Ελλάδα

Τov θυμαστε; Ξαvαγυpισε κι αpxισε παλι τiς iδιες ΠAΠAΡlΕΣ ! ! !

Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΕΠΙΑΣΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΟΥΛΕΙΑ…

“ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΜΑΣ ΕΣΩΣΑΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ”…

ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ.. ΤΥΡΑΚΙ ΓΙΑ ΟΚΤΩ ΝΕΑ “ΦΑΡΜΑΚΙΑ”…

Στην υψηλή αξία του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος έπιασε και πάλι στασίδι μη τυχόν και ξεχαστούμε. Αφενός μας τόνισε ότι η μάσκα δεν θα φύγει απο τη ζωή μας, όπως επίσης ότι τα εμβόλια μάς έσωσαν. Παράλληλα, μάς πέταξε και το… τυράκι να το επεξεργαστούμε ότι έρχονται άλλα οκτώ νέα εμβόλια.

Μιλώντας κατά την έναρξη των εργασιών του 21ου Πανελληνίου Συνεδρίου Λοιμώξεων, ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως «η κατανομή των εμβολίων δεν έγινε με ομοιογενή τρόπο, γεγονός που επιτρέπει την ανάδυση νέων μεταλλάξεων. Προφανώς δεν μπορεί να αποκλειστεί η εμφάνιση νέων μεταλλάξεων» υπογράμμισε ο καθηγητής.

Ο καθηγητής πρόσθεσε ότι μετά από δύο χρόνια πανδημίας και τον καταιγισμό της γνώσης για τη λοίμωξη Covid-19 στην επιστημονική κοινότητα, στο μέλλον ο έλεγχος και η διαχείρισή της θα είναι πιο εύκολη. Τόνισε δε ότι η υβριδική ανοσία που έχει επιτευχθεί στη χώρα μας και την Ευρώπη, δηλαδή ο εμβολιασμός και η φυσική νόσηση, σε συνδυασμό με τον καλό καιρό, θα βοηθήσουν στην έλεγχο και τη μείωση της επιδημίας μετά το φθινόπωρο.

«Στην ευρωπαϊκή ήπειρο έχει μολυνθεί περίπου το 80%, με αποτέλεσμα η υβριδική ανοσία να μας βοηθά για ένα καλύτερο καλοκαίρι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

Ωστόσο, δεν απέκλεισε νέες παραλλαγές του κορωνοϊού στο μέλλον με υψηλότερη μεταδοτικότητα και μεγαλύτερη διαφυγή από τα εμβόλια.

«Το μέλλον δεν μπορεί να προβλεφθεί. Θα κριθεί όμως από τα εμβόλια και τη δυνατότητα διαφυγής του ιού από αυτά. Η κατανομή των εμβολίων δεν έγινε με ομοιογενή τρόπο, γεγονός που επιτρέπει την ανάδυση νέων μεταλλάξεων. Προφανώς δεν μπορεί να αποκλειστεί η εμφάνιση νέων μεταλλάξεων» υπογράμμισε ο καθηγητής.

Σε ο,τι αφορά στη χρήση της μάσκας ανέφερε ότι θα αποτελεί μια ελεύθερη και συνειδητή επιλογή ποτέ και που θα χρησιμοποιείται.πηγη

Back to top button