breaking newsΚύπρος

Κύπρος-”Αλλοδαπός μαθητής είχε σκοπό να ανοίξει πυρ σε σχολείο” (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΟΛΑ..!!! Αστυνομία καί επίτροπος Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, Δέσπω Μιχαηλίδου

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΟΛΑ όσα είπε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου γονέων του περιφερειακού Γυμνασιού Κοκκινοτριμιθιάς αστυνομία καί επίτροπος Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, Δέσπω Μιχαηλίδου

Κραυγή απόγνωσης από τους κατοίκους της Κοκκινοτριμιθιάς για την κατάσταση που επικρατεί στην κοινότητα αλλά και στις γύρω περιοχές για τα συνεχή επεισόδια μεταξύ μεταναστών τόσο στο κέντρο Φιλοξενίας Πουρνάρα αλλά και εντός των κοινοτήτων.

Απίστευτες καταγγελίες αποκαλύφθηκαν ενώπιον της Ad Hoc Επιτροπής της Βουλής για το μεταναστευτικό.

Κάτοικοι της Κοκκινοτριμιθιάς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στην κοινότητα αλλά και στις γύρω περιοχές για τα συνεχή επεισόδια μεταξύ μεταναστών τόσο στο κέντρο Φιλοξενίας Πουρνάρα αλλά και εντός των κοινοτήτων.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου γονέων του περιφερειακού Γυμνασιού Κοκκινοτριμιθιάς αποκάλυψε ότι τον περασμένο Νοέμβριο απετράπη συμβάν όπου μαθητής σκόπευε να ανοίξει πυρ στο σχολείο. Συγκεκριμένα αλλοδαπός μαθητής είχε σκοπό να μπει με όπλο εντός του σχολείου και να ξεκινά να πυροβολεί. Ο μαθητής είχε αποκάλυψε τις σκέψεις και τις προθέσεις του σε συμμαθητές του, σύμφωνα με τις καταγγελίες του Προέδρου. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, οι Αρχές προχώρησαν στις απαραίτητες έρευνες, κατά τις οποίες δεν εντοπίστηκε πιστόλι, αλλά χάρτης του σχολείου με σημεία. 

Οι συμμαθητές του τα αποκάλυψαν όλα στην καθηγήτρια τους η οποία σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς απέτρεψαν τις προθέσεις του μαθητή.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το εν λόγο περιστατικό δεν συνδέεται άμεσα με το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και το Πουρνάρα, καθώς το παιδί προέρχεται από οικογένεια αλλοδαπών αλλά όχι αιτητών ασύλου..

Άλλη κυρία κατήγγειλε πως όταν ήταν έγκυος αλλοδαποί εισήλθαν σε υπεραγορά και προσπάθησαν να κλέψουν την τσάντα της. Όταν μπήκε στο περίπτερο άφησε για ένα λεπτό εντός του οχήματος το κοριτσάκι της και δύο αλλοδαποί την προσέγγισαν.

Επίσης ηλικιωμένοι δέχονται τα βράδια εισβολές στα σπίτια τους από τους αλλοδαπούς που είναι στην περιοχή. Δεν μπορούν να μπουν στα λεωφορεία για να μεταβούν σε άλλες περιοχές γιατί είναι γεμάτα από μετανάστες που ζητούν χρήματα και απειλούν και φωνάζουν στους ηλικιωμένους.

Ο κοινοτάρχης της Κοκκινοτριμιθίας ανέφερε ότι η κοινότητα  έχει αναλάβει όλο το βάρος του μεταναστευτικού και ανέφερε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει, επιρρίπτοντας ευθύνες για τη μη διενέργεια ελέγχου.

SigmaLive

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΟΛΑ..!!! Αστυνομία καί επίτροπος Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, Δέσπω Μιχαηλίδου

Φιάσκο το αιματοκύλισμα σε σχολείο ??- Αντίδραση Επ. του Παιδιού
5 Μαΐου 2022

Δέσποινα Ψύλλου

Φιάσκο αποδείχθηκε η καταγγελία ότι δήθεν αλλοδαπός μαθητής σχεδίαζε μαζική, φονική επίθεση εναντίον του σχολείου και των συμμαθητών του, η οποία ειπώθηκε από τον πρόεδρο του συνδέσμου γονέων του Γυμνασίου Κοκκινοτριμιθιάς, Πόλυ Πολυκάρπου, στην ad hoc Κοινοβουλευτική Επιτροπή για το Δημογραφικό Πρόβλημα. Όπως διεφάνη, επρόκειτο για μια αναληθή και ανεύθυνη αναφορά, ενδεχομένως με σκοπό τη διαμόρφωση εντυπώσεων της κοινής γνώμης και των θεσμών. Τα εν λόγω ψευδή στοιχεία, τα οποία μάλιστα εμπλέκουν και επηρεάζουν παιδιά, καταδίκασε στον «Φ» η Επίτροπος Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, Δέσπω Μιχαηλίδου. Σύμφωνα με πληροφορίες στον «Φ», στην πραγματικότητα η Αστυνομία δέχθηκε μια πληροφορία για μαθητή, η οποία μετά από ενδελεχείς έρευνες αποδείχθηκε ότι δεν ευσταθούσε, ενώ το παιδί που παρουσιάστηκε ως αλλοδαπός είναι Ελληνοκύπριος.

Μετά τον σάλο που ξέσπασε στην κοινωνία καθώς και την προβολή του περιστατικού, όπως αυτό παρουσιάστηκε στη συνεδρία της Βουλής, η μητέρα του παιδιού απευθύνθηκε στην Επίτροπο Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού καθώς και στην Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με έκκληση να προστατευτεί το παιδί και να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά του. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», το παιδί τρομοκρατήθηκε και αρνείται να πάει στο σχολείο. Αντίδραση δε, υπήρξε και από άλλους μαθητές του σχολείου, οι οποίοι φοβήθηκαν ότι τα όσα αναφέρθηκαν στη Βουλή αφορούσαν τους ίδιους.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, σημείωσε στον «Φ» ότι στα μέσα του Δεκέμβρη έλαβαν μια πληροφορία. «Εμείς διερευνήσαμε τη συγκεκριμένη πληροφορία σε συνεργασία και με άλλους φορείς, όπως οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, παιδοψυχολόγοι, το υπουργείο Παιδείας. Δεν προέκυψε οτιδήποτε. Δεν βρέθηκε ούτε χάρτης, ούτε όπλα», ανέφερε και υπογράμμισε ότι το θέμα μεγαλοποιήθηκε και ότι εκφράστηκαν υπερβολές. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι το εν λόγω παιδί δεν έχει καμία σχέση με το Κέντρο Υποδοχής στο Πουρνάρα. «Όλους αυτούς τους μήνες ήμασταν πολύ προσεκτικοί για να προστατέψουμε το παιδί», υπογράμμισε.

Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, ο διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης Κυπριανός Λούης, υπογράμμισε στον «Φ» ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση το Κέντρο Υποδοχής Πουρνάρα με το περιστατικό που αναφέρθηκε στην ad hoc Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη μελέτη του Δημογραφικού Προβλήματος. Τόνισε δε, ότι στοχοποιήθηκε η συγκεκριμένη σχολική μονάδα. Σχετικά με τη διερεύνηση της πληροφορίας και τη διαχείριση του περιστατικού, σημείωσε ότι έγιναν οι σωστές κινήσεις και ότι ενεπλάκη η Αστυνομία, ομάδα του σχολείου και ψυχολόγος. Επιπλέον, ότι ο μαθητής και άλλα παιδιά, τέθηκαν υπό δεκαπενθήμερη παρακολούθηση μέσω της οποίας ενημερωνόταν η Διεύθυνση. Το παιδί, είπε, έλαβε στήριξη και ενδυνάμωση, ενώ λειτούργησαν και όλοι οι προβλεπόμενοι μηχανισμοί.

Επιπλέον, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας αναφέρεται σε «δήθεν περιστατικό με εμπλοκή αλλοδαπού μαθητή σε σχολείο της επαρχίας Λευκωσίας». Το υπουργείο ενημερώνει ότι το περιστατικό αναφέρθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο. «Το σχολείο ακολούθησε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και το υπουργείο Παιδείας μερίμνησε έτσι που το θέμα εξετάσθηκε από την Αστυνομία. Από την αστυνομική εξέταση δεν υπήρξε κανένα περιστατικό απειλής ή πρόθεσης χρήσης βίας ή όπλου και το όλο συμβάν οφείλετο σε παραπληροφόρηση. Επιπλέον, η αναφορά που έγινε τότε, δεν σχετιζόταν με τον γειτονικό χώρο φιλοξενίας μεταναστών».

Ο κοινοτάρχης Κοκκινοτριμιθιάς, Χριστάκης Μελετιές, ανέφερε ότι η πληροφορία που προέκυψε εξετάστηκε τόσο από την Αστυνομία όσο και από τη Διεύθυνση του σχολείου και ότι δεν προέκυψε τίποτε. «Δεν είναι μετανάστης το παιδάκι. Είναι Κύπριος και δεν έχει καμία σχέση με το Πουρνάρα». Είπε ακόμη ότι επρόκειτο για συζητήσεις που κάνουν τα παιδιά, τα οποία επηρεάζονται από τα βιντεοπαιχνίδια που παίζουν. Σχετικά με τις δημοσιεύσεις που κάνουν λόγο για χάρτη του σχολείου που εντοπίστηκε στην οικία του μαθητή (πράγμα που δεν επιβεβαιώνει η Αστυνομία), ο κ. Μελετιές υπογράμμισε ότι τα σχέδια του κτηρίου της σχολικής μονάδας βρίσκονται αναρτημένα στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του σχολείου και ότι όλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά. Πάντως, τόνισε ο κ. Μελετιές, μετά την αναφορά του περιστατικού στη Βουλή και τη δημοσιοποίηση του, έχει δημιουργηθεί αναστάτωση στην κοινότητα.

από Φιλελεύθερο

Back to top button