Διεθνή

Μεντβέντεφ: ”Πιθανή σύγκρουση ΝΑΤΟ – Ρωσίας θα μπορούσε να προκαλέσει πυρηνικό πόλεμο” ενώ Φινλανδία, Σουηδία επισπεύδουν την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ ! Γενίκευση, κλιμάκωση.

Η Ρωσία δια Μεντβέντεφ επανήλθε στις προειδοποιήσεις πως μια ενδεχόμενη άμεση σύρραξη ΝΑΤΟ – Ρωσίας θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πυρηνικό πόλεμο καθώς Φινλανδία και Σουηδία σπεύδουν να ενταχθούν στην Ατλαντική Συμμαχία. Η Φινλανδία δήλωσε πως άμεσα θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενώ η Σουηδία πρόκειται να υποβάλει αίτημα ένταξης στις 16 Μάη!! Γενίκευση….. Η διεύρυνση του ΝΑΤΟ σε χώρες παραδοσιακά ουδέτερες κι αντιμιλιταριστικές διαμορφώνει τετελεσμένα κλιμάκωσης.

Πιθανή σύγκρουση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε πυρηνικό πόλεμο, πιστεύει ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας σημείωσε ότι αυτό θα ήταν ένα «καταστροφικό σενάριο για όλους».
Dmitri Medvedev: «Μια άμεση σύγκρουση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο»

Η δήλωση αυτή έγινε σήμερα καθώς με κοινό ανακοινωθέν ο Πρόεδρος της Φινλανδίας Sauli Niinistö, και η πρωθυπουργός της χώρας Sanna Marin δήλωσαν πως: “η Φινλανδία οφείλει να ζητήσει μια ένταξη στο ΝΑΤΟ χωρίς χρονοτριβή΄΄.«Ελπίζουμε ότι αυτή η απόφαση για τα ακόμη απαραίτητα εθνικά βήματα θα ληφθεί γρήγορα τις επόμενες ημέρες», ανέφεραν σε κοινή δήλωση ο πρόεδρος και η πρωθυπουργός.

Πόλεμος ΝΑΤΟ-Ρωσίας σημαίνει πόλεμος ΕΕ-ΝΑΤΟ
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαρακτήρισε τη Ρωσία απειλή για την παγκόσμια τάξη.

Η Σουηδία επίσης σχεδιάζει να υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ στις 16 Μαΐου αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα το ημερολόγιο του κοινοβουλίου. O ΓΓ του ΝΑΤΟ συνεχάρη για τη κοινή δήλωση Προέδρου και Πρωθυπουργού Φινλανδίας που ουσιαστικά δηλώνουν πως εντός των επόμενων ημερών η χώρα τους θα καταθέσει επίσημο αίτημα ένταξης..O Zelensky εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στην ένταξη Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ που σημαίνει δεν πήρε το μήνυμα….

Αν το επιχείρημα Ρωσίας ότι ξεκίνησε την επιχείρηση στην Ουκρανία για να ισχυροποιήσει ασφάλεια κι ανεξαρτησία της για αυτοπροστασία από μια επικείμενη επέκταση ΝΑΤΟ ως τα σύνορά της είναι αληθές που προφανώς κι είναι η διαγραφόμενη διεύρυνση του ΝΑΤΟ στη Σκανδιναβία στα ΒΑ σύνορα Ρωσίας εννοείται πως προδιαγράφει νέους πολέμους και γενίκευση πριν ακόμη τα νέα υποψήφια μέλη ενταχθούν κι επίσημα.

dimpenews.com

Back to top button