Διεθνή

Επέκταση υποχρεωτικότητας για εκπαιδευτικούς σε σχολεία;;Μόνο η αποικία Ισημερινή Γουινέα το προβλέπει από τις 200 χώρες του κόσμου!!

Επέκταση υποχρεωτικότητας για εκπαιδευτικούς σε σχολεία;;Μόνο η αποικία Ισημερινή Γουινέα το προβλέπει από τις 200 χώρες του κόσμου!!

Οι πανειδήμονες και τα παπαγαλάκια των καναλιών τολμούν να συζητούν στην Ελλάδα εδώ και καιρό για υποχρεωτικό εμβολιασμό εκπαιδευτικών. Μόνο στην Ισημερινή Γουινέα ισχύει ως μέρος του τρίπτυχου. Ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός από τις 20 Ιουλίου για το στρατό, το υγειονομικό προσωπικό ή τους εκπαιδευτικούς.Αν δεν υπήρχε πληροφόρηση τύπου Ζιμπάμπουε στην Ελλάδα δεν θα τολμούσε κανείς να το προτείνει κι όμως…Αντί να συζητάμε για αναστολή της υποχρεωτικότητας υγειονομικών του πιο άδικου μέτρου που επιβλήθηκε ποτέ σε εργασιακό τομέα κάποιοι προλειαίνουν το έδαφος της επέκτασης. Επίσης κόπτονται να καθίσουν στην καρέκλα πειραματικού εμβολιασμού τα παιδιά και ζητούν επέκταση υποχρεωτικότητας όταν τα παιδιά επιβιώνουν από τον ιό στο συντριπτικό καθολικό ποσοστό 99.997% και όταν η Ελλάδα τώρα έχει ποσοστό θετικότητας 0.83%.Δηλ. σχεδόν μηδενική. Υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για παιδιά κατά κόβιντ δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Kι όταν υπάρχουν μελέτες με ισχυρή αντένδειξη εμβολίου για παιδιά όπως (Μελέτη:Οι ανήλικοι (κυρίως αγόρια 12-15 ετών) είναι 6 φορές πιθανότερο να υποφέρουν από καρδιακά προβλήματα λόγω του εμβ0λίου παρά να νοσηλευθούν για C0vid-19.)

Υποχρεωτικός για όλους τους ενήλικες: εξαίρεση
Πολύ λίγες χώρες απαιτούν εμβολιασμό για ολόκληρο τον ενήλικο πληθυσμό τους. Αυτό συμβαίνει σε δύο αυταρχικά κράτη της Κεντρικής Ασίας, το Τατζικιστάν και το Τουρκμενιστάν, μία από τις λίγες χώρες που δεν έχουν αναφέρει επίσημα κρούσματα Covid.

Στο Βατικανό, ένα σημείωμα από τις 8 Φεβρουαρίου 2021 καθιστά το εμβόλιο επιτακτικό για τους κατοίκους του μικρότερου κράτους στον κόσμο και τους εργαζόμενους που εργάζονται εκεί.

Ένα γαλλικό έδαφος στον Νότιο Ειρηνικό με μεγάλη αυτονομία, η Νέα Καληδονία θα καταστήσει τον εμβολιασμό υποχρεωτικό για όλους τους ενήλικες και τους ταξιδιώτες, σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη στις 3 Σεπτεμβρίου.

Υποχρέωση για ορισμένες κατηγορίες
Οι υποχρεώσεις εμβολιασμού για ορισμένες επαγγελματικές κατηγορίες έχουν πολλαπλασιαστεί σε όλο τον κόσμο.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Πρόεδρος Joe Biden κατέστησε την Πέμπτη υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για ομοσπονδιακούς υπαλλήλους και εργολάβους ομοσπονδιακών υπηρεσιών, προσωπικό σε γηροκομεία που λαμβάνουν ομοσπονδιακές επιχορηγήσεις και σχολεία υπό ομοσπονδιακό έλεγχο.Αλλά και πάλι επειδή υπάρχει ομοσπονδικαό μοντέλο δεν ακολουθούν οι Πολιτείες π.χ στη Φλόριντα ως και σήμερα κανένα μέτρο αντικόβιντ σε ισχύ….

Στη Γαλλία, θα ισχύει για το προσωπικό σε νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας, πυροσβέστες, νοσηλευτές και οικιακούς βοηθούς, από την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου.

Στην Ελλάδα, ο εμβολιασμός έγινε υποχρεωτικός για το προσωπικό γηροκομείων στις 16 Αυγούστου και για τους υγειονομικούς την 1η Σεπτεμβρίου. ( σσ εθνική ντροπή να ανήκεις σε αυτή τη λίστα μιας χούφτας χωρών που καταπατούν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα)

Στην Ιταλία, οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας αναγκάστηκαν να εμβολιαστούν από τα τέλη Μαΐου, διαφορετικά δεν θα μπορούν πλέον να ασκούνται σε επαφή με ανθρώπους. Ο κανόνας θα ισχύει για το προσωπικό του γηροκομείου στις 10 Οκτωβρίου.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι εργαζόμενοι σε γηροκομεία θα πρέπει να εμβολιαστούν από τις 11 Νοεμβρίου.

Στην Ουγγαρία, ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν ανακοίνωσε στις 16 Ιουλίου ότι ο εμβολιασμός θα ήταν υποχρεωτικός για τους υγειονομικούς.

Το Καζακστάν διέταξε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των περισσότερων εργαζομένων σε επαφή με άλλα άτομα την 1η Ιουλίου.

Στην Αυστραλία, οι εργαζόμενοι σε γηροκομεία θα πρέπει να έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση έως τις 17 Σεπτεμβρίου.

Στην Ισημερινή Γουινέα, ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός από τις 20 Ιουλίου για το στρατό, το υγειονομικό προσωπικό ή τους εκπαιδευτικούς.

Στη Γκάμπια, οι αρχές επέβαλαν τον εμβολιασμό από τα μέσα Αυγούστου στους τουρίστες.

Η Ζιμπάμπουε προειδοποίησε την Τετάρτη ότι αξιωματούχοι που αρνούνται τον εμβολιασμό πρέπει να παραιτηθούν.

Στον Καναδά, οι 300.000 ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα εμβολιαστούν σύντομα, καθώς και όλοι οι ταξιδιώτες που επιβιβάζονται σε τρένο, αεροπλάνο ή σκάφος.

Υποχρεώσεις που επιβάλλονται από εταιρείες
Ένας αυξανόμενος αριθμός μεγάλων εταιρειών απαιτεί από όλους ή μερικούς από τους υπαλλήλους τους να προσκομίσουν αποδείξεις ότι έχουν εμβολιαστεί.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες για τα φαρμακεία CVS, την εταιρεία πετρελαίου Chevron, τη Disney ή ακόμη και την τράπεζα Goldman Sachs από τον Αύγουστο, προτού η Ουάσινγκτον αποφασίσει, αυτήν την εβδομάδα, να επιβάλει σύστημα πληρωμών σε εταιρείες με περισσότερους από 100 υπαλλήλους. Υγεία πέρασμα.

Στην Αυστραλία, η αεροπορική εταιρεία Qantas επιβάλλει επίσης εμβολιασμό σε όλο το προσωπικό της.

Δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά σχεδόν
Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός, αλλά οι υποχρεώσεις ή οι περιορισμοί για τους μη εμβολιασμένους είναι πολύ αποτρεπτικοί.

Στη Σαουδική Αραβία, ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός για είσοδο σε δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων σχολείων και χώρων διασκέδασης, καθώς και στη χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών.

Στην Ιταλία, οι δάσκαλοι, το προσωπικό των σχολείων και των πανεπιστημίων, οι φοιτητές των πανεπιστημίων πρέπει, εάν δεν είναι εμβολιασμένοι, να παρέχουν απόδειξη αρνητικού τεστ κάθε δύο ημέρες.

Τοπικές υποχρεώσεις
Υπάρχουν επίσης πολλές περιπτώσεις υποχρεώσεων εμβολιασμού σε τοπικό επίπεδο για ορισμένα επαγγέλματα, δραστηριότητες ή για πρόσβαση σε ορισμένες υπηρεσίες.

Για παράδειγμα, στη Μόσχα για υπαλλήλους στον τομέα των υπηρεσιών, στο Λος Άντζελες για μαθητές άνω των 12 ετών ή στην Κίνα για πρόσβαση σε νοσοκομεία, σχολεία ή δημόσια συγκοινωνία σε διάφορες περιοχές ( με συμβατικό κανονικό εμβόλιο και όχι mRNA).

Σε αρκετές καναδικές επαρχίες, συμπεριλαμβανομένου του Κεμπέκ, είναι υποχρεωτικό να εμβολιαστείτε για να πάτε σε μπαρ, εστιατόριο, θέατρο ή αθλητικό κλαμπ άνω των 12 ετών.dhnet 12/9/21

dimpenews.com

Back to top button