breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Έχουν τρελαθεί: Στο Εδιμβούργο απαγορεύουν το κρέας σε νοσοκομεία, σχολεία, γηροκομεία για… περιβαλλοντικούς λόγους!

 

Μετά την επιβολή της βρώσης του λεγόμενου «συνθετικού κρέατος» στους ανθρώπους, πλέον οι Δυτικοί για «χάρη» του περιβάλλοντος, αφαιρούν από την διατροφή των παιδιών στα σχολεία, από τα νοσοκομεία αλλά και από τους οίκους ευγηρίας τελείως το κρέας!

Δεν πρόκειται για κάποιου είδους αστείο, αφού το Εδιμβούργο είναι πλέον η πρώτη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που δεσμεύεται να αφαιρέσει το κρέας από το μενού σε σχολεία, νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας, ψηφίζοντας «ναι» σε μία συνθήκη που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη δέσμευση για την προώθηση της vegan διατροφής έναντι των ζωικών προϊόντων.

Με πρόσχημα περιβαλλοντικούς λόγους, και με τη «βούλα» πλέον αφαιρούν τελείως από την διατροφή το κρέας τόσο από τα παιδιά που το έχουν ανάγκη για την ανάπτυξή τους, αλλά και από τα νοσοκομεία και τα γηροκομεία.

Η ψήφιση της συνθήκης έγινε λίγες ημέρες πριν το Burns Night, με κεντρικό έδεσμα το χάγκις, το εθνικό πιάτο της Σκωτίας, που παρασκευάζεται από το συκώτι, τους πνεύμονες, την καρδιά και το στομάχι ενός προβάτου.

Πρόσφατα στη Σύνοδο για το Κλίμα (COP27) που διοργανώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στην Αίγυπτο, οι συνδαιτυμόνες είχαν γευθεί ένα μενού διαφορετικό από τα συνηθισμένα αφού δοκίμασαν «καλλιεργημένο κρέας», προφανώς για να έρθει πιο «ομαλά» στο καταναλωτικό κοινό η ψήφιση.

Οι υποστηρικτές αναφέρουν ότι η αλλαγή στις τοπικές διατροφικές συνήθειες θα μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των εκπομπών του θερμοκηπίου. «Η επιστήμη είναι ξεκάθαρη. Η κατανάλωση κρέατος και γαλακτομικών πρέπει να μειωθεί για να επιτευχθούν οι κλιματικοί στόχοι» λέει δημοτικός σύμβουλος.

 

 pronews.gr
Back to top button