breaking newsΔιεθνή

Ιταλία: Επτά νεκροί από τις πυρκαγιές στον Νότο και τις πλημμύρες στον Βορρά

Συνολικά επτά άνθρωποι έχασαν την ζωή τους το τελευταίο 48ωρο από τις πυρκαγιές στον ιταλικό νότο και τις καταιγίδες οι οποίες συνεχίζονται στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Στη Σικελία, εξαιτίας των πυρκαγιών έχασαν την ζωή τους τρεις ηλικιωμένοι. Οι πυροσβέστες βρήκαν δυο απανθρακωμένα πτώματα σε σπίτι κοντά στο αεροδρόμιο του Παλέρμο. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τα θύματα φέρονται να ήταν 77 και 75 ετών.

Μια γυναίκα 88 ετών, με αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα, δεν κατέστη δυνατό να μεταφερθεί εγκαίρως στο νοσοκομείο, εξαιτίας της πυρκαγιάς, και πέθανε σε περιφερειακή συνοικία του Παλέρμο, στο Σαν Μαρτίνο Ντέλε Σκάλε.

Εξαιτίας των μεγάλων καταστροφών που συνεχίζουν να προκαλούν οι πυρκαγιές στη Σικελία, ο περιφερειάρχης Ρενάτο Σκιφάνι ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι αύριο Τετάρτη θα κηρύξει το νησί σε κατάσταση φυσικής καταστροφής και θα ζητήσει από την κυβέρνηση Μελόνι να κηρυχθεί η Σικελία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στην Καλαβρία, στην ορεινή περιοχή Καρντέτο, ένας ανάπηρος άνδρας 98 ετών κάηκε μέσα στην αγροικία του, η οποία περικυκλώθηκε από τις φλόγες. Η κόρη του και ο γαμπρός του προσπάθησαν να τον μεταφέρουν έξω από το σπίτι προτού πλησιάσει η φωτιά, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Στην περιοχή Ολιάστρα της Σαρδηνίας, ένας άνδρας 55 ετών, συμβασιούχος της δασικής υπηρεσίας, ενώ έδινε μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς, αισθάνθηκε δυσφορία και επέστρεψε σπίτι του πριν από τη λήξη της βάρδιάς του. Την ώρα που εξεταζόταν από οικογενειακό γιατρό, ο άνδρας υπέστη καρδιακή ανακοπή και όταν έφτασε ελικόπτερο για να τον μεταφέρει στο πλησιέστερο νοσοκομείο, ήταν ήδη νεκρός.

Στη βόρεια Ιταλία, στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου, όπου συνεχίζονται οι νεροποντές και οι σφοδρές χαλαζοπτώσεις, μια κοπέλα 16 ετών καταπλακώθηκε από δέντρο ενώ κοιμόταν μέσα στο αντίσκηνό της, μαζί με άλλους προσκόπους. Μια 58χρονη έχασε επίσης τη ζωή της εξαιτίας πτώσης δέντρου. Η άτυχη γυναίκα μετέβαινε πεζή στην εργασία της – στην περιοχή Λισόνε, βόρεια της ιταλικής συμπρωτεύουσας – όταν καταπλακώθηκε από κορμό.

 

Back to top button