breaking newsΔιεθνή

Δεν θα επιβάλoυμε εμπάργκo πετρελαioυ στnv Pωσiα γιατi…θα κερδiσει περισσoτερα χρnματα ! ! ! (Πλαkα εxoυν οι Koυτoφραγγoι)

Πρώτα εκτίναξαν τις τιμές των καυσίμων με το δήθεν «εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο» και τώρα τα «κατάπιαν» όλα…

Στο μεταξύ οι τιμές του πετρελαίου που πληρώνουν οι Ευρωπαίοι καταναλωτές, ειδικά στις χώρες όπου ή Μόσχα έχει χαρακτηρίσει ως μη φιλικές, όπως η Ελλάδα, έχουν εκτοξευθεί κατά 30% το λιγότερο τους τελευταίους δύο μήνες!

Αυτό το σκάνδαλο το οποίο έχει επιβαρύνει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς εκατομμυρίων Ελλήνων και πολλών εκατομμυρίων λοιπών Ευρωπαίων κατοίκων της ΕΕ, με εκατοντάδες ευρώ ποιος θα το πληρώσει, διότι οι αγορές προεξόφλησαν εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο και η τιμή εκτινάχθηκε από το 1,70 στο 2,20 στο 2,50 (στα νησιά του Αιγαίου) μόνο λόγω των δηλώσεων της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, του Σάρλ Μισέλ, του Μαργαρίτη Σχοινά κτλ.

Η απίστευτη δήλωση της προέδρου της Κομισιόν:

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να θέσει άμεσο εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο,, καθώς θα επιτρέψει στη Μόσχα να πουλήσει τα καύσιμα της αλλού και ενδεχομένως να κερδίσει περισσότερα χρήματα για να χρηματοδοτήσει τον Στρατό της».

Προσερχόμενη στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες είπε:

«Eργαστήκαμε πολύ σκληρά και με επιτυχία για τα πέντε πακέτα κυρώσεων ήδη. Ποτέ δεν ήταν εύκολο. Είναι το ίδιο τώρα με το έκτο πακέτο. Η Επιτροπή και η γαλλική προεδρία εργάζονται εντατικά τις τελευταίες ημέρες για να προχωρήσουμε με αυτό το πακέτο. Δεν είμαστε ακόμη εκεί. Έχει ωριμάσει σίγουρα».

Αξίζει να σημειωθεί πως το έκτο πακέτο κυρώσεων ανακοινώθηκε στις 4 Μαΐου, αλλά οι διαφωνίες για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο έχουν φέρει σε δυσχερή θέση την Ένωση και η λύση που εξετάζεται αφορά σε απαγόρευση εισαγωγών στο διά θαλάσσης μεταφερόμενο πετρέλαιο και εξαίρεση των αγωγών, που είναι τόσο ζωτικής σημασίας για την Ουγγαρία.

Η Ουγγαρία του Βίκτορ Όρμπαν ηγείται μιας ομάδας χωρών, όπως η Σλοβακία, η Τσεχία και η Βουλγαρία, που εξαρτώνται από το ρωσικό πετρέλαιο και δεν αντέχουν τέτοια μέτρα, καθώς η Βουδαπέστη εισάγει άνω του 60% του πετρελαίου της και το 85% του φυσικού της αερίου από τη Ρωσία και ο Ούγγρος πρωθυπουργός επιμένει ότι δεν θα πρέπει να τεθεί θέμα πετρελαϊκού εμπάργκο στη Σύνοδο Κορυφής.

Ο Όρμπαν απαιτεί μεγαλύτερη μεταβατική περίοδο για την εφαρμογή του εμπάργκο από τη χώρα του και περισσότερα κονδύλια από την ΕΕ για την τροποποίηση των ενεργειακών υποδομών της Ουγγαρίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι Ευρωπαίοι ηγέτες, αδυνατώντας να συμφωνήσουν σε όλες τις λεπτομέρειες αναφορικά με το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, θα αφήσουν για πιο μετά την τελική συμφωνία για το νέο πακέτο αντι-ρωσικών κυρώσεων που θα καταλήξουν να «πυροβολήσουν» τα «πόδια» της ΕΕ.

Η Σύνοδος Κορυφής ξεκινάει στις 5 μ.μ. (ώρα Ελλάδας). Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να επαναλάβουν τα γνωστά εμμονικά τετριμμένα για… την ισχυρή οικονομική, πολιτική, ανθρωπιστική και στρατιωτική υποστήριξη της ΕΕ προς την Ουκρανία (κάποτε η Ιστορία θα τους αναγκάσει να πουν γιατί το κάνουν αυτό εις βάρος των πολιτών  τους).

Οι εμμονές των Βρυξελλών θέτουν σε κίνδυνο την επιβίωση των πολιτών της ΕΕ. Σημειώνεται ότι ήδη στην πλουσιότερη χώρα της ΕΕ, δηλαδή στην Γερμανία, το ένα τρίτο των Γερμανών αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις κάτι πρωτοφανές για αυτούς.

 

 

πηγη

Back to top button