στο Reuters ότι ο Κιλιτσντάρογλου προηγείται οριακά του Ερντογάν. Ο Φάικ Οζτράκ, εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) του Κιλιτσντάρογλου, δήλωσε ότι διαβλέπει μια θετική εικόνα στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Θρίλερ στις Τουρκικές εκλογές: Προβάδισμα Ερντογάν δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα- Αμφισβητεί το αποτέλεσμα η αντιπολίτευση Prime News.

Back to top button