breaking newsΔιεθνή

Οι Pωσoι πρoελαυvoυv, οι Oυκραvovαζi τρεχoυν να σωθoυν και…οι τnλεπαπαγαλoι μιλoυν για επιτυxiες των Oυκραvovαζi…

Αυτή ειναι η αλήθεια…

Αλλα αυτη η αλήθεια δεν αρέσει στους τηλεπαπαγαλους μας…

Και συνεχίζουν τις παπαριες τους…

Διαβάστε όμως το τι πραγματικά συμβαίνει…

“Οι επόμενες εβδομάδες του πολέμου θα είναι δύσκολες”, τόνισε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο καθημερινό διάγγελμά του λέγοντας πως “Οι Ρώσοι προελαύνουν εν μέρει. Ενισχύουν τις θέσεις τους αλλού”

Το Κίεβο παραδέχτηκε για πρώτη φορά την ρωσική επέλαση στα ανατολικά της χώρας. Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας έκανε λόγο για σφοδρές μάχες σε εξέλιξη κοντά στις περιοχές Ποπάσναγια και Μπαχμούτ.

Ο Β.Ζελένσκι δεν μπορεί πλέον να κρύψει την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Ντονμπάς.

Οι ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις κατάφεραν να καταλάβουν και να εκκαθαρίσουν μια αρκετά μεγάλη περιοχή στο Ντονμπάς δείγμα της ολοκληρωτικής κατάρρευσης των ουκρανικών δυνάμεων.

Οι Ρώσοι κατέλαβαν τις περιοχές Rozsadky, Luhans’ke, Vozdvyzhenka και Myronivs’kyi με συνέπεια σήμερα το πρωί οι Ουκρανοί να αποχωρήσουν από την περιοχή Svitlodarski (ή Svetlodarsk).

Η απώλεια της Svitlodarski είναι σημαντική για τους Ουκρανούς.

Η πλειοψηφία των ουκρανικών δυνάμεων αποχώρησαν χωρίς μάχη όταν είδαν ότι κάποιες δυνάμεις περικυκλωθήκαν βόρεια της πόλης και αναγκάστηκαν να παραδοθούν.

Όσον αφορά την πόλη Liman, οι Ρώσοι παρέταξαν Tornado-G MLRS και έπληξαν το νότιο τμήμα της πόλης όπου ήταν συγκεντρωμένες οι ουκρανικές δυνάμεις. Το μεγαλύτερο μέρος της πόλης ελέγχεται πλέον από τους Ρώσους.

Οι Ρώσοι κατέλαβαν την Svitlodarsk!

Οι ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις κατέλαβαν σήμερα το πρωί την πόλη Svitlodarsk στην Περιφέρεια του Ντόνετσκ. Πρόκειται για μια βιομηχανική πόλη όπου βρίσκεται ένας από τους μεγαλύτερους θερμοηλεκτρικούς σταθμούς της Ευρώπης, το Uglegorsk TPP.

Οι Ουκρανοί αποχωρώντας από την πόλη ανατίναξαν την γέφυρα κατά μήκος του ποταμού Lugan. 

Νωρίτερα οι Ρώσοι είχαν θέσει υπό τον έλεγχο τους τους οικισμούς Mironovsky, Rozsadky, Luhans’ke, Vozdvyzhenka.

Το 2021 ο πληθυσμός της πόλης ήταν 12.000 άτομα και ανήκει στην περιφέρεια Bakhmut ή με την τωρινή του ονομασία Artyomovsk. Η πόλη βρίσκεται βορειοδυτικά του Debaltseve και βορειοανατολικά της Gorlovka.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο δήμαρχος του Ντεμπάλτσεβο, Ίγκορ Ζαχάρεβιτς, δήλωσε ότι η σημαία της Ρωσίας υψώθηκε στο κτίριο του δημαρχείου του Σβετλοντάρσκ.

Ρωσική προέλαση απ όλες τις κατευθύνσεις – Στόχος το Bakhmut

Πλέον μετά την κατάληψη της πόλης Svitlodarsk, οι ρωσικές δυνάμεις θα ενωθούν με τις υπόλοιπες ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στην περιοχή της Ποπάσναγια.

Στη συνέχεια θα εξαπολύσουν επίθεση προς τον οδικό κόμβο του Ντονμπάς την περιοχή Artyomovsk ή Bakhmut. 

Ήδη οι Ρώσοι έθεσαν εντός εμβέλειας πυροβολικού τον αυτοκινητόδρομο Artemovsk-Svetlodarsk.

Οι Ρώσοι επελαύνουν απ όλες τις κατευθύνσεις στο Ντονμπάς. Πλέον δεν έχουν περικυκλωθεί μόνο οι ουκρανικές δυνάμεις σε Lysychansk-Sievierodonetsk αλλά η πόλη Bakhmut βρίσκεται υπό άμεση απειλή.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν φτάσει στον δρόμο Bakhmut-Lysychansk όπως έχουμε αναφέρει και βρίσκονται πλέον 2 χλμ από Soledar.

Ταυτόχρονα οι Ρώσοι προχωρούν νοτιοανατολικά του Svitlodarsk. Η πίεση αυξάνεται συνεχώς στις ουκρανικές αμυντικές γραμμές.

Έπεσε και η Kamyshevakha

Ταυτόχρονα, οι ρωσικές δυνάμεις και ο Στρατός του Λουγκάνσκ διέρρηξαν τις ουκρανικές άμυνες στην Kamyshevakha.

Στην περιοχή επιχειρούν το 6ο Σύνταγμα του Λουγκάνσκ και Ρώσοι Αλεξιπτωτιστές που μεταφέρθηκαν από την Ποπάσναγια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ρώσοι έχουν καταλάβει την μισή πόλη.

Η Kamyshevakha είναι περιοχή “κλειδί” για την επίθεση στην πόλη Lysychansk.

Βρίσκεται βόρεια της Oleksandropila και ακόμη πιο βόρεια από την Ποπάσναγια.

Η ολοκληρωτική κατάληψη της πόλης θα επιτρέψει στις ρωσικές δυνάμεις που επιχειρούν στο Ντονμπάς να ενωθούν για την τελική επίθεση.

 

 

πηγη

Back to top button