breaking newsΔιεθνή

Ο Ζοζέπ Μπορέλ, προσκάλεσε τον Ισραηλινό και τον Παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών στη σύνοδο των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Έλι Κοέν και ο ομόλογός του της Παλαιστινιακής Αρχής Ριγιάντ αλ Μάλικι έχουν προσκληθεί στην έκτακτη συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών που θα πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα για να συζητήσει την κατάσταση στο Ισραήλ και στην περιοχή, δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ.

«Προσκάλεσα τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών να συμμετάσχει στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που συγκαλώ το απόγευμα. Προσκάλεσα επίσης τον υπουργό Εξωτερικών (της Παλαιστινιακής Αρχής) Ριγιάντ αλ Μάλικι να απευθυνθεί στη συνάντηση και να παρουσιάσει τις απόψεις της Παλαιστινιακής Αρχής», ανέφερε ο Μπορέλ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, πρώην Twitter, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι υπουργοί της ΕΕ θα συναντηθούν στο Μουσκάτ, στο Ομάν, όπου μία σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ και του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου έχει ήδη προγραμματιστεί να λάβει χώρα. Ορισμένοι υπουργοί θα είναι εκεί διά ζώσης, άλλοι θα συμμετάσχουν στη συνάντηση εξ αποστάσεως.

PrimeNews.

Back to top button