breaking newsΔιεθνή

Ινδία: Δακρυγόνα από drone κατά των αγροτών που διαδηλώνουν

Η ινδική αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα από drone και αντλίες νερού, ακόμη και ακουστικά όπλα, για να εμποδίσει αγρότες να διαδηλώσουν στην πρωτεύουσα Δελχί.

Χιλιάδες αστυνομικοί και παραστρατιωτικές ομάδες έχουν αναπτυχθεί γύρω από την πρωτεύουσα.

Σε οδικές αρτηρίες προς το Δελχί έχει τοποθετηθεί συρματόπλεγμα και τσιμεντόλιθοι για να εμποδιστεί την είσοδο των αγροτών, που πάντως απέχουν από την πρωτεύουσα περίπου 200 χιλιόμετρα.

Την Τρίτη, στην πόλη Αμπάλα, 200 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας, έγινε μεγάλη χρήση δακρυγόνων κατά διαδηλωτών.

Στην πόλη Σάμπου, ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών καθώς προσπαθούσαν να περάσουν τα οδοφράγματα. Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα στο πλήθος χρησιμοποιώντας drone.

Φαίνεται μάλιστα ότι χρησιμοποιοπύν ακουστικά όπλα που παράγουν ήχους σε συχνότητα τέτοια που προκαλεί δυσφορία.

Αρκετοί διαδηλωτές, όπως και αστυνομικοί, τραυματίστηκαν στις συμπλοκές.

Οι αγρότες ζητούν να εφαρμοστεί πρόβλεψη για ελάχιστες τιμές για τα αγαθά που παράγουν και λένε ότι η κυβέρνηση αθέτησε το λόγο της μετά τις διαμαρτυρίες τους πριν από δύο χρόνια. Η ελάχιστη τιμή στήριξης (Minimum Support Price) που ζητούν είναι μια εγγυημένη τιμή που επιτρέπει στους αγρότες να πωλούν το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων τους σε ελεγχόμενες από την κυβέρνηση χονδρικές αγορές.

Ισχυρίζονται ακόμη οι αγρότες ότι η αστυνομία έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών, ενώ επικρίνουν τα μέσα ενημέρωσης, λέγοντας ότι δημιουργούν την εντύπωση ότι οι αγρότες είναι τρομοκράτες ή ότι πρόσκεινται στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Οι νέες διαμαρτυρίες έρχονται μερικούς μήνες πριν από τις γενικές εκλογές στις οποίες το κυβερνών κόμμα BJP του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι επιδιώκει μια τρίτη συνεχή θητεία.

PrimeNews.

Back to top button