breaking newsΔιεθνή

Νεκροί και οι 176 επιβάτες του ουκρανικού Boeing 737 που συνετρίβη στο Ιράν. Το αεροσκάφος δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου (βίντεο)

Τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Ιράν όταν ένα αεροσκάφος Boeing 737-800 της Ukraine Airlines με 176 επιβαίνοντες (167 επιβάτες και 9μελες πλήρωμα) -αν και η αρχική πληροφορία μιλούσε για 180 επιβαίνοντες- συνετρίβη μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο «Χομεϊνί» της Τεχεράνης όπως μετέδωσαν αρχικά τα ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων FARS και Tasnim.

 

 

Το Boeing 737 της εταιρείας Ukraine International Airlines που συνετρίβη λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ιμάμης Χομεϊνί δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου, μετέδωσαν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα αξιωματούχο της ιρανικής υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο Χασάν Ρεζαεΐφάρ, γενικός διευθυντής της επιτροπής της υπηρεσίας που ερευνά τα αεροπορικά δυστυχήματα. Σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση και τον Ουκρανό πρωθυπουργό, στο ουκρανικό αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 176 άνθρωποι -167 επιβάτες και εννέα μέλη πληρώματος- εκ των οποίων 32 αλλοδαποί.

Η ουκρανική πρεσβεία στο Ιράν ανακοίνωσε ότι η συντριβή του αεροσκάφους οφείλεται σε βλάβη στον κινητήρα του και δεν σχετίζεται με τρομοκρατία. Επεσήμανε εξάλλου ότι 168 άνθρωποι είχαν αγοράσει εισιτήριο για την πτήση αυτή.

Προς το παρόν η Ukraine International Airlines (UIA) δεν έχει κάνει κάποια ανακοίνωση για το συμβάν, το οποίο είναι το πρώτο θανατηφόρο δυστύχημα για την εταιρεία.

«Η πυρκαγιά είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε διασώσεις έχουμε 22 ασθενοφόρα και ένα ελικόπτερο στο σημείο», εξήγησε ο Πιρχοσεΐν Κουλιβάντ επικεφαλής των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων του Ιράν.

Βρέθηκε ένα μαύρο κουτί Λίγη ώρα αργότερα ανακοινώθηκε ότι Ιρανοί διασώστες βρήκαν ένα μαύρο κουτί από το αεροσκάφος Boeing 737. Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της συντριβής Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της συντριβής του Boeing της Ukraine Airlines ήρθε στο φως της δημοσιότητας….

 

mixanitouxronou.gr

Πηγή: reader.gr…

Back to top button