breaking newsΔιεθνή

Ζαχάροβα: «Η Δύση ωθεί τον κόσμο προς την άβυσσο με τις ενέργειές της στην Ουκρανία»

 

Η Μόσχα προειδοποίησε σήμερα ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να ξεφύγει από κάθε έλεγχο και να επεκταθεί γεωγραφικά, λόγω των άστοχων ενεργειών ενός ή δύο χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

Απαντώντας σε ερώτηση του πρακτορείου Reuters, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, είπε ότι η Ρωσία θεωρεί πως η Δύση βαδίζει «στο χείλος της αβύσσου» και, με τις ενέργειές της στην Ουκρανία, ωθεί προς τα εκεί και τον υπόλοιπο κόσμο.

Η Ζαχάροβα προέτρεψε επίσης τη Δύση να εγκαταλείψει την ιδέα ότι θα μπορούσε να νικήσει στρατηγικά τη Ρωσία.

Πούτιν: «Θέλουμε να διαπραγματευτούμε τον μέλλον της Ουκρανίας αλλά όχι με τον κοκαϊνομανή Ζελένσκι»

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε συνέντευξη στον δημοσιογράφο Ντμίτρι Κισέλεφ, όπου κυριολεκτικά απασφάλισε για τον Β.Ζελένσκι και την πολιτική της Δύσης απέναντι στην Ρωσία, όπως το πρωί σας μεταδώσαμε όπου και δήλωσε έτοιμος για διαπραγματεύσεις αλλά όχι με τον Β.Ζελένσκι που είναι υπό την επήρεια ναρκωτικών και ουσιών!

Ο Ρώσος πρόεδρος δεν ήταν απλά αδιάφορος στο τι θα πράξει η Ρωσία σε σχέση με το ΝΑΤΟ αλλά ουσιαστικά προειδοποιεί την Φινλανδία τώρα τι πρόκειται να ζήσει:

«Δεν είχαμε στρατεύματα εκεί (στα φινλανδικά σύνορα), τώρα θα μεταφέρουμε. Δεν υπήρχαν εκεί συστήματα καταστροφής, τώρα θα εμφανιστούν».

Αυτό όμως που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν το τι ουσιαστικά δήλωσε για τον Β.Ζελένσκι και για τυχόν διαπραγματεύσεις με αυτόν για την Ουκρανία. Η Ρωσία είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία, αλλά πρέπει να βασίζονται στην πραγματικότητα και όχι σε επιθυμίες μετά τη χρήση ψυχοφαρμάκων.

Οι διαπραγματεύσεις δεν θα γίνουν πάλι παύση που θα επιτρέψει τον επανεξοπλισμό του Κιέβου, αλλά μια σοβαρή συζήτηση με εγγυήσεις ασφαλείας για τη Ρωσία.

Υπήρχε στρατιωτικό προσωπικό από δυτικές χώρες στην Ουκρανία εδώ και πολύ καιρό. τώρα είναι παρόντες με τη μορφή συμβούλων και μισθοφόρων. Η παρουσία επίσημων ξένων δυνάμεων στην Ουκρανία δεν θα αλλάξει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.

Η Πολωνία θέλει να ανακαταλάβει εκείνα τα εδάφη που θεωρεί ιστορικά δικά της και τα οποία μεταβιβάστηκαν στην Ουκρανία. Εάν η Πολωνία στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, δεν πρόκειται να φύγουν.

Είναι πιο εύκολο να διαπραγματευτείς με όσους έχουν τη μύτη γεμάτη με κοκαΐνη παρά με έξυπνους, επικίνδυνους ανθρώπους που επηρεάζουν τη συνείδηση ​​της κοινωνίας.

Οι βρετανικοί και αμερικανικοί πύραυλοι προκαλούν ζημιά στη Ρωσία, αλλά δεν αλλάζουν την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.

Ο έλεγχος της πρώτης γραμμής έχει περάσει πλήρως στον ρωσικό στρατό, αυτό το παραδέχονται όλοι.

Σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας και έτοιμη για πυρηνικό πόλεμο αλλά «δεν δείχνει να πλησιάζουμε σε αυτό» για την ώρα σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν την Τετάρτη μιλώντας στο ρωσικό κανάλι Rossiya-1.

«Από στρατιωτικής-τεχνικής άποψης ναι είμαστε έτοιμοι» ήταν η απάντηση που έδωσε ο Πούτιν στην ερώτηση που του έγινε σχετικά με το αν η Ρωσία είναι έτοιμη για πυρηνικό πόλεμο.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο οι ΗΠΑ κατανοούν ότι αν αναπτύξουν στρατεύματα σε ρωσικό έδαφος ή στην Ουκρανία, η Ρωσία θα θεωρήσει την κίνηση αυτή ως παρέμβαση και θα απαντήσει.

«Υπάρχουν αρκετοί ειδικοί (σ.σ. στις ΗΠΑ) όσον αφορά τις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις και όσον αφορά την στρατηγική αυτοσυγκράτηση. Επομένως δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάτι τώρα που να δείχνει ότι πλησιάζουμε σε αυτό (σ.σ. πυρηνικό πόλεμο), αλλά εμείς είμαστε έτοιμοι» πρόσθεσε ο Πούτιν.

Όπως τόνισε «τα όπλα υπάρχουν για να μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις. Εμείς έχουμε τις δικές μας αρχές».

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Πούτιν σημείωσε ότι αν οι ΗΠΑ διεξάγουν πυρηνικές δοκιμές τότε η Ρωσία μπορεί να κάνει το ίδιο: «Δεν είναι απαραίτητο… πρέπει να το σκεφτούμε αλλά δεν αποκλείω να κάνουμε το ίδιο».

Ωστόσο ο πρόεδρος της Ρωσίας σημείωσε ότι η Μόσχα δεν αντιμετώπισε ποτέ την ανάγκη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά στην Ουκρανία. «Γιατί να χρειαστούμε όπλα μαζικής καταστροφής; Δεν υπήρξε ποτέ τέτοια ανάγκη» απάντησε χαρακτηριστικά για την περίπτωση χρήσης πυρηνικών στην Ουκρανία.

Η μοίρα οποιασδήποτε χώρας επιτεθεί στη Ρωσία θα είναι «πολύ πιο τραγική» από οτιδήποτε μπορεί να αντιμετωπίσει η δική μας χώρα, είχε σημειώσει ο Πούτιν. «Πρέπει να καταλάβουν ότι διαθέτουμε και εμείς όπλα, όπλα που θα μπορούσαν να τους νικήσουν στο δικό τους έδαφος», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι μια τέτοια επιθετική κίνηση θα μπορούσε να πυροδοτήσει τη χρήση πυρηνικών όπλων.

«Δεν το καταλαβαίνουν αυτό;» διερωτήθηκε, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι η «η ρωσοφοβία τυφλώνει τους ανθρώπους και τους στερεί τη λογική τους ικανότητα».

Ο Πούτιν προειδοποίησε τότε τις χώρες του ΝΑΤΟ πως κινδυνεύουν με πυρηνική σύγκρουση αν στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία, προσθέτοντας πως η Ρωσία πρέπει να ενισχύσει τον δυτικό στρατιωτικό τομέα της μετά την εισδοχή της Φινλανδίας και της Σουηδίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Εμφανώς οργισμένος, κάλεσε τους πολιτικούς της Δύσης να θυμηθούν την τύχη που είχαν ο Αδόλφος Χίτλερ της ναζιστικής Γερμανίας και ο Ναπολέων Βοναπάρτης της Γαλλίας, που εισέβαλαν ανεπιτυχώς στη χώρα του κατά το παρελθόν. «Όμως τώρα οι συνέπειες θα είναι πολύ πιο τραγικές», είπε ο Πούτιν.

PrimeNews.

Back to top button