Διεθνή

ΕΚΤΑΚΤΟ Σολτς: ”θα προμηθεύσουμε την Ελλάδα με οχήματα μάχης πεζικού για να στείλει η Ελλάδα τα όπλα της στην Ουκρανία”….Το ρόλο του χρήσιμου ηλιθίου για Ελλάδα επέλεξε η Δύση. Στο μάτι του κυκλώνα η χώρα

Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς λέει η χώρα του θα προμηθεύσει την Ελλάδα με οχήματα μάχης πεζικού για να μπορέσει να στείλει η Ελλάδα τα όπλα της στην Ουκρανία.Tην είδηση τώρα μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία και δημοσιογράφος της ZDF.Το ρόλο του χρήσιμου ηλιθίου για Ελλάδα επέλεξε η Δύση. Στο μάτι του κυκλώνα η χώρα με προτροπή των φίλων μας …των Γερμανών ….

Η Καθημερινή μεταδίδει ότι η Γερμανία θα παραδώσει οχήματα μάχης πεζικού (IFV) στην Ελλάδα, ώστε η κυβέρνηση της Αθήνας να μπορέσει να παραδώσει όπλα σοβιετικού τύπου στην Ουκρανία, δήλωσε την Τρίτη ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

«Θα παρέχουμε στην Ελλάδα γερμανικά οχήματα μάχης πεζικού», είπε στους δημοσιογράφους μετά τη διήμερη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, προσθέτοντας ότι είχε συνάψει συμφωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο Scholz δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το τι είδους οχήματα μάχης πεζικού θα παραδώσει το Βερολίνο στην Ελλάδα – ή τι είδους όπλα θα παραδώσει η Αθήνα στο Κίεβο.

«Τα υπουργεία Άμυνας θα επεξεργαστούν τις λεπτομέρειες και θα εφαρμόσουν γρήγορα αυτή τη συμφωνία», είπε.

Τη στήριξη στην Ουκρανία, μεταξύ άλλων συζήτησαν ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς κατά τη συνάντησή τους την Τρίτη, στο περιθώριο της δεύτερης ημέρας της έκτακτης συνόδου κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

dimpenews.com

Back to top button