breaking newsΕλλάδα

Τουρκία: Τι θα σημαίνει για τα ελληνοτουρκικά αν εκλεγεί ο Ερντογάν και τι ο Κιλιτσντάρογλου

 

Την ερχόμενη Κυριακή (14/5) είναι προγραμματισμένες οι προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, οι οποίες τις τελευταίες ώρες έχουν αποκτήσει διαστάσεις «θρίλερ» ειδικά μετά και την απόσυρση του Μουαρέμ Ιντζέ από την «κούρσα».

Η αποχώρησή του από την εκλογική «μάχη» αναμένεται να αλλάξει τις ισορροπίες στη γειτονική χώρα, όπου και οι βασικοί υποψήφιοι, επισήμως, είναι οι Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσντάρογου. Οι εκλογές αναμένεται να τραβήξουν τα βλέμματα ολόκληρου του κόσμου, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και για τη συνέχεια της διαμόρφωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Η Μπαρσίν Γινάς αποτελεί μία από τις πιο έγκυρες αναλύτριες θεμάτων εξωτερικής πολιτικής και εξηγεί, όπως αναφέρει ο Alpha, και εξηγεί το αντίκτυπο που θα έχει μία πιθανή επανεκλογή Ερντογάν ή μία εκλογή του Κεμαλιστή Κιλιτσντάρογλου στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει η αρχική στάση της Τουρκίας, διότι αυτό που λέει η Τουρκία είναι ότι στο Αιγαίο υπάρχουν περισσότερα από ένα προβλήματα» τόνισε χαρακτηριστικά για το εάν θα αλλάξει κάτι στην Τουρκία με την επιλογή Προέδρου.

«Ο Κιλιτσντάρογλου το πρώτο πράγμα που υπόσχεται είναι προβλεψιμότητα. Το πρόβλημα με τον κ. Ερντογάν είναι ότι έχει δηλητηριάσει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Δύση με το να εργαλοποιεί την εξωτερική πολιτική για εγχώριους σκοπούς, με το να είναι πολύ απρόβλεπτος και με το να είναι πολύ αναξιόπιστος» υπογράμμισε χαρακτηριστικά για τα χαρακτηριστικά των υποψηφίων.

 

Back to top button